RFID schakelaar - Contactloze veiligheidsschakelaars

In industriële installaties zijn tal van verschillende schakelaars te vinden. Sinds 2015 dienen beveiligde toegangen tot machines te voldoen aan de EN ISO 14119 norm. Elke deur, klep of beschermkap vraag om een eigen constructie, montage en beveiliging.

Status controleren met veiligheidssensoren

Veiligheidssensoren, ook wel contactloze veiligheidsschakelaars genoemd, controleren de status van een deur, klep of beschermkap voor een veilige toegang/schakeling. 

RFID veiligheidsschakelaar

RFID veiligheidsschakelaars communiceren op basis van radiogolven (Radio-frequency identification) en zijn dus contactloos. RFID schakelaars zijn uniek gecodeerd en zijn niet te manipuleren, wat een hoog veiligheidsniveau mogelijk maakt. De transponder (zender) zendt een magnetisch veld uit naar de ontvanger. Het uitgezonden signaal wordt door de receiver ontvangen, afhankelijk van de schakelafstand, en de veiligheidsschakelaar wordt gesloten. ReeR Safety en Mechan Controls zijn specialisten op het gebied van contactloos schakelen. 

 

Bekijk RFID veiligheidsschakelaars Stel uw vraag

RFID veiligheidsschakelaar - ReeR Safety
R-SAFE-serie contactloze veiligheidsschakelaars - ReeR Safety

R-SAFE-serie contactloze veiligheidsschakelaars

De R-SAFE-serie contactloze veiligheidsschakelaars maakt gebruik van RFID-technologie om te communiceren met geautoriseerde actuatoren. Dit systeem helpt te voorkomen dat machines en apparatuur worden ingeschakeld als er geen geautoriseerde RFID-actuator aanwezig is.

16 schakelaars in serie schakelen

Een belangrijk kenmerk van dit nieuwe product is de mogelijkheid om maximaal 16 RFID-sensoren in serie te schakelen, wat leidt tot een efficiënte en kosteneffectieve installatie. Via de Mosaic veiligheids-PLC is het mogelijk om de status van de afzonderlijk in serie-geschakelde RFID sensoren uit te lezen.

Mosaic Safety Designer (MSD) software

Deze veiligheidsschakelaar is volledig mechanisch compatibel met andere RFID-veiligheidssensoren van ReeR Safety, waaronder de Magnus RFID en Magnus MG "S" serie. Daarnaast kunnen de RFID-schakelaars naadloos worden geïntegreerd met de modulaire veiligheids-PLC Mosaic van ReeR. De Mosaic Safety Designer (MSD) software stelt gebruikers in staat om eenvoudig veiligheidssystemen te ontwerpen, te configureren en te beheren, waardoor de flexibiliteit en schaalbaarheid van veiligheidsoplossingen aanzienlijk worden verbeterd. Lees meer over R-safe contactloze veiligheidsschakelaars.

 

Bekijk R-SAFE-serie contactloze veiligheidsschakelaars 

Unieke uitleesmogelijkheid met R-SAFE

De R-SAFE-serie onderscheidt zich door de mogelijkheid om via slechts één draad de status van maximaal 16 RFID-sensoren op de Mosaic veiligheids-PLC af te kunnen lezen. Bij andere systemen is voor elke schakelaar een aparte draad naar de controller vereist, wat leidt tot meer bekabeling en een ingewikkelder installatieproces.

Geoptimaliseerde connectiviteit met S1 en S2 connectoren

De S1-connector verbindt de PLC met de eerste RFID-sensor, terwijl de S2-connector de opeenvolgende sensoren met elkaar verbindt. Deze opzet vermindert de noodzaak voor overbodige kabels en garandeert een snellere installatie.

