05/12/2023

Machinebouw event - FHIMachinebouw event 2023

12 december 2023

Het Machinebouw event 2023 zal plaatsvinden op dinsdag 12 december 2023 in het 1931 Congrescentrum te 's-Hertogenbosch. Dit event staat in het teken van de praktische toepassing van Industrie 4.0, Big Data en IIoT in de context van machinebouw en haar klanten, onder het thema "Machinebouw, van traditioneel naar smart".

Het centrale onderwerp van het event draait om de voortdurende vraag:

"Hoe kunnen toeleveranciers meedenken en bijdragen aan het bedenken van slimme oplossingen"?

Aspecten zoals energiebesparing, verkorting van het ontwerp- en engineersproces en het effectieve gebruik en de visualisatie van data zullen uitgebreid worden behandeld. Deze bijeenkomst biedt een unieke kans om dieper in te gaan op de ontwikkelingen binnen de machinebouwsector. Het is een uitgelezen mogelijkheid om te leren, te netwerken en de toekomst van de branche te verkennen.


Lezing

Tijdens het event zal er ook een lezing gegeven worden door onze collega Arjan Pit, met als onderwerp:

"Het belang van power quality voor energie-efficiency en lage onderhoudskosten"

Door het toegenomen gebruik van elektronica binnen de industrie is dit onderwerp actueler dan ooit. Met de toepassing van frequentieregelaars wordt de productiviteit vergroot, maar ook de kwaliteit van het eindproduct sterk verbeterd. Daarnaast wordt tal van energiezuinige apparatuur toegepast en gaan we zelf energie opwekken door bijvoorbeeld zonnepanelen. Maar, al deze elektronica vervuilt het stroomnet en beïnvloedt de power quality negatief. Tegelijkertijd is deze apparatuur steeds gevoeliger voor de vervuiling die ze zélf veroorzaken. Dit heeft grote gevolgen voor de stabiliteit van de elektrische energievoorziening en de energie-efficiency van machines en apparatuur.

Een slechte power quality leidt tot:

  • extra opwarming van kabels, leidingen en vermogenstransformatoren
  • meer storingen, hogere onderhoudskosten en een minder stabiel productieproces
  • een extra energieverbruik van circa 3%

Tijdens deze lezing leggen we uit hoe dit wordt veroorzaakt, hoe je dit kan meten en herkennen en geven we handvatten hoe de power quality te verbeteren.


Informatie

  • Event: Machinebouw event 2023
  • Locatie: 1931 Congrescentrum 's-Hertogenbosch
  • Datum: dinsdag 12 december 2023

 

Machinebouw event 2023, meld je nu aan!Stel je vraag

close-video-button