Positieschakelaars & eindschakelaars

Positieschakelaars of eindschakelaars controleren de positie van bijvoorbeeld kleppen of ventielen of bevestigen de aanwezigheid van een object. Eindschakelaars kunnen ook gebruikt worden in extreme omstandigheden. Denk hierbij aan ATEX-omgevingen, voedingsmiddelenindustrie of maritiem en offshore.

Eindschakelaars voor extreme omstandigheden

De extreme eindschakelaars zijn bestand tegen extreme omstandigheden en hebben unieke eigenschappen zoals IP69K afdichtingsgraad, glasvezelversterkte behuizing, tril- en schokbestendig of zijn ATEX gecertificeerd. 

Compacte draadloze positie schakelaars

Ontwerpers van machines zijn vaak op zoek naar compact gebouwde positieschakelaars die eenvoudig te monteren zijn, zelfs op moeilijk bereikbare plaatsen. Draadloze positieschakelaars bieden de oplossing. 

 

Bekijk positieschakelaars en eindschakelaars in de Product Portal

Positieschakelaars en eindschakelaars - steute
ES/EM 97 serie positieschakelaars met verbeterde modulariteit - steute

ES/EM 97 serie positieschakelaars met verbeterde modulariteit

De belangrijkste kenmerken van de ES/EM 97 serie positieschakelaars is het modulaire ontwerp, compactheid en daarnaast zijn gebruiksvriendelijkheid.  

De actuators zijn heel eenvoudig te monteren, te vervangen of in stappen van 90° te draaien. Daarnaast zijn deze schroeven nu ook zogenaamd onverliesbaar gemaakt.

Universeel toe te passen

De ES/EM 97 serie beschikt over maar liefst 19 verschillende actuatoren (diverse rolstoters, draadhefbomen, rolhefbomen, tastveren...) en afmetingen volgens EN 50047, waardoor deze universeel toepasbaar is voor een veelvoud van applicaties. Lees meer over de EM/ES 97 serie positieschakelaars.

 

Bekijk ES/EM 97 serie positieschakelaars in de Product Portal

Eindschakelaar met zoutwaterbestendige behuizing - Analoge uitgang - ATEX

Steute heeft een positieschakelaar/eindschakelaar voor extreme toepassingen ontwikkeld. De eindschakelaar werkt niet met de conventionele "on/off" technologie, maar genereert een analoog signaal, corresponderend met de exacte positie van de actuator of plunjer/zuiger. De positie wordt bepaald door een geïntegreerde Hallsensor die een uitgangssignaal produceert conform één van de drie geldende standaards 0...20 mA, 4...20 mA of 0...10 V.

Robuuste, zoutwaterbestendige positieschakelaar HS 98

De HS 98 behoort tot de beproefde en geteste extreme 98-serie positieschakelaars door onder andere zijn robuuste en zoutwaterbestendige metalen behuizing, hoge beschermingsklasse en standaard afmetingen volgens DIN EN 50041. De verschillende actuatoren kunnen door 4 x 90° gedraaid worden, wat veelzijdige integratie van de analoge positieschakelaar in de constructie mogelijk maakt.

 

Bekijk 98-series eindschakelaars in de Product Portal

Positieschakelaars met analoge uitgang - ATEX - steute
Klantoplossing positieschakelaar extreme omstandigheden - steute

Eindschakelaar voor extreme omstandigheden

De laadsystemen van een producent van vloeistoftransportsystemen worden gebruikt voor het verwerken van grote hoeveelheden benzine, aardgas, vloeibaar gas of chemicaliën. 

Explosiebeveiliging en hoge temperaturen

Naast de explosiebeveiliging en de machineveiligheid speelt ook de temperatuur een rol. Als bijvoorbeeld hete vloeibare teer moet worden geladen, moeten de laadarmen beschermd worden tegen de hitte. De schakelaars moeten dan ook hittebestendig zijn.

 

Lees meer over de oplossing voor deze producent

Draadloze eindschakelaar kleine afmeting 40x40x20mm

Ontwerpers van machines zijn vaak op zoek naar compact gebouwde positieschakelaars of eindschakelaar die die eenvoudig te monteren zijn, zelfs op moeilijk bereikbare plaatsen.

Draadloze oplossing

De Wireless Cube RF 10 van steute biedt een draadloze oplossing. Het bereik van de signalen is in open veld maximaal 300 meter en binnen 30 meter. Er is ook een alternatieve uitvoering in de vorm van een magneetschakelaar met een reedcontact beschikbaar.

