Energiemanagementsysteem voor utiliteit

Totaaloplossing voor het meten, monitoren en rapporteren van elektrische energie en overige energiestromen als gas, water en warmte. Geschikt voor elke installateur die een totaal oplossing aan wil bieden voor energiemonitoring in bijvoorbeeld scholen, utiliteit, kantoorgebouwen en appartementencomplexen.

Lees meer over EMS voor utiliteit
EMU Professional kWh meter - EMU Electronic

kWh meters

Een kWh meter meet en registreert elektrisch verbruik. De kWh meters van Janitza zijn standaard voorzien van een MID-toelating en kunnen naadloos worden geïntegreerd in de software-systemen van fortop en zijn via pulsen, M-bus of Modbus te koppelen aan systemen van derden.

Lees meer over kWh meters

Actief dynamische filters

Storingen in de energievoorziening als harmonischen, interharmonischen en flikkering kunnen leiden tot onverklaarbare uitval van processen. Met actief harmonische filters zijn de meeste power quality problemen op te lossen.

Lees meer over ADF's

Universeelmeters

Universeelmeters meten de meest voorkomende elektrische parameters en zijn er in een paneel- en DIN-rail montage en kunnen worden geleverd in alle denkbare bussystemen.

Lees meer over universeelmeters
Universeelmeter UMG 96 RM - Janitza

GridVis®

GridVis® is een energiemanagement tool die data verzamelt van verschillende verbruiksmeters en power analysers. De software zet deze data om in begrijpelijke rapportages, visualisatie en alarmen.

Lees meer over GridVis®
GridVis energie analyse software - Janitza

Veiligheidsrelais

Veiligheidsrelais hebben verschillende veiligheidsfuncties. In de industrie gaan de veiligheid van de mens en de capaciteit van de installatie hand in hand. Om onveilige situaties te voorkomen moeten machines, installaties of apparaten tijdig uitgeschakeld kunnen worden.

Lees meer over veiligheidsrelais

Meer stroom met minder koper. Reduceer blindstroom door elektronische compensatie.

Arjan Pit - Sales manager energy control

Lees meer over elektronische compensatie

Signaaltorens en -zuilen

Signaaltorens en signaalzuilen zijn belangrijke visuele en auditieve signaleringsapparatuur voor toepassing bij machines of bij automatiseringsprocessen. Modulaire signaaltorens zijn in meerdere varianten leverbaar als opbouw-, wand- en paneelmontage versie. Ook optische, akoestische en optisch-akoestische modellen zijn beschikbaar.

Lees meer over signaaltorens

Veiligheids-PLC

Een veiligheids-PLC bewaakt verschillende veiligheidsfuncties van veiligheidslichtschermen, laserscanners, fotocellen, nood-uit knoppen en tweehandbediening in één flexibel systeem. Met gratis software is het eenvoudig om een veiligheidssysteem op te zetten.

 

Lees meer over veiligheids-PLC
Veiligheids-PLC Mosaic - Safety Controller - ReeR Safety

Optische en akoestische signalering

Optische en akoestische signaleringsapparatuur waarschuwen gebruikers en operators met behulp van licht en geluid.

Ga naar de shop
Optische en akoestische signalering - Auer Signal

PCB relais

Veel voorkomende toepassingen, vooral voor relais met mechanisch gedwongen contacten, zijn in de bewaking van noodstopschakelaars, veiligheidsdeuren of lichtschermen. De PCB-relais zijn verkrijgbaar in veel verschillende varianten en bouwvormen en garanderen de hoogste schakelveiligheid met minimale afmetingen. 

 

Lees meer over PCB relais

Wilt u weten welke Janitza-meter het meest geschikt is voor uw toepassing? Maak gebruik van de keuzehulp.

Jarno Schoen - Power Quality Specialist

Ga naar de keuzehulp

Industriële connectoren

Industriële connectoren zijn beschikbaar in verschillende materialen, elk geschikt voor een specifieke toepassing. Normale omgevings-condities, hoge temperatuuromgevingen, agressieve omgevingen, maar ook omgevingen die elektromagnetische compatibiliteit vereisen.

