Draadloos netwerk met sensoren en schakelaars – steute Nexy

Steute biedt met nexy een draadloos Industry 4.0 sensornetwerkoplossing voor industrie en intralogistiek. Intralogistiek optimaliseert de interne materiaalstroom in de industrie en logistiek. Al meer dan tien jaar ontwikkelt steute draadloze schakelaars. Tot op heden verzonden deze schakelaars hun status/signaal via een punt-naar-puntverbinding met een LAN Gateway ontvanger naar een hoger systeem.

Draadloos netwerk met access points

Steute heeft een compleet nieuw draadloos netwerk met “access points” ontwikkeld – steute nexy. Met toepassing van steute nexy is continu communicatie tussen draadloze schakelaars en het ERP-systeem of ander bovenliggend systeem mogelijk. Op één access point kunnen tot 100 draadloze schakelaars aangesloten worden. Met het intelligente Internet of Things (IoT) communicatienetwerk (nexy) bent u in staat om productieprocessen te automatiseren en productiekosten te verlagen.

Unieke eigenschappen steute nexy: 

  • Industry 4.0
  • Efficiënte proces- en fabrieksprestaties
  • Snelle en ononderbroken procesoptimalisatie
  • Universeel toepasbaar
  • 100 % geïntegreerd

 

Stel uw vraag over draadloos sensornetwerk - nexy

Access point nexy - steute

Wat is Nexy?

Voordelen draadloos sensornetwerk

Efficiënte proces- en fabrieksprestaties

Met implementatie van het draadloze sensornetwerk – steute nexy – bent u in staat om uw productieprocessen te stroomlijnen. Verhoog het succes en de productiviteit van uw bedrijf op een duurzame manier door: 

  • de tijd die nodig is om materialen en onderdelen aan te vullen te verkorten;
  • voorraad van materialen en onderdelen te verkleinen
  • overcapaciteit en overschotten van onderdelen te vermijden.

Optimaliseer uw processen en verlaag de kosten voor intralogistiek door de beschikbaarheid van materialen en onderdelen transparant en toegankelijk te maken en bestelbonnen/vraagmeldingen te digitaliseren.

Snelle en ononderbroken procesoptimalisatie

Creëer optimale flexibiliteit bij het ontwerpen en aanpassen van uw productieprocessen. Maak gebruik van een draadloos netwerk die eenvoudig te beheren is, in plaats van een dure bekabelde oplossing. In een handomdraai kunnen uw processen worden aangepast aan nieuwe cycli of doorlooptijden. 

Met een flexibel productieproces bent u in staat om adequaat te reageren op veranderingen in varianten, zonder dat u lopende processen hoeft te onderbreken. Uitbreiden van uw huidige productieproces met extra componenten voor uw draadloze systeem kan op elk gewenst moment, waardoor de installatietijd bij een aanpassing tot een minimum beperkt wordt. 

Universeel toe te passen en 100% geïntegreerd

Voor uw draadloze lean management-processen is een continue datastroom nodig van de werkvloer naar de plannings- en managementniveaus. Integreer de data vanaf de werkvloer probleemloos in bestaande IT-systemen zoals MES of ERP en pas deze op elk gewenst moment aan uw behoeften aan met de besturingssoftware sWave.NET® Sensor Bridge. Draadloze sensornetwerksystemen kunnen zonder storingen parallel met andere draadloze netwerken bediend worden en zijn daardoor (achteraf) universeel in te bouwen.

