Reer Safety veiligheidscomponenten

Reer Safety voor veiligheid in- en rondom een machine

Reer is een specialist op het gebied van machineveiligheid en is gespecialiseerd in opto-elektronische sensoren en controllers. Een specialiteit van Reer is het creëren van een veiligheidszone door middel van lichtschermen of laser scanners. In combinatie met Reer Mosaic programmeerbaar veiligheidsrelais en de bijbehorende relais.

Dankzij de ervaring van Reer in de machinebouw, automotive, robotica en palletiseermachinesector heeft ReeR voor iedere veiligheidsapplicatie een oplossing die aansluit op een specifieke situatie.

In 1959 werd Reer opgericht in Turijn, Italië. Inmiddels telt Reer meer dan 100 medewerkers.

 

Bekijk REER producten Stel uw vraag over REER

reer logo
ReeR lichtschermen

Reer lichtschermen

Reer lichtschermen beveiligen mens en machines tegen onveilige situaties. De Reer lichtschermen zijn geschikt voor vingerbeveiliging, handbeveiliging, ledematen beveiliging en inloopbeveiliging. Met een ReeR lichtscherm bent u in staat een zone te beveiligen tegen ongewenste toegang. Met behulp van ReeR Mosaic programmeerbaar veiligheidsrelais is het eenvoudig om uw eigen veiligheidssysteem op te zetten. Naast standaard lichtschermen voor standaard toepassingen heeft Reer lichtschermen geschikt voor ATEX omgevingen. Indien lichtschermen in de buitenlucht gebruikt worden of in ruimtes waar condens ontstaat heeft Reer verwarmde lichtschermen met een waterdichte behuizing. Lees meer over lichtschermen.

ReeR configureerbaar veiligheidsrelais

Zelf een veiligheidssysteem opzetten

Reer mosaic programmeerbaar veiligheidsrelais is een modulair en configureerbaar veiligheidsrelais voor het beveiligen van machines of installaties. het veiligheidsysteem is geschikt voor het monitoren van verschillende veiligheidssensoren zoals veiligheidslichtschermen, laser scanners, fotocellen, mechanische eindschakelaars, matten, nood-uit knoppen en tweehandbediening in één flexibel systeem. Bij de samenstelling van uw veiligheidssysteem en bij het gebruik maken van Reer mosaic bent u niet verbonden aan Reer. ook andere veiligheidscomponenenten kunnen aangelosten worden op Reer mosaic. Het systeem bestaan uit een hoofdmodule Reer M1 en maximaal 7 uitbreidingsmodules die aangesloten worden via de bus aan de achterzijde. Lees meer over configureerbaar veiligheidsrelais.

Reer Mosaic configureerbaar veiligheidsrelais
Reer  safegate muting lichtscherm

Muting ingewikkeld? Niet met ReeR Safegate

Het muting veiligheidslichtscherm van Reer is programmeerbaar en is hierdoor eenvoudig in te stellen. De Reer Safegate garandeert een perfecte integratie van alle mutingsensoren of muting armen (L of T-opstelling). Door deze direct op het scherm aan te sluiten. Lees meer over muting lichtschermen.

Reer detectielichtschermen

Reer detectielichtschermen detecteren en kunnen een object meten. het is mogelijk de Reer detectielichtschermen aan te sluiten om een PLC waarmee u over real-time informatie beschikt. Reer detectielichtschermen zijn verkrijgbaar in verschillende straalafstanden en stralen. Het aantal stralen en de straalafstand bepaald de precisie. Reer Detectielischtschermen met een analoge uitgang zijn er in 0/10 VDC of 4/20 mA. MI B-serie beschikt over RS485. Lees meer over detectielichtschermen.

Reer micron detectielichtschermen
reer Magnus RFID veiligheidsschakelaars

Reer RFID schakelaars

Voor bescherming van deuren, hekken en kleppen

Reer Magnus RFID veiligheidsschakelaars hebben door unieke codering een veiligheidsniveau tot PL e/SIL3. De veiligheidsschakelaars van ReeR zijn verkrijgbaar in unieke codering, induvidueel gecodeerde en actuator gecodeerde sensor. Lees meer over RFID veiligheidsschakelaars.

ReeR applicatievoorbeeld

Een robotcel en transportband met in- en uitgaande heftrucks

Een robotcel stapelt vanaf een transportband een pallet vol. De pallets worden vervolgens opgehaald en verplaatst door een heftruck. De heftrucks komen binnen de beveiligde ruimte en verlaten vervolgens de beveiligde ruimte. Naast Reer lichtschermen wordt er ook gebruik gemaakt van noodstop-knoppen, hekbeveiliging met ReeR Magnus RFID schakelaars. Lees hele Reer applicatievoorbeeld.

Reer applicatievoorbeeld

close-video-button