Magnetische veiligheidsschakelaars

Contactloze veiligheidsschakelaars met een magnetisch principe dienen voor de positiebepaling van draaibare, verplaatsbare of afneembare veiligheidsvoorzieningen. Magnetische veiligheidsschakelaars zijn eenvoudig te reinigen en zijn ideaal voor toepassingen waar veel vervuiling op kan treden of waar hoge hygiënevoorschriften van toepassing zijn. Door de hoge beschermingsgraad tot IP69K zijn de magnetische schakelaars onder hoge druk te reinigen en zijn zowel binnen als buiten toe te passen.

Magnetische ATEX veiligheidsschakelaars

Voor omgevingen waar explosiegevaar aanwezig is door aanwezigheid van gas of stof, zijn er ATEX contactloze schakelaars beschikbaar. Door de inkapseling van het contact met bijvoorbeeld hars, zijn de schakelaars ook toe te passen in agressieve omgevingen zoals de galvaniseringstechniek. 

Varianten contactloze veiligheidsschakelaars, magnetisch:

  • Magnetische veiligheidsschakelaars
  • Gecodeerde magnetische veiligheidsschakelaars
  • Draadloze magnetische veiligheidsschakelaars
  • ATEX magnetische veiligheidsschakelaars

 

Bekijk magnetische veiligheidsschakelaarsStel uw vraag

Contactloze veiligheidsschakelaar - Magnetisch - Mechan Controls
Magnetische veiligheidsschakelaars - Magnasafe - Mechan Controls

Magnetische veiligheidsschakelaar - IP69K - RVS & Kunststof

De magnetische veiligheidsschakelaar Magnasafe van Mechan Controls is een magnetisch bediende veiligheidsschakelaar. De Magnasafe-schakelaars van Mechan Controls zijn volledig ingekapseld met hars, wat de schakelaar extra stevig en bestand tegen trillingen maakt. De schakelaars zijn ideaal voor gebruik in ruwe en/of natte omgevingen.

  • IP69K beschermingsgraad
  • RVS of kunststof behuizing
  • 8-10 mm schakelafstand
  • 1 of 2 veiligheidscontacten
  • AC-en DC-versie

 

Bekijk magnetische veiligheidsschakelaars in de webshop

Magnetische schakelaar voor twee aangrenzende deuren

De HED-veiligheidsschakelaar van Mechan Controls heeft 2 NC-veiligheidscontaiten. De veiligheidsschakelaar is in staat om twee aangrenzende deuren te bewaken met één enkele schakelaar en een magnetisch gecodeerde actuator op iedere deur.

Bij het openen van één van de deuren, verbreken de veiligheidscontacten en wordt het bijbehorende hulpcontact gesloten. Lees meer over de HED-veiligheidsschakelaar.

 

Bekijk HED-serie magnetische schakelaars in de webshop

HED-serie magnetische veiligheidsschakelaars - Mechan Controls
Gecodeerde magnetische veiligheidsschakelaars - Mechan Controls

Gecodeerde magnetische veiligheidsschakelaars

De HE-Series van Mechan Controls is een gecodeerde, magnetische veiligheidsschakelaar. De HE-Serie is ontworpen om het gebruiksgemak en onderhoud van een eenvoudige magnetische veiligheidsschakelaar te combineren met de verbeterde veiligheid, prestatieniveaus en LED indicatie van Mechan's elektronische schakelaars.

De volledig ingekapselde HE-schakelaars zijn bestand tegen trillingen en hebben een veiligheidsniveau van CAT 4 SIL 3 PL-e. De magnetische veiligheidsschakelaars zijn ook verkrijgbaar in roestvrij staal en geschikt voor gebruik in de voedselverwerkings- en verpakkingsindustrie. 

