Modulair connector systeem en modulaire stekkers

De MIXO-serie van ILME is een modulair connectorsysteem met meer dan vijftig modules, waarmee met de standaard behuizingen van ILME een connector op maat samengesteld kan worden. De modules worden naast elkaar geplaatst en worden als één contactblok in een standaard metalen frame geplaatst. Nadat de modules zijn geplaatst en vergrendeld met een speciale strip, kan de connector in de behuizing worden geplaatst.

Open connector systeem

MIXO is een open connector systeem met heel veel configuratiemogelijkheden. Hierdoor kan de connector aangepast worden naar behoefte van de gebruiker. Er zijn verschillende modules beschikbaar: vermogen/signaal, elektrisch vermogen, gegevensoverdracht, glasvezel en lucht. Het programma wordt continu uitgebreid, waardoor er steeds meer configuraties mogelijk zijn.

 

Bekijk ILME MIXO productenStel uw vraag over Ilme

Modulair connectorsysteem - ILME MIXO

Modulaire connector zelf samenstellen

Stel uw eigen modulaire connector samen

Met de modulaire MIXO binnenwerken bent u in staat om uw eigen connector samen te stellen. ILME heeft een online configurator om u te helpen bij het samenstellen van de connector. 

Modulair binnenwerk 

Het binnenwerk van de modulaire MIXO connector bestaat uit een male of female frame. Het frame heeft een maximum van 6 modules. Voeding en datacontacten hebben een range van 4A tot 200A. Aansluitmethoden bestaan uit een krimp of veerklem. Voor Coax, glasvezel, Sub-D, USB en RJ45 Ethernet zijn er specifieke modules.

De modulaire connector past in een standaard 6-, 10-, 16- of 24-polige behuizing.

De binnendiameter voor pneumatische modules zijn verkrijgbaar vanaf 1,6 mm tot 6 mm en geschikt tot een maximaal 8 bar. De female contacten hebben een geïntegreerde afsluitklep om de pneumatische druk af te sluiten zodra de connector wordt ontkoppeld.

 

Stel uw connector samen met gebruik van de configurator

Modulair connectorsysteem - ILME MIXO

Instructievideo: zelf uw connector samenstellen

Robuuste lichtgewicht aluminium behuizing - MIXO One

Met de behuizing Mixo One kunnen de meer dan 40 verschillende modules van de Mixo-serie als onafhankelijke connector gebruikt worden. De robuuste lichtgewicht aluminium behuizing met directe PE-aansluiting en geleidende coating is bijzonder geschikt voor EMC-kritische toepassingen.

Kenmerken MIXO one connectorsysteem:

  • Eenvoudige aansluiting van de aarde door de tweedelige behuizing
  • Robuuste beugel, geringe slijtage
  • Bevestiging aan de schakelkast makkelijker door interne afdichting
  • Van 1-polig 100 A/830V tot 2-polig 16A/2500V en tot 25-polig 4A/50V en andere verbindingen zoals RJ45, USB of glasvezelkabels
  • Onjuiste verbindingen voorkomen door 4 codeerelementen voor 16 coderingen
  • Kabelinvoer M20 en M25 kan zijdelings of recht.
MIXO One behuizing - Modulair connectorsysteem

ILME MIXO - Open connectorsysteem

Modulair connectorsysteem met Squich-verbinding

De connector kan door zijn flexibele inzetbaarheid toegepast worden in vrijwel elke branche. De MIXO schroefverbindingen voor data en voedingsspanningen kunnen nu ook eenvoudig gerealiseerd worden met het Squich®-indruksysteem van ILME.

Snap-in bevestiging

De CX 05 SHF/SHM-insert zorgt voor een snelle en eenvoudige bekabeling: perfect voor automatiseringstaken, robotica, wind- en spoorwegtoepassingen. U heeft geen gereedschap nodig: de stuurstroombedrading wordt namelijk met een snap-in bevestiging vastgezet. De verbinding is bestand is tegen trilling en mechanische spanningen. Het kan niet fout gaan! 

 

Lees meer over Squich®-indruksysteem van ILME

Squich®-indruksysteem - ILME MIXO
ILME CX 01 YA - MIXO-module voor energieopslag met hoog vermogen

MIXO-module voor energieopslag met hoog vermogen

Om de groeiende markt van energietransitie te kunnen bedienen, die hoge vermogens in combinatie met compactheid vereist, moet de integratie van energiesystemen en relevante kabelconfecties veilig, kosteneffectief en ruimtebesparend zijn.

ILME presenteert haar eigen oplossing, de CX 01 YAF/M high-power MIXO-module, ontworpen om zo min mogelijk ruimte in beslag te nemen en toch een vermogen van 200 A te garanderen. Lees meer over MIXO-module voor energieopslag met hoog vermogen.

Draden aansluiten zonder tools - ILME SQUICH®

ILME MIXO afgeschermde modulaire insert - Montage tutorial

ILME SIPZC W handmatige krimptool voor gestempelde contacten - Instructievideo

ILME grote behuizingen met geïntegreerd zelf centrerend zwevend frame - Instructievideo

ILME MIXO RJ45 IDC modulaire insert - Montage tutorial

est t

ILME MIXO D SUB modulair inzetstuk voor 2 kabels - Montage tutorial

ILME CR BDSH parallelle bruggen voor CDSH SQUICH® inserts - Montage tutorial

ILME MIXO Megabit modulaire inserts - Montage en instructie video

close-video-button