23/10/2017

Nieuwe veiligheidsprofielen met 'Chamber Height Reduction Effect'

Bircher Reglomat heeft twee nieuwe profielen toegevoegd aan de S-Line serie: EPE016/026A0T en EPE016/026J2T. Uniek aan deze profielen is het Chamber Height Reduction Effect.

 

Stel uw eigen veiligheidsprofiel samen


Kortere responstijd

Bij de twee nieuwe types de zorgen de positie van de schakelkamer en het gepatenteerde Chamber Height Reduction Effect voor een makkelijke invoering van het profiel in de rail. Zodra u het profiel parallel in de rail klikt, neemt de kamerhoogte millimeters af, waardoor de responstijd vermindert.

 

De schakelstrip bevindt zich hoog in het profiel. Hierdoor is minder kracht nodig om een schakelaar te activeren en dus de sluitingsprocedure te stoppen. Slechts 55 N aan kracht en 3 mm aan indrukweg is voldoende om de veiligheidsrand te activeren.


Uitgebreide accessoires

De profielen bevatten niet alleen de bijpassende AP-G2 aluminium rail, maar ook twee PVC-rails, die een lichter alternatief zijn voor de klassieke aluminium versie. Bovendien is de PP-G3 plastic rail uitgerust met een extra T-voet om de veiligheidsrand in een bestaande C-groef te plaatsen. Dit betekent dat niet-schakelende afdichtingsprofielen - bijvoorbeeld op rolluiken of lichte rolpoorten - gemonteerd kunnen worden met een veiligheidsrand die de primaire sluitrand van de rolpoort of het rolluik beschermt.

De nieuwe flexibele EN-C26 afsluitkap kan in een paar eenvoudige stappen aan het nieuwe profiel worden gezet. De afsluitkap is voorzien van trekpennen, waardoor deze op het ingesloten profiel kan worden gelijmd of vastgeschroefd. De aluminium of plastic rail is volledig bedekt met behulp van het zijdelingse bevestigingsprincipe, wat zorgt voor een uniforme uitstraling.


Meer weten?

Bel of mail ons. We helpen u graag verder.
info@fortop.nl
038 337 2700

close-video-button