Janitza power quality Watchdog IEC 61000-2-4

Continu bewaking volgens de norm

De IEC61000-2-4 geeft compatibiliteitsniveaus voor industriële niet-openbare netten tot nominale spanningen van 35 kV. De machine of installatie waaraan de spanning wordt geleverd moet voldoen aan de IEC61000-2-4 norm. Bij overschrijving van de normwaardes kan de machine of installatie (versneld) uitvallen en zijn garantieregelingen niet meer van toepassing.

Continu bewaken

Daarom is het een must voor iedere installatieverantwoordelijke (IV-er) om de spanningskwaliteit continu te bewaken, om zo een goede werking van de geïnstalleerde apparatuur zoveel mogelijk te kunnen garanderen. Lees meer over spanningskwaliteit.

Meetapparatuur van Janitza

In de loop der jaren heeft Janitza zich ontwikkelt tot specialist op het gebied van ontwikkeling en productie van universele energiemeters, power analysers en blindstroomcompensatie systemen.

 

Bekijk Janitza producten Stel uw vraag over PQ Watchdog

IEC61000-2-4 norm | PQ watchdog | Janitza

Geïntegreerde Watchdog functie

Features

  • Het is niet noodzakelijk om grote hoeveelheden gegevens van de meters naar een host-systeem over te dragen
  • Besparing communicatiekosten in externe applicaties
  • Eenvoudige analyses met geïntegreerd stoplicht-principe
  • Mogelijkheid om PQ-analyses te maken zonder specifieke PQ-kennis

 


 

 


De geïntegreerde Watchdog functie is geschikt voor:

Power quality analyser om problemen voorkomen voordat ze daadwerkelijk ontstaan

De Janitza UMG 512-PRO is een alles-in-één power quality analyser en meet de spanningskwaliteit volgens internationale standaarden als EN 50160, IEEE519 en EN 61000-2-4. Power quality problemen worden snel opgespoord, doordat de kwaliteit van spanning en stroom automatisch én volgens de geldende normen, worden gerapporteerd. 

Directe statusweergave

Spanningsdips, pieken en transiënten die tot uitval kunnen leiden worden automatisch geregistreerd en gemeld via bijvoorbeeld e-mail of de webinterface. Op de geïntegreerde website van de power quality analyser ziet u direct de status van de power quality van uw elektrische installatie. De website is benaderbaar via PC, laptop, tablet en smartphone. 

Lees meer over Power Quality Analyser UMG 512-PRO

Power quality analyser UMG 512 | Janitza

Power Quality – Normen en richtlijnen

De spanningskwaliteit die door uw energieleverancier geleverd wordt, moet voldoen aan de EN 50160 norm, die staat voor spanningsparameters van elektrische energie in openbare distributienetten. De EN 50160 betreft de voedingsspanning, dat wil zeggen de spanning die gemeten wordt op het common point of coupling.

De IEC 61000-2-4 geeft compatibiliteitsniveaus voor industriële niet-openbare netten tot nominale spanningen van 35kV. De kwaliteit van de spanning die wordt geleverd aan de machine of installatie moet voldoen aan de IEC 61000-2-4 norm.

EN 50160 en IEC 61000-2-4

Bij overschrijving van de normwaardes kan de machine of installatie (versneld) uitvallen en zijn garantieregelingen niet meer van toepassing. Daarom is het een must voor iedere installatieverantwoordelijke (IV-er) om de spanningskwaliteit continu te bewaken, om zo een goede werking van de geïnstalleerde apparatuur zoveel mogelijk te kunnen garanderen. In nieuwe normen als de EN50600-2-2 voor de opbouw van elektrische installaties in een datacenter is een spanningskwaliteit conform de EN 50160 en de IEC 61000-2-4 een eis. De nieuwe Watchdog apps EN 50160 en IEC 61000-2-4 van Janitza bewaken continu en automatisch de spanningskwaliteit conform de EN 50160 en de IEC 61000-2-4. Een stoplicht geeft aan wanneer de kwaliteit zich in de gevaren zone begeeft of wanneer grenswaardes worden overschreden. Tevens maakt de app een eerstelijns analyse mogelijk via de geïntegreerde webserver van de Power Quality Analyser.

Janitza apps

De Janitza apps draaien volledig op de Janitza analyser en zijn speciaal ontworpen om meetdata gemakkelijk toegankelijk te maken via uw PC of tablet. De apps van Janitza bieden u de mogelijkheid om energie- en power quality data weer te geven, te rapporteren en te evalueren.

Standaard internetbrowser

Door gebruik te maken het intern geheugen zijn de PLC-functies en de ingebouwde webserver van de analyser te gebruiken zonder dat u daar extra software of een server voor nodig heeft. Alleen een standaard internetbrowser volstaat.

 

Lees meer over apps van Janitza

App Janitza | watchdog

close-video-button