04/01/2019

Miniatuursensor met IO-Link - FT 10-serie

Compacte bouwvormMiniatuursensor met IO-Link - FT 10-serie - SensoPart

De miniatuursensoren uit de FT 10 serie van SensoPart hebben een compacte bouwvorm met afmetingen van 21,1 x 14,6 x 8 mm.

Varianten miniatuursensoren

De FT 10 serie bestaat uit diffuusfotocellen met instelbare achtergrondonderdrukking of een vast schakelpunt, reflector fotocellen en fotocellen met separate zender en ontvanger. De fotocellen zijn uitgevoerd met rode LED, rode laser of met Blue Light technologie. Lees meer over miniatuursensoren.

 

Bekijk analoge sensoren met IO-Link Stel uw vraag over IO-Link


Eenvoudig in te stellen en uit te lezen

SensoPart heeft ook een miniatuursensor FT 10 serie met IO-Link aan het assortiment toegevoegd. De sensor kan een zeer nauwkeurige afstandsmeting realiseren met een bereik van 10 tot 70 mm. De sensor is door middel van de IO-Link eenvoudig in te stellen en uit te lezen. Lees meer over IO-Link.

Eigenschappen FT 10-serie fotocellen met IO-Link:

  • Kleinste afstand (analoge) sensor in de markt
  • Afmeting: 21,1 x 14,6 x 8 mm
  • IO-Link voor real time data
  • Zeer nauwkeurige hysterese en resolutie

Geen elektromagnetische invloeden van buitenaf

Via de geïntegreerde IO-Link interface wordt de afstand als een 3-byte digitale waarde verstuurd. Hierdoor wordt deze waarde niet meer beïnvloed door eventuele elektromagnetische invloeden van buitenaf. Dit in tegenstelling tot een conventioneel analoog signaal. De spotgrootte is met een formaat van 3 bij 1 mm zeer klein, geschikt voor onder andere nauwkeurige positionering toepassingen bij robots. De sensor is gezien de kleine afmeting onder andere zeer geschikt als alternatief voor fibersensoren, waarbij de FT 10 geen externe versterker nodig heeft, maar de fibers zelf wel.


Wat is IO-link? Bekijk de video!

 

 

close-video-button