Lees meer

Multifunctioneel controlerelais

Met een multifunctioneel meetrelais zijn verschillende elektrische grootheden te bewaken met één product. Via het digitale display worden de te bewaken grenswaardes ingesteld en zijn de te bewaken grootheden vrij te selecteren. De VARIMETER PRO-serie van DOLD is geschikt voor het bewaken van 1- en 3-fasen netten en is direct aan te sluiten tot een netspanning van 690Vac. 

 

Ga naar de shop
Multifunctioneel controlerelais - MK9300N - DOLD

Tijdrelais

Een tijdrelais is een door een elektromagneet bediende schakelaar die op basis van een vooraf ingestelde in- of uitschakelvertragingstijd een willekeurig aantal schakelcontacten kan openen of sluiten. Tijdsrelais hebben verschillende functies en eigenschappen: het starten van motoren, verlichting of een ventilatorregeling.

 

Lees meer over tijdrelais

White papers

Wilt u meer weten over spanningsdips, hogere harmonischen of power quality? Lees de white papers van fortop.

 

Lees meer

Configureren en inbedrijfstellen

Het inbedrijfstellen en configureren van meetapparatuur vraagt de nodige technische kennis. Heeft u deze niet in huis? Geen nood! Onze technische productspecialisten helpen u graag met de implementatie van uw meters.

Ondersteuning

Mobiele power analysers

Verbruik, harmonische vervuiling, assymetrie of spanningsdips registreren? Een mobiele power analyser biedt maximale flexibiliteit! De koffers zijn standaard voorzien van meetlussen met een meetbereik van 100-400A.

Lees meer
Meetkoffers en mobiele power analysers - Janitza

Dataloggers

Via ethernet inzicht in uw elektriciteits-, water-, gas- of warmteverbruik? Of eenvoudig status- en storingsmeldingen binnenhalen? Met een datalogger is het mogelijk verbruiksgegevens, bedrijfsuren en statusmeldingen eenvoudig binnen te halen, te loggen en te analyseren.

Lees meer over dataloggers

Solid State Relais - Halfgeleiderrelais

Slijtagevrij en geruisloos schakelen: met een solid state relais kan dit in situaties waar hoge schakelfrequenties nodig zijn. De lange levensduur als gevolg van slijtagevrij schakelen is de reden hiervoor. Solid state relais worden gebruikt in toepassingen zoals verwarming en verlichting.

Lees meer over SSR

Meetsysteemcheck

Heeft u hulp nodig bij het interpreteren van meetdata of heeft u twijfels over de betrouwbaarheid van uw metingen? Onze meetspecialisten komen graag langs voor een (meetsysteem)check. Aan de hand van een mobiele referentiemeting wordt de meetdata gevalideerd.

Lees meer over PQ-metingen
Meetspecialisten Jarno Schoen en Joeri Kruithof - Fortop Automation & Energy Control

Zonder meters ben ik niks

Wiebe de Jong - Van den Bor Elektrotechniek

Lees het hele verhaal van Wiebe de Jong

White paper Cos-phi compensatie

Het verbeteren van cos-phi, of het reduceren van de blindstroom, is al snel zinvol. Daarnaast heeft het compenseren van de cos-phi een aantal positieve bijverschijnselen. Welke compensatietechnieken zijn er en hoe pakken we dit in de praktijk aan? Dat leest u in de fortop white paper ‘Cos-phi compensatie'.

 

Lees de white paper
Cos-phi compensatie - Faseverschuiving spanning vs stroom - White paper

Workshop - Power Quality - basis

In de workshop Power Quality - basis krijgt u uitleg over wat power quality is, de relatie tussen spanning, stroom en vermogen en de interactie tussen spanning en stroom. U krijgt inzicht in meetdata en we behandelen een aantal praktijkvoorbeelden. U gaat zelf aan de slag!

Meld u aan voor de workshop

close-video-button