 

Bekijk R-SAFE-serie contactloze veiligheidsschakelaars 

Unieke uitleesmogelijkheid met R-SAFE

Video: R-Safe RFID contactloze veiligheidsschakelaar - ReeR Safety

Contactloze RFID veiligheidsschakelaar in RVS behuizing

De RSSG-SS RFID veiligheidsschakelaars van Mechan Controls zitten in een gepolijste RVS 316 behuizing en zijn hierdoor bestand tegen CIP- en SIP-reiniging. Zo zijn ze geschikt zijn voor toepassing in de drank-, voedingsmiddelen, petrochemische en farmaceutische industrie.

Kenmerken RSSG-SS RFID veiligheidsschakelaars: 

  • Gepolijste RVS 316 behuizing 
  • 4 miljard unieke codes volgens EN 14119
  • 10 mm schakelafstand met 5 mm tolerantie
  • Multi-color LED indicatie 
  • Beschermingsgraad IP67 en IP69K

 

Lees meer over de RSSG-SS RFID veiligheidsschakelaars

RSSG-SS RFID veiligheidsschakelaars - Mechan Controls

Contactloze veiligheidsschakelaar RSSG-SS - RFID Roestvrij staal (RVS 316)

ODNK-serie RFID veiligheidsschakelaars OSSD - PL-e

De ODNK-serie (uniek gecodeerde RFID met 4 miljard mogelijke codecombinaties) van Mechan Controls zijn state-of-the-art OSSD-veiligheidsschakelaars. Ze gebruiken de nieuwste veiligheidstechnologieën voor maximale betrouwbaarheid en veiligheid.

De contactloze schakelaars zijn ontworpen om standalone te werken of kunnen worden aangesloten op veiligheidsrelais of veiligheidsbesturingen, zodat ze perfect in uw veiligheidssysteem passen. Tot 30 O-Type schakelaars kunnen in serie worden geschakeld met behoud van veiligheidsniveau PL-e in overeenstemming met EN ISO 13849-1.

 

Lees meer over de ODNK veiligheidsschakelaars

ODNK RFID veiligheidsschakelaars - Mechan Controls
Contactloze RFID schakelaar - RSS-serie - Mechan Controls

RFID veiligheidsschakelaar - 4.000.000.000 unieke codes

De RSS-serie veiligheidsschakelaars van Mechan Controls zijn uniek, omdat er gebruik gemaakt wordt van voltvrije contacten. U bent niet verplicht om relais of andere veiligheidscomponenten van Mechan Controls te gebruiken, maar kunt de RSS-serie veiligheidsschakelaars ook aansluiten op het programmeerbare veiligheidsrelais van ReeR. 

De veiligheidsschakelaars zijn individueel gecodeerd en geschikt voor hoge beveiligingstoepassingen voor het beveiligen van machines. De RSS-serie is beschikbaar met een afdichtingsgraad van IP69K voor gebruik in vochtige, zware en stoffige omgevingen. 

Spanningsvrije contacten

In tegenstelling tot andere RFID-schakelaars op de markt die OSSD gebruiken, is de Mechan controls RSS-serie uniek omdat er gebruik wordt gemaakt van spanningsvrije contacten waardoor u vrij bent in de keuze van uw veiligheidsrelais. 

De RSS-serie biedt extra beveiliging door gebruik te maken van 4.000.000.000 unieke codes tot veiligheidscategorie 4 volgens de veiligheidsstandaard EN 14119.

 

Bekijk RSS-serie veiligheidsschakelaars - Mechan Controls

Kenmerken RFID schakelaar - Mechan Controls

RFID veiligheidsschakelaars van Mechan Controls zijn unieke veiligheidssensoren en hebben de volgende kenmerken:

  • IP67 en IP69K afdichting 
  • Behuizing: ABS gevuld met hars
  • 4.000.000.000 unieke codes
  • EN 14119 type 4, hoog 
  • Uitgerust met een LED bewakingsaanduiding
  • Voltvrije/spanningsvrije contacten

 

Lees specificaties van de RSS-serie veiligheidsschakelaars

RSS-serie veiligheidsschakelaars - Mechan Controls

close-video-button