15/08/2016

Monitoring van IT-netwerken - Isolatiebewakingsrelais LK 5896 - DOLD

Isolatiebewakingsrelais LK 5896 | DOLD

Onopgemerkte isolatiefouten in niet-geaarde netwerken kunnen leiden tot ongevallen met lichamelijk letsel en aanzienlijke materiële schade. Monitoring van IT-netwerken door isolatiemonitoring is daarom absoluut noodzakelijk. In moderne IT-netten met veel verschillende soorten (elektronische) belastingen zoals bijvoorbeeld frequentieregelaars en DC-voedingen kan dit tot problemen leiden. Zeker als EMC-maatregelen genomen zijn waardoor lekcapaciteiten naar aarde ontstaan.

"De DOLD LK 5896 verhoogt de beschikbaarheid van systemen en biedt preventief bescherming tegen uitval, overbelasting en brand."

Niet-geaarde IT-systemen

De LK 5896 van DOLD verhoogt de beschikbaarheid van systemen en biedt preventief bescherming tegen uitval, overbelasting en brand. De isolatiemonitor LK 5896 uit de VARIMETER IMD serie van DOLD is speciaal ontwikkeld voor gebruik in deze moderne niet-geaarde AC, AC/DC en DC-netten (IT-systemen). De isolatiewachter is geschikt voor directe aansluiting voor spanningen tot 1100Vac en 1500Vdc en toepasbaar in netten met een lekcapaciteiten tot 3000uF.

Naast een instelbare alarmgrenswaarde van 1 tot 250 kW, kan de unit een vooralarm geven bij een waarde van 20 k tot 2 M. De VARIMETER wordt eenvoudig ingesteld met draaiknoppen. De LED string geeft de actuele isolatiewaarde aan. De isolatiewachter werk zelfs in onbelaste situaties en staat garant voor een betrouwbare bewaking, zelfs als het net niet onder spanning staat. Bij DC-netten wordt de foutstroom naar L- en L+ afzonderlijk bewaakt, wat een snelle foutlokalisatie mogelijk maakt.

 

Bekijk isolatiebewakingsrelais LK 5896 Stel uw vraag

close-video-button