Lichtschermen

Lichtschermen beschermen tegen ongewenste toegang van personen tot ruimtes en/of machines. Een lichtscherm bestaat uit minimaal twee onderdelen, een zender en een ontvanger. Het is mogelijk meerdere lichtschermen op elkaar aan te sluiten en gebruik te maken van een master/slave opstelling (cascade).

Lees meer over lichtschermen
Lichtscherm voor machineveiligheid - EOS2 en EOS4 - ReeR Safety

Programmeerbaar relais

Een programmeerbaar (veiligheids-)relais bewaakt verschillende veiligheidsfuncties van veiligheidslichtschermen, laserscanners, fotocellen, nood-uit knoppen en tweehandbediening in één flexibel systeem. Met gratis software is het eenvoudig om zelf een veiligheidssysteem op te zetten.

Lees meer over veiligheidsrelais

Sleutelvergrendel- systemen

Met het plaatsen van een interlock systeem beschermt u gevaarlijke werkgebieden tegen ongewenste of ongecontroleerde toegang met veiligheidscategorie PLe. Eén van de voordelen van het interlock systeem DOLD Safemaster STS is dat het 100% mechanisch is.

Lees meer over interlock systeem

Veiligheidsrelais

Veiligheidsrelais hebben verschillende veiligheidsfuncties. In de industrie gaan de veiligheid van de mens en de capaciteit van de installatie hand in hand. Om onveilige situaties te voorkomen moeten machines, installaties of apparaten tijdig uitgeschakeld kunnen worden.

Lees meer over veiligheidsrelais
Veiligheidsrelais Safemaster C en S - DOLD

"

Bescherm uzelf en uw collega's tegen insluiting met interlock systeem Safemaster STS.

"

Jeroen Stam | Salesmanager

Meer lezen over interlock systeem

Veiligheids- positieschakelaars

Veiligheidspositieschakelaars controleren de positie van bijvoorbeeld kleppen of ventielen of bevestigen de aanwezigheid van een object. Het verschil met reguliere positieschakelaars is dat veiligheidspositieschakelaars aan de normen voldoen voor een veilige werkomgeving.

Ga naar de shop
Veiligheidspositieschakelaar steute

Veiligheids- trekkoordschakelaars

Trekkoordschakelaars met veiligheidsfunctie worden toegepast bij machines om een noodstop mogelijk te maken over een lange afstand. Bij het bedienen van het trekkoord schakelt de veiligheidstrekkoordschakelaar. Dankzij het trekkoord kunnen gehele machinelijnen beveiligd worden.

Ga naar de shop

Fotocellen

Fotocellen worden veel gebruikt in de automatisering. Doordat er een uitgebreide keuze mogelijk is in principe, afmetingen, (detectie-)bereik en soort uitgang zijn er veel toepassingen mogelijk met fotocellen. Mogelijke toepassingsgebieden zijn objectdetectie, object positiebepaling en detectie van transparante objecten.

Ga naar de shop

Vision camera's

Vision camera's zijn geschikt voor de meest simpele detecties tot (ingewikkelde) robotapplicaties. Van objectdetectie, meten van afstand, meten van dikte, kleur herkennen, (bar)codes herkennen tot breukcontrole.

Lees meer over Vision camera's
VISOR® Vision camera  - SensoPart

Remote I/O

De remote I/O's zijn exact op maat te configureren naar het aantal I/O wat precies past bij uw installatie. Bepaal uit welke specificaties en IO-signalen uw installatie bestaat en maak een keuze tussen een netwerk adapter met of zonder CODESYS PLC functionaliteit. 

Lees meer over remote I/O
Remote I/O voor complete besturing - Beijer Electronics

Workshop - Vision camera

Wilt u meer inzicht in de mogelijkheden en werking van een SensoPart VISOR® Vision camera? Dan is deze workshop echt iets voor u! Onze technisch productspecialist Gijs Korf leert u alles over de grondbeginselen van optica en verlichting en praat u bij over de belangrijkste details van Vision camera’s.

Lees meer over de workshop

Absolute en incrementele encoders

Encoders zijn elektronische sensoren met een roterende as, die pulsen genereren als de as verdraait. Een encoder wordt ook wel pulsgever genoemd. Er zijn in principe twee soorten encoders: incrementele encoders en absolute encoders.

Lees meer over encoders

Power analysers

Een power analyser van Janitza is de standaard achter iedere transformator of generator. De analysers meten alle denkbare grootheden, stelt de spanningskwaliteit volgens EN61000-2-4 vast en registreert spanningsdips, pieken en golfvormen.

Lees meer over power analysers
Power analyser - UMG 509 PRO - Janitza

Operator Panels

Een operator panel zorgt voor een gedegen besturing van een machine of proces. Er zijn verschillende operator panels beschikbaar voor diverse toepassingen: standaard automatisering, Extreme en Marine & Offshore.

Lees meer over operator panels
Operator panels - Beijer Electronics

Universeelmeters

Universeelmeters meten de meest voorkomende elektrische parameters en zijn er in een paneel- en DIN-rail montage en kunnen worden geleverd in alle denkbare bussystemen.

Lees meer over universeelmeters

Signaaltorens en -zuilen

Signaaltorens en signaalzuilen zijn belangrijke visuele en auditieve signaleringsapparatuur voor toepassing bij machines of bij automatiseringsprocessen. Modulaire signaaltorens zijn in meerdere varianten leverbaar als opbouw-, wand- en paneelmontage versie. Ook optische, akoestische en optisch-akoestische modellen zijn beschikbaar.

Lees meer
Signaaltoren ECOmodul - Auer Signal

Multifunctioneel controlerelais

Met een multifunctioneel meetrelais zijn verschillende elektrische grootheden te bewaken met één product. Via het digitale display worden de te bewaken grenswaardes ingesteld en zijn de te bewaken grootheden vrij te selecteren. De VARIMETER PRO-serie van DOLD is geschikt voor het bewaken van 1- en 3-fasen netten en is direct aan te sluiten tot een netspanning van 690Vac. 

 

Ga naar de shop

Workshop - Veiligheidsrelais programmeren

In deze workshop draait alles om machineveiligheid. Van deurschakelaars tot noodknoppen en van veiligheidsschermen tot fotocellen. We geven u inzicht hoe u deze en vele andere veiligheidsfuncties met de veiligheidsrelais van ReeR Safety Mosaic kunt realiseren en optimaliseren. En hoe u deze programmeerbaar kunt configureren.

Aanmelden

Sensor- en actuatorkabels

Sensor- en actuator kabels combineren de typische eisen van de automatiseringsindustrie in één product: halogeen-, PVC-, en silicoonvrij. Geschikt voor kabelrupsen, brandvertragend, resistent tegen chemicaliën, olie, microben en hydrolyse. Beschikbaar met verschillende kabelkwaliteiten zoals PVC, PUR en PURrobotic.  

 

Lees meer
Sesnor en actuator kabels - ESCHA

M12 power kabels

Tegenwoordig is alles stekkerbaar. Alles kan met een eenvoudige handeling aan elkaar verbonden worden. Met M12 Power is het mogelijk om voeding stekkerbaar te maken. Door gebruik te maken van splitters wordt de totale lengte van kabels korter en worden er bekabelingskosten bespaard.

Lees meer over M12 Power
M12 power kabels - ESCHA

Industriële connectoren

Industriële connectoren zijn beschikbaar in verschillende materialen, elk geschikt voor een specifieke toepassing. Normale omgevingscondities, hoge temperatuuromgevingen, agressieve omgevingen, maar ook omgevingen die elektromagnetische compatibiliteit vereisen.

Lees meer

Veiligheids- laserscanners

Laserscanners met veiligheidsfunctie beschermen mens en machine tegen botsingen en ongewenste toegang, inloop van medewerkers en doorgang van objecten. Waar veiligheidslichtschermen geen mogelijkheden bieden, biedt een veiligheidslaserscanner wél een oplossing.

 

Lees meer over laserscanners
Veiligheidslaserscanner UAM-05PL - Hokuyo Automatic

close-video-button