Toegangstechniek

Een gecontroleerde en veilige doorgang

Automatische hekken, poorten en deuren worden veel gebruikt in de industriële sector. Om doeltreffend en efficiënt te kunnen werken, wordt tegenwoordig overal technologie gebruikt. U wilt niet telkens een deur of een rolpoort manueel moeten openen om toegang te verlenen aan personeel of passerende voertuigen, mensen of machines. Voor een optimale toegang en een veilige doorgang kunt u verschillende technologieën combineren. Kijk naar verschillende oplossingen en voorbeelden op deze pagina.

Optische en akoestische signalering

Optische en akoestische signaleringsapparatuur waarschuwen gebruikers en operators met behulp van licht en geluid. Lees meer over signaaltorens en signaallampen.

Ga naar de shop
Optische en akoestische signalering - Auer Signal

Schakellijsten

Schakellijsten worden gebruikt voor het beveiligen van knelpunten bij machines, automatische schuifpoorten, deuren en andere toegangs-systemen. Schakellijsten worden ook wel stootlijsten of stootstrips genoemd. De schakelkamer is bovenin het rubber opgenomen, zodat er minder kracht nodig is om de lijst te laten schakelen.

Lees meer over schakellijsten
Schakellijsten - BBC Bircher Smart Access

Toegangssensoren

Toegangssensoren zorgen voor een gecontroleerde en veilige doorgang van personen en voertuigen in industriële of hygiënische omgevingen.

Ga naar de shop

Duidelijk laten zien én horen wat de status van uw machine is. Dát is optisch en akoestisch signaleren.

Joris Joosten | sales

Lees meer over signaaltorens en signaalzuilen

Trekkoordschakelaars

Een trekkoordschakelaar kan verschillende functies hebben. In het meest simpele geval, zