Fortop industrie

Energiemanagement in industrie

Een compleet pakket

Wat is nodig om een installatie veilig te laten functioneren volgens de huidige normen? Welke combinatie van producten zorgt voor het meest optimale productieproces? Fortop ondersteunt en adviseert op het gebied van:

 

Machineveiligheid pakket voor automation
interlocks

Krijg controle over toegang tot machine of installatie

Machines en installaties moeten vanwege veiligheid voldoen aan verschillende normen. In de normen staat voorgeschreven op welk gebied een machine of installatie beveiligd moet worden. Het Dold interlock systeem zijn PL e interlocks die vanwege een afgedwongen sleutelvolgorde een gecontroleerde toegang tot machine of installatie tot gevolg hebben. Lees meer over interlocks.

De kwaliteit van stroom en spanning op de werkvloer

Weet u bijvoorbeeld met welke kwaliteit uw netbeheerder elektrische energie bij u aflevert? Als de stroom uw pand binnenkomt kunnen er al problemen zijn. U kunt dergelijke power quality problemen niet voorkomen als u geen inzicht heeft. Het oplossen van deze fouten en problemen is een kwestie van uitsluiten. Door de kwaliteit van spanning en stroom te meten en uit te lezen in een energiemanagementsysteem kunt u fouten uitsluiten en problemen voorkomen, zelfs voordat ze ontstaan.

Naast de meetapparatuur die wij leveren, kunnen de PQ-specialisten van fortop u adviseren aan de hand van (tijdelijke) metingen en rapportages. De conclusies en aanbevelingen leiden tot een betere power quality. Een advies kan bijvoorbeeld gaan over veranderingen in de productie of infrastructuur. Lees meer over power quality solutions.

Power quality solutions
Veiligheidslichtscherm

Veiligheidslichtscherm

Met lichtschermen worden mens en machine beschermt tegen ongewenste toegang. Afhankelijk van de situatie en het lichtscherm is het mogelijk een straalafstand van 14mm te gebruiken voor vingerbeveiliging en een aantal stralen per lichtscherm te gebruiken tegen inloopbeveiliging. Als tussenstappen zijn er nog handbeveiliging en lichaamsbeveiliging. Lees meer over veiligheidslichtschermen

Storing, uitval of dips?

In de industrie is elektriciteit een onmisbare bron van energie. Als u last heeft van slechte spanningskwaliteit heeft dit uitval en storing tot gevolg. Door de kwaliteit van de spanning en stroom te meten, analyseren, verbeteren en opnieuw te meten krijgt u inzicht in uw verbruik en eventuele power quality problemen. U bent ook in staat om energie- en onderhoudskosten te verlagen, levensduur van machines te verlengen en om stilstand en storing te voorkomen. Lees meer over energiebeheer.

Energiebeheer en energy control
Vision camera Sensopart

Kwaliteitscontrole met vision camera

Een vision camera van SensoPart, de Visor-serie, heeft geïntegreerde software waardoor de vision camera slechts ingesteld moet worden. Programmeren van de vision camera is niet aan de orde. Dit maakt de vision camera gebruiksvriendelijk. Met behulp van een vision camera kunt u geautomatiseerde kwaliteitscontrole toepassen. Hoe groot is het product, wat is de kleur, wat is de afmeting, etc. Dit zijn slecht een klein aantal vragen die een vision camera kan beantwoorden. lees meer over vision camera's.

Muting lichtscherm eenvoudig in te stellen

Het muting veiligheidslichtscherm Safegate garandeert een perfecte integratie van alle mutingsensoren of muting armen (L of T) door deze direct op het scherm aan te sluiten via de connectoren die zich onderaan het scherm bevinden, hierdoor zijn ze beter mechanisch beschermd. Lees meer over Muting lichtschermen

Muting lichtscherm Safegate van ReeR

Contact

Meer weten over machineveiligheid, vision & sensors, signaleringstechniek, wireless of verbindingstechniek? Vul het formulier hiernaast in. Wij nemen contact met u op!