Besturingstechniek - Tijdrelais en bewakingsrelais

Op een eenvoudige manier installaties beveiligen en bewaken. Dat kan met het programma tijd- en bewakingsrelais van fortop. Onze medewerkers ondersteunen en adviseren u graag.

 

Bekijk besturingstechniek Stel uw vraag

Besturingstechniek | Tijdrelais |  Dold
Isolatiebewakingsrelais Varimeter IMD Dold

Voorkom uitval, overbelasting en brand met Dold Varimeter IMD

Onopgemerkte isolatiefouten in niet-geaarde netwerken kunnen leiden tot ongevallen met lichamelijk letsel en aanzienlijke materiële schade. Monitoring van IT-netwerken door isolatiemonitoring is daarom absoluut noodzakelijk. In moderne IT-netten met veel verschillende soorten belastingen zoals frequentieregelaars en DC-voedingen kan dit tot problemen leiden.

Lees meer over isolatiebewakingsrelais.

Draadloos veiligheidszones verbinden

In omgevingen of ruimtes waar veiligheid een rol speelt is het verbinden van veiligheidscomponenten niet altijd eenvoudig. Lange kabels of moeilijk bereikbare ruimtes vormen hierin een obstakel. Daarnaast kan het overbruggen van afstanden ook nog eens kostbaar zijn in verband met bekabelingskosten. Een draadloos veiligheidssysteem biedt oplossingen. Dold Safemaster W-series is een draadloos veiligheidssysteem tot Cat 4 / PL e.

Lees meer over draadloos veilige zones verbinden.

Draadloos veiligheidszones verbinden | DOLD
spannings- en frequentiebewakingsrelais RP9811 DOLD

Optimale netbewaking volgens de norm

Het nieuwe spannings- en frequentiebewakingsrelais RP 9811 uit de Varimeter NA-serie, een veilige normconforme oplossing voor optimale netbewaking bij het inkoppelen van decentraal opgewekte energie op het openbare energienet.

Lees meer over spanning- en frequentiebewakingsrelais.

Veiligheidsrelais met acht functies

Dold UG 6970 heeft acht veiligheidsfuncties die gebruikt kunnen worden. Denk hierbij aan de basisfuncties noodstop en veiligheidsdeur kiezen uit de functies tweehandbediening, veiligheidsschakelmat of -lijst, fotocel en/of antivalente schakelaar. De module biedt een maximale veiligheid tot PL e / cat. 4 en SIL 3 en is geschikt voor gebruik in installaties volgens EN 50156-1. Het veiligheidsrelais kan doormiddel van draaischakelaars ingesteld worden.

Lees meer over veiligheidsrelais.

Veiligheidsrelais Safemaster S en C Dold
Veiligheidsrelais voor noodstop en deurschakelaars | Dold

Veiligheidsrelais voor noodstop en deurschakelaars

Dold Safemaster UF 6925 is een veiligheidsrelais voor het afschakelen van machines en/of installaties. Het veiligheidsrelais kan ingezet worden als controle van noodstop of hekwerken, veilige uitschakeling van kleppen of afsluiten van brandstoftoevoer. Een van de onderwerpen waar tijdens het ontwerp rekening mee gehouden is, is het aansluiten van kabels.

Lees meer over veiligheidsrelais voor noodstop en deurschakelaars.

Weergave analoge isolatiewaarden van isolatiebewakingsrelais

Bij een analoge isolatiebewakingsrelais wordt de isolatiewaarde gemeten. De grenswaarden die gemeten worden kunnen opgenomen worden in het isolatiebewakingsrelais, met alarmering tot gevolg. De meetwaarden zijn (slecht) af te lezen van het isolatiebewakingsrelais. Met analoge weergave in kOhm kunt u de waarden aflezen op een meter.

Lees meer over accessoires voor weergave analoge isolatiewaarden.

Weergave analoge isolatiewaarden van isolatiebewakingsrelais

close-video-button