18/05/2016

Aansluitoplossing voor de voedingsmiddelenindustrie

Hoge bescherming

Food and beverage kabels | ESCHA

In de voedingsmiddelenindustrie zijn de specifieke eisen van de machines en installaties veel hoger dan die van de klassieke mechanica. ESCHA connectoren met Hygienic Design maken het mogelijk componenten te gebruiken in toepassingen waar ze in contact komen met voedsel. Contact tussen materialen en de te verwerken levensmiddelen wordt voorkomen en een hoge bescherming tegen reinigingsmiddelen is gewaarborgd.

Volgens de norm

In de voedingsmiddelenindustrie worden hoge eisen gesteld aan de automatiseringscomponenten die nodig zijn in de voedings- en drankenindustrie. ESCHA heeft ruim tien jaar ervaring in deze markt. ESCHA's connectoren bestaan uit speciale kunststoffen en zijn bovendien vervaardigd conform EHEDG-normen (European Hygienic Engineering & Design Group): 'Hygienic Design'.

Robuust en resistent tegen agressieve stoffen

De bijzondere structuur van het oppervlak van de connectoren voorkomt het achterblijven van resten en vlekvorming. De op TPE-gebaseerde overmold en kabels zijn bestand tegen ECOLAB-gecertificeerde schoonmaakmiddelen. Dit zorgt er voor dat de sealing en de optische eigenschappen op langere termijn in tact blijven bij regelmatig gebruik van agressieve stoffen, zelfs bij temperaturen van -40 °C tot + 105 °C. TPE is een uiterst resistent materiaal dat erg geschikt is voor toepassingen in de melkverwerking. Voor toepassingen met minder eisen dan de melkverwerking zijn de PVC-kabels P00 en P01 (beide UL-goedgekeurd) prima alternatieven. Lees meer over sensor en actuator kabels.

 

Bekijk Food & beverage kabels

 

close-video-button