Intelligente precisie door systematisch netwerken

Bewaak, controleer en houd continu overzicht over uw productieprocessen op basis van nauwkeurige real-time data en informatie. Profiteer van de hoge prestaties van netwerksystemen en een permanent betrouwbare integratie van alle sensorgegevens. Verbeter zo de kwaliteit van uw informatieprocessen en vermijd dure wachttijden of uitvaltijden in de productie - bijvoorbeeld door transmissiefouten, kabelbreuken of andere foutbronnen.

steute

Draadloos Industry 4.0 sensornetwerkoplossing voor industrie en intralogistiek - steute nexy

Oplossingen met draadloos sensornetwerk

Of het nu gaat om eKanban- of Andon-systemen, stack light- of AGV-toepassingen: digitalisering maakt ingrijpende veranderingen mogelijk in industriële productieprocessen en biedt vele kansen voor optimalisatie. Om volledig gebruik te kunnen maken, biedt steute een intelligente Nexy-oplossing die het mogelijk maakt om uw procesdata betrouwbaar en in realtime in uw IT-infrastructuur te integreren en zo universeel inzetbaar te maken. Dankzij de modulaire opbouw van het draadloze sensornetwerksysteem kunnen verschillende hoogwaardige componenten afzonderlijk met elkaar worden verbonden en zelfs meerdere malen gebruikt worden. Afhankelijk van uw behoeften kan een breed scala van toepassingen efficiënt en rendabel worden geïmplementeerd.

Eenmaal overgestapt naar steute Nexy zijn bekabelde systemen niet meer nodig, onderhoud is beperkt en het is betrouwbaar, real-time en robuust. 

Oplossingen draadloos sensornetwerk: 

  • Materiaalvoorziening met behulp van eKanban-systeem
  • Bewaking van snel stromende materialen
  • Mobiel eKanban-rack met AGV-systeem
  • "Wake-up" -functie voor AGV in diepe slaapmodus – besparing van energie
  • Geautomatiseerd transport van goederen naar AGV
  • Mobiele Andon-systemen

 

steute
Componenten voor draadloos sensornetwerk - steute nexy

Componenten voor draadloze netwerkoplossing

Om het maximale uit een draadloze netwerkoplossing voor uw productielogistiek te halen, zijn de juiste componenten in de juiste combinatie nodig. Zowel het totale systeem als de afzonderlijke componenten moeten voldoen aan de hoogste eisen op het gebied van betrouwbaarheid en flexibiliteit. Daarom vertrouwen we op gestandaardiseerde draadloze technologieën die voor verschillende toepassingen kunnen worden gebruikt en die hun betrouwbaarheid in de praktijk al hebben bewezen in productiehallen. 

Fortop heeft een breed assortiment van hoogwaardige draadloze schakelaars en sensoren, gecertificeerd worden internationale normen. Door gebruik te maken van “plug and play’-modules wordt de data van schakelaars en sensoren probleemloos geïntegreerd in bestaande IT-systemen. Ook voor klantspecifieke toepassingen biedt het draadloze sensornetwerk van steute de oplossing.

 

Ontvanger voor het integreren van signaaltorens in draadloze systemen

Het RF UBR apparaat (universal bidirectional receiver) vergemakkelijkt de activering van bestaande of nieuwe signaaltorens van verschillende fabrikanten. Dit betekent dat operators van machines en installaties informatie kunnen ontvangen van bijvoorbeeld een ERP-, magazijnbeheer- of eKanban-systeem. Daarnaast kan de ontvanger worden gebruikt voor real-time monitoring en data-analyse in productie, assemblage en intralogistiek.

De RF UBR is verkrijgbaar met 24 VDC of 85 – 230 VAC voeding. Met de laatste versie kunnen gebruikers een signaaltoren volledig voeden via de draadloze ontvanger - zonder dat er een externe voeding nodig is. De draadloze verbinding is het industriecompatibele en internationaal inzetbare sWave.NET draadloze protocol. Lees meer over de RF UBR.

RF UBR draadloze ontvanger - steute
Software draadloos sensornetwerk - steute nexy

Software voor het opzetten van een draadloos sensornetwerk

eKanban software

De eKanban software van het draadloze sensornetwerksysteem digitaliseert, creëert netwerken en automatiseert uw Kanban-processen. Door het toepassen van verschillende schakelaars, sensoren en access points bent u in staat om de nadelen van handmatige Kanban-processen te elimineren. Daarnaast is het softwaresysteem in staat om geautomatiseerde boekingen te verrichten in uw IT-systeem. De componenten uit het draadloze sensornetwerk in combinatie met uw (huidige) ERP-systeem zorgen voor realtime en zonder handmatige invoer de behoefte van materiaal in uw productieproces. 