Lees meer over draadloze positieschakelaar RF 10

Positieschakelaar Wireless cube RF 10 - steute
Draadloze positieschakelaar RF 13 - steute

Draadloze eindschakelaar zelfvoorzienend zonder batterij

De RF 13 draadloze positieschakelaars van steute is zeer compact in ontwerp. Met afmetingen van slechts 49 x 40 x 21 mm zijn ze de kleinste zelfvoorzienende (kinetische energie) draadloze schakelaars voor industriële toepassingen op de markt. En, wat je niet kunt zien, ze evenaren de schakelprestaties van een microschakelaar.

Elektrodynamische energiegenerator

De RF 13 is net als de grotere serie uitgerust met een elektrodynamische energiegenerator. Deze miniatuurgenerator zet de kinetische energie die bij het bedienen van de schakelaar vrij komt, om in elektrische energie, die vervolgens wordt gebruikt om het signaal af te geven.

Lees meer over draadloze positieschakelaar

Corrosiewerende, stofdichte en extreem schokbestendige eindschakelaars

Twee recente toevoegingen aan steute's Extreme-assortiment zijn de positieschakelaarseries Ex 97 en Ex 99 met standaard afmetingen comform DIN EN 50047 en DIN EN 50041. De positie schakelaars zijn corrosiewerend, stofdicht en extreem schokbestendig. Ze zijn te gebruiken in Ex-zones 21 en 22 voor stof en Ex-zones 1 en 2 voor gas. 

Magnetische sensoren

Als alternatief voor mechanische schakelaars produceert steute magnetische sensoren, gemaakt van schokbestendig kunststof en met echte Extreme-eigenschappen. Zo werken de positieschakelaars in omgevingen met temperaturen tot wel -60°C en volstaan ze nog steeds de schoktest van 7 joules. En doordat ze een hoge afdichting hebben, zijn ze extreem duurzaam - zelfs in zeer stoffige omgevingen.

Schokbestendige, corrosiewerende, stofdichte positieschakelaars - steute
Draadloze positieschakelaars met verplaatsbare actuator - steute

Draadloze positieschakelaars met verplaatsbare actuator

De steute RF 95 D draadloze positieschakelaar heeft een thermoplasische behuizing. De positie schakelaar heeft een zelfvoorzienende voeding (kinetische energie) met een afdichting van IP67.

Schommelhendel

De actuator van de steute RF 95 D is uitgerust met een schommelhendel. De hendelhoek is verstelbaar in stappen van 10°. De roller is gemaakt van slijtvast kunststof en de actuator kan met 4x 90° verplaatst worden.

 

Bekijk de steute RF 95 draadloze positieschakelaars

Positieschakelaar bestand tegen extreme temperaturen -40°C IP69K

De ES 97 TKK-11 positieschakelaar van steute is een extreme positie schakelaar bestand tegen extreme temperaturen van -40°C tot +80°C.

Thermoplastische behuizing

De positie schakelaar heeft een thermoplastische behuizing welke dubbel is geïsoleerd met een afdichtingsgraad van IP69K welke bestand is tegen onder andere zoutnevel. De positieschakelaar is uigerust met een kunststof tastveer TKK actuator.

 

Bekijk positieschakelaars met tastveer in de Product Portal

Positieschakelaar bestand tegen extreme temperaturen -40°C IP69K - steute
Positieschakelaars met veiligheidsfunctie +180°C extreme - steute

Eindschakelaar met veiligheidsfunctie +180°C extreme

De ES 41 PH eindschakelaar met veiligheidsfunctie is met haar metalen behuizing (afdichtingsgraad IP65) bestand tegen extreme temperaturen van +180°C.

Eindschakelaar met paralelle rolhendel

De positie schakelaar is uitgerust met een paralelle rolhendel actuator met een maximale toerentalregeling van 0,5 m/s met een bedieningshoek van 30°. De actuator van de positieschakelaar kan 4x 90° worden versteld.

 

Bekijk Eindschakelaars met paralelle rolhendel

Extreme bedieningskast met 3 actuatoren

De Extreme commando-schakelaar/bedieningskast BF80 3 LM/DDT/PZSTNA van steute is toe te passen in applicaties met explosiezone 1 en 21. De schakelaar heeft drie actuatoren: LED indicatielamp LM, dubbele drukknop DDT en noodknop met één verbreek-/1 sluitcontact per knop. Er zijn verschillende versies beschikbaar met twee of drie bedieningselementen.

Kenmerken:

  • Kunstof behuizing 
  • 2 wisselcontacten 
  • ATEX 2D en 2G
  • Afdichting IP66
  • Explosiezone 1 en 21

 

Bekijk bedieningsschakelaars in de Product Portal

Bedieningskast schakelaar BF 80 - steute

close-video-button