10/10/2017

Extreme schakelapparaten en sensoren
voor het verwerken van bulkgoederen

Ze zijn korrelig, zoals cementstof en zand; ze zijn corrosief, zoals meststoffen; of ze zijn explosief, zoals alle organische stoffen. Stofeigenschappen stellen vaak hoge eisen aan het ontwerp van het schakelmateriaal waarmee de stof in contact komt. En alsof dit nog niet genoeg is, bevinden de fabrieken waarin deze substanties worden verwerkt zich vaak buiten. Hier zijn elektrische onderdelen onderhevig aan weersinvloeden zoals vochtigheid en extreme temperaturen. Tenslotte wordt er in deze omgevingen vaak ruw omgegaan met schakelapparaten en ontbreekt de nodige zorg en aandacht. Met dit alles in het achterhoofd ontwikkelt en produceert steute's businessunit 'Extreme' stevige en duurzame schakelapparaten.


Corrosiewerend, stofdicht en extreem schokbestendig

Twee recente toevoegingen aan steute's Extreme-assortiment zijn de positieschakelaarseries Ex 97 en Ex 99 met standaard afmetingen comform DIN EN 50047 en DIN EN 50041. Ze zijn corrosiewerend, stofdicht en extreem schokbestendig. Ze kunnen worden gebruikt in Ex-zones 21 en 22 voor stof en Ex-zones 1 en 2 voor gas. Bovendien zijn ze geschikt voor gebruik in vorst tot wel -60°C. Een typische toepassing van dergelijke schakelapparaten is de positiebepaling van toegangsdeuren en onderhoudskleppen of de noodstop op bewegende onderdelen van machines die bulkgoederen verwerken.


Schokbestendig plastic

Als alternatief voor elektromechanische schakelapparaten produceert steute ook Ex RC M 20 KST magnetische cilindersensoren, gemaakt van schokbestendig plastic en met echte Extreme-eigenschappen. Zo werken ze betrouwbaar in temperaturen tot wel -60°C en volstaan ze nog steeds de schoktest van 7 joules die wordt voorgeschreven door de Ex-Standards-autoriteiten. En doordat ze uitstekend afgesloten zijn, zijn ze extreem duurzaam, zelfs in zeer stoffige omgevingen. 


Meer weten?

Bel of mail ons. We helpen u graag verder.
info@fortop.nl
038 337 2700