Kenmerken e-kanban software: 

  • Integratie en systeemaanpassing naar wens en behoefte van de klant
  • Koppeling met SAP via IDocs of RFC beschikbaar
  • Grafisch regelstation met real-time-gegevens
  • Geautomatiseerde melding in geval van fouten/knelpunten
  • Rapportage via KPI's (evaluaties en statistieken voor een optimale evaluatie van uw materiaalstromen)

 

Toepassen van e-kanban software

De planning en besturing van Kanban-regelcircuits en productieprocessen is flexibel te integreren en kan worden aangepast naar de wensen en behoeften van een specifieke toepassing of op het unieke productieproces van de desbetreffende klant. De eKanban software is voorzien van een eenvoudige en gebruiksvriendelijke interface. 

De regelcircuits, kanbans en batchgroottes worden opgeslagen in de software en zijn gekoppeld aan de draadloze schakelaars en sensoren uit het gehele Nexy-systeem. Zodra een bak uit het kanban-rek wordt gehaald, wordt dit geregistreerd door bijvoorbeeld een optische sensor. Het softwaresysteem registreert deze handeling en onderneemt op basis van achterliggende logica actie, bijvoorbeeld een melding naar het materiaalbeheer voor aanvulling van het kanban-rek. De "linerunner" ontvangt een digitale bestelling op de ekanban-applicatie en kan op zijn beurt actie ondernemen, het aanvullen van het kanban-rek. De aanvulling van het kanban-rek wordt bevestigd door een operator in de nexy-applicatie of door een draadloze sensor.

Alle handelingen, gebeurtenissen en processen worden gevisualiseerd op een dashboard voor de klant. Het dashboard is te configureren naar eigen wens en behoefte. De klant bepaald zelf welke taken, regelcircuits of materialen op het dashboard worden getoond. 

 

Draadloze lasersensoren RF 96 SDS-NET - steute

Draadloze lasersensoren voor het detecteren van materiaalvoorraden

De draadloze RF 96 SDS-NET lasersensor is een zeer geschikte oplossing voor het detecteren en bewaken van materiaalvoorzieningen zodat de gebruiker een volledige materiaalbewaking kan realiseren in productie, assemblage en/of magazijn.

De RF 96 SDS-NET-lasersensor heeft en compacte bouwvorm en is voorzien van een draadloze sWave.net-module. Integratie en montage in draadloze sWave.NET-systemen is hierdoor eenvoudig en snel te realiseren, zelfs in kleine ruimtes. 

Lees meer over de draadloze lasersensor RF 96 SDS-NET

Draadloze trekkoordschakelaar RF 96 WH - Nexy

Als een medewerker ergens langs de lijn de lopende band wil of moet stoppen, bedient hij een trekkoordschakelaar om de lijn veilig tot stilstand te brengen. De serie trekkoordschakelaars RF 96 WH / 90° van steute zijn ontwikkeld voor dergelijke toepassingen. Zonder bekabeling is een eenvoudige en flexibele installatie van de trekkoordschakelaars mogelijk. De signalen van de schakelaars worden vanaf afstand naar een bovenliggende ontvanger gestuurd.

Draadloos netwerksysteem voor verzenden van signalen

De signalen kunnen nu ook binnen een draadloos netwerk worden verzonden. Daarvoor heeft steute een nieuwe draadloze schakelaar ontwikkeld: een variant die gebruikmaakt van draadloze sWave.NET®-technologie. Lees meer over de draadloze trekkoordschakelaar Rf 96 WH.

Draadloze trekkoordschakelaar RF 96 WH - Nexy

close-video-button