Eigenschappen HE-series: 

  • CAT 4 SIL 3 PL-E veiligheidsniveau
  • Gecodeerd magnetisch principe
  • Dubbele LED kleurindicatie op de schakelaar
  • Unieke dubbele deur veiligheidsschakelaars

 

Bekijk gecodeerde magnetische veiligheidsschakelaars

OHE1 - Magnetisch gecodeerde contactloze schakelaar

De OHE1 van Mechan Controls is de magentisch gecodeerde contactloze schakelaar binnen de O-type serie, naast de ODNK die uniek is gecodeerd met RFID. De contactloze schakelaars zijn uitgerust met RGD LED's voor status inducatie en kunnen in serie geschakeld worden. 

De OHE1 is voorzien van een unieke indicatie voor verkeerde uitlijning om de gebruiker te helpen bij het positioneren van beschermkap. De O-Type-serie zijn de enige OSSD-veiligheidsschakelaars op de markt met een veiligheidsuitgang van 2A. Dit betekent dat u grotere contactors kunt aansluiten, wat zowel de compatibiliteit als de duurzaamheid verbetert.

 

Lees meer over het O-Type contactloze schakelaars

O-Type contactloze schakelaars - Mechan Controls
Draadloze magnetische schakelaar - steute

Draadloze magnetische schakelaar - Contactloos

Een draadloze magnetische schakelaar biedt veel voordelen. Wanneer een draadloze schakelaar ingebouwd moet worden in een kleine ruimte die moeilijk toegankelijk is biedt een draadloze schakelaar de oplossing.

Draadloze, contactloze magnetische schakelaar

De RF RC 10 draadloze schakelaar van steute heeft een bereik van 300 m in de buitenlucht en 30 m bij binnen toepassingen. De draadloze schakelaar is voorzien van een lithium batterij en hoeft normaal gesproken niet vervangen te worden vanwege het minimale batterijgebruik. Lees meer over draadloze contactloze schakelaars.

 

Bekijk draadloze magnetische schakelaar in de webshop

Magnetisch gecodeerde veiligheidsschakelaar - IP69K

De RC Si 56 van steute is een magnetisch gecodeerde veiligheidsschakelaar. De magneetschakelaar heeft een glasvezelversterkte, schokbestendige thermoplast behuizing (PA 66) met een afdichtingsgraad van IP66 en IP69K. De gecodeerde veiligheidsschakelaar is zelfdovend volgens UL 94-V0 en is toepasbaar tot Type 4 – vergrendelingsvoorziening.  Volgens de DIN VDE 0660-209 mogen schakelaars en sensoren zonder geïntegreerde veiligheidsmodule alleen in combinatie met een veiligheidsmodule tot en met categorie 4 volgens EN ISO 13849-1 gebruikt worden.

Kenmerken RC Si 56 magnetisch gecodeerde veiligheidsschakelaar: 

  • Beschermingsgraad: IP66, IP69K
  • Lage codering
  • EN ISO 13849-1 PL e, categorie 4
  • Schakelafstand tot 6 mm

 

Bekijk contactloze veiligheidsschakelaar RC Si 56

Magnetisch gecodeerde veiligheidsschakelaar - steute
Contactloze magnetische veiligheidsschakelaar voor ATEX -40°C en IP69K - steute

Contactloze magnetische veiligheidsschakelaar voor ATEX -40°C en IP69K

Contactloze sensoren worden steeds meer toegepast als alternatief voor mechanische eindschakelaars in de machine- en apparatenbouw. De steute RC 2580 contactloze schakelaars hebben een rechthoekig ontwerp en zijn bestand tegen temperaturen tot -40°C. De behuizing is van RVS en heeft een IP69K afdichting. De contactloze magneetschakelaar heeft een ATEX certificering Zone 1 en Zone 21. Lees meer over de RC2580 van steute.

De schakelaar is o.a. geschikt voor:

  • Chemische industrie
  • Oil & gas
  • Bulkgoederen verwerking

 

Bekijk RC-serie magnetische schakelaars in de webshop

close-video-button