11/04/2019

Modulair schakellijstsysteem voor deur- en poorttoepassingen

Veiligheidslijst ExpertLine - BBC Bircher Smart AccessExpertLine – BBC Bircher Smart Access

ExpertLine is de nieuwe generatie veiligheidslijsten van BBC Bircher Smart Access voor deur- en poorttoepassingen. In de ExpertLine zijn alle belangrijke functies voor veiligheidslijsten gecombineerd in één productlijn.

Werking van de veiligheidslijst

Een veiligheidslijst aan een automatische deur of poort voorkomt dat mensen verwondingen oplopen of dat voertuigen beschadigd raken. Veiligheidslijsten moeten vroegtijdig reageren op personen of objecten. Ze moeten zich ook zo kunnen vervormen dat er geen beschadigingen of verwondingen optreden voordat de beweging stopt. De veiligheidsschakellijsten van de ExpertLine van BBC Bircher Smart Access zijn ontworpen om bij een lichte vervorming snel te reageren en een maximum nalooptraject te volgen. Lees meer over schakellijsten en veiligheidslijsten.

 

Bekijk de ExpertLine-serie veiligheidslijsten in de webshop


Montageprofiel van de veiligheidslijst

De veiligheidslijsten van de ExpertLine hebben een volledig bedekt montageprofiel, waardoor ze onopvallend in hoogstaande deur- en poortontwerpen geïntegreerd kunnen worden. Het bijzonder resistente materiaal EPDM behoudt jarenlang zijn mechanisch-technische eigenschappen én is kleurvast.

Kenmerken ExpertLine modulaire schakellijst:

  • Hoge gevoeligheid en beperkte reactietijd
  • Snelle en eenvoudige montage
  • Optimale integratie in het design van de deur of poort

Voordelen ExpertLine schakellijsten

Zeer gevoelig

Dankzij een innovatieve profieldoorsnede reageren de schakellijsten van ExpertLine al bij een lage belasting. ExpertLine-profielen beschikken over grote activeringsoppervlakten en -hoeken, wat bijvoorbeeld bij vouwdeuren nodig is.

Snelle montage

Dankzij de innovatieve systeemstructuur neemt het monteren van de ExpertLine veiligheidsprofielen nauwelijks tijd in beslag. Het nieuwe contacteinde vormt contact in de boogkamer van het profiel en de trigger-veilige connectoren maken de bedrading een fluitje van een cent. De gecoate profielvoet zorgt er voor dat het monteren van het contactprofiel in het aluminiumprofiel een snel en moeiteloos proces is.

Onopvallende integratie

Het grote nalooptraject maakt voor elke toepassing de selectie van de kleinst mogelijke profielhoogte mogelijk. De ExpertLine profielen overdekken het aluminiumprofiel volledig. Hierdoor kan ExpertLine onopvallend in hoogstaande deuren en poortdesigns worden geïntegreerd.


Geschikt voor roterende deuren en dubbelvouwende poorten

Veiligheidslijst ExpertLine - BBC Bircher Smart AccessDankzij een korte schakelafstand van 3 mm en een slim ontworpen doorsnede, schakelen de ExpertLine veiligheidsprofielen bij een kracht van ongeveer 35 N. De lange, soepele overloop die door de randen wordt geleverd, minimaliseert de impacttijd van de kracht die door het deur- of poortpaneel wordt geproduceerd. De grote activeringsgebieden en -hoeken bieden de contactprofielen een goede bescherming, zelfs bij zijdelingse bediening. Dit geeft ExpertLine een groot voordeel bij toepassingen waarbij roterende deurbladen van vouwdeuren of dubbelvouwende poorten betrokken zijn.

 

Standaard, als pakket of op maat

De schakellijsten van ExpertLine zijn verkrijgbaar in verschillende opties: gebruiksklaar naar lengte, als kit met een gemiddelde lengte van 2 m. of als modulair systeem voor eenvoudige doe-het-zelf installatie.


Nieuwe accessoires

Profielhoogte - Veiligheidslijst ExpertLine - BBC Bircher Smart Access

ExpertLine heeft drie schakelprofielen van verschillende hoogten (49 mm, 74 mm en 99 mm), met bijpassende einddoppen. Nieuw in het assortiment zijn een nieuw contacteindstuk, een verbeterde aluminiumrail, een afsluitweerstandconnector en aansluit- en verlengkabels.

Dankzij de hoge gevoeligheid kan ExpertLine een relatief lage profielhoogte opnemen. De profielen bedekken de aluminium rail en de eindkap sluit het detectieprofiel aan beide uiteinden af, waardoor ExpertLine onopvallend in de toepassing kan integreren. Het materiaal dat wordt gebruikt voor het assortiment, EPDM, behoudt zijn technische en kleurechte eigenschappen vele jaren. Omdat de nieuwe generatie randen ook voldoet aan de criteria van beschermingsklasse IP67, is ExpertLine perfect bestand tegen mechanische belastingen, vocht en veranderende weersomstandigheden binnen een temperatuurbereik van -20°C tot 60°C.


Toepassingen ExpertLine veiligheidslijsten


Situatie
Terreinschuifpoort

Situatie
Verticale deur

Situatie
Snelvouwdeur

Situatie
In geval van service

Terreinschuifpoort met veiligheidslijst - ExpertLine - BBC Bircher Smart Access Verticale deur met veiligheidslijst - ExpertLine - BBC Bircher Smart Access Snelvouwpoort met veiligheidslijst - ExpertLine - BBC Bircher Smart Access Ingeval van service - met veiligheidslijst - ExpertLine - BBC Bircher Smart Access
Oplossing Oplossing Oplossing Oplossing

Aan de terreinschuifpoorten moeten naast de hoofdsluitrand ook meerdere nevensluitranden worden aangebracht.

De snelle montage -zonder gereedschap- en de bedrading met stekkeraansluitingen zorgen voor een snelle montage

De schakellijsten van ExpertLine kunnen dankzij hun hoge gevoeligheid betrouwbaar op de hoofdsluitrand worden bevestigd. Het lange nalooptraject maakt het mogelijk kleinere profielhoogten te gebruiken. ExpertLine voldoet aan de IP67-vereisten.

Poortvleugels van de snelvouwpoorten bewegen niet rechtlijnig. Ze draaien tijdens de sluitbeweging tot 90 graden rond hun lengte as. De veiligheidslijsten worden hierdoor ook zijdelings geactiveerd. ExpertLine werkt dankzij de grote en doeltreffende activeringsoppervlakte en -hoeken ook onder deze omstandigheden.

Dankzij kabelverbindingen die kunnen worden ingestoken, maakt ExpertLine een snelle en eenvoudige installatie mogelijk. Dit biedt grote voordelen bij onderhoud aan de (vouw-)deur.

 

close-video-button