Tijdelijke energie- en power quality metingen

De eerste stap bij vragen over netkwaliteit, overbelasting, onverklaarbare storingen of lagerschade

Storingen in de energievoorziening -zoals harmonische, interharmonische, flikkering, onstabiele netspanning, resonantie of EMC-problemen- leiden tot onverklaarbare uitval van processen.

Wilt u weten of u nog vermogensruimte op uw transformator heeft? Of wilt u weten of het blindvermogen of de harmonische vervuiling bijdraagt aan de belasting van uw installatie? Door te meten en analyseren krijgt u inzicht in al deze aspecten. Een meting kan al in één dag afgerond worden.

 

Vraag een tijdelijke meting aan

Tijdelijke meting - verschillende metingen - fortop energy control
Een tijdelijke meting op locatie - fortop energy control

Tijdelijke metingen

Bij de tijdelijke meting bereidt één van de fortop PQ-specialisten aan de hand van uw probleembeschrijving en tekeningen de metingen voor. Vervolgens start de PQ-specialist op locatie met het inspecteren van de installatie. Daarna worden de metingen uitgevoerd. Als de meting uitgevoerd is, analyseert de PQ-specialist de meetdata en worden de resultaten verwerkt in een rapport met conclusies en aanbevelingen.

Er zijn drie soorten tijdelijke metingen:

Power Check

Wilt u weten of u nog vermogensruimte heeft in uw transformator? Of wilt u weten of het blindvermogen of de harmonische vervuiling bijdraagt aan de belasting van uw installatie?

Power Quality Check

Wilt een diepgaandere Power Quality-analyse of een analyse en rapportage volgens internationale normen als de EN50160, IEC61000-2-x of IEEE519? Wilt u dat tijdens de meetperiode eventuele dips, pieken en transiënten vastgelegd worden?

Power Quality en EMC-Check

Power Quality en EMC zijn in moderne installatie niet meer los van elkaar te zien. Naast een Power Quality Check kan de PQ-specialist van fortop eventuele EMC-problemen onderzoeken. We gebruiken hiervoor speciale hoogfrequente meetapparatuur als een Dewetron recorder en Scope 100Mhz analyser.

Vraag een tijdelijke meting aan

Voor een vaste prijs weet u waar u aan toe bent en heeft u tijdelijke meting!


Meting op maat

Wilt u op meerdere punten tegelijk meten of wilt u inzicht hebben in week- en/of maandprofielen? Vraag dan een meting op maat aan. Op basis van uw vraag stellen wij een offerte op. Lees meer over de 10 redenen om permanent te meten.

 

Schrijf je in voor een online webinar

Meetapparatuur om alle soorten Power Quality en EMC-problemen op te sporen

Voor het uitvoeren van de metingen heeft fortop een omvangrijk arsenaal moderne meetapparatuur om alle soorten Power Quality en EMC-problemen op te sporen.

  • Power Quality analysers, meting volgens IEC61000-4-30
  • Fluke Scopemeters 0-100MHz
  • Dewetron Sirius 1MHz analyser, voor het uitvoeren van hoogfrequentie en EMC-metingen

Met behulp van deze apparatuur kunnen we op meerdere locaties in een installatie gelijktijdig meten, kunnen de meetkoffers langere tijd worden ingezet en kan meetdata op afstand geanalyseerd worden.

 

Bekijk mobiele Power Analysers in de webshop

Meetkoffer - Tijdelijke meting - Janitza Power Quality Analyser
De PQ-specialisten van fortop

Specialistische kennis

De Power Quality engineers van fortop hebben jarenlange ervaring met metingen in de industrie, datacenters, ziekenhuizen, vliegvelden en infrastructurele objecten als metrolijnen, bruggen, sluizen en viaducten. Door deze ervaring staat fortop garant voor een diepgaande en betrouwbare analyse. We werken de resultaten uit in een rapportage met duidelijke conclusies en aanbevelingen zodat concreet maatregelen kunnen worden genomen om het probleem op te lossen.

Fortop heeft:

  • engineers die gedreven vakkrachten zijn en jarenlange ervaring hebben met het herkennen en beschrijven van ieder type PQ- en EMC-probleem;
  • metingen volgens internationale normen (IEC61000-4-30) en rapportages volgens IEC/EN normen als de EN50160, IEC61000-2-x, G4/5 (UK) of IEEE516 (USA);
  • ervaring met zowel Power Quality, hoogfrequente storingen en EMC. Deze fenomenen zijn niet meer los van elkaar te zien en vragen om een integrale aanpak;
  • een passende oplossing voor elk type Power Quality-probleem zoals compensatie-units voor het opheffen van inductief en capacitief blindvermogen, onbalans, harmonische vervuiling en spanningsdips inclusief de benodigde engineering en meerjarenplannen voor onderhoud.

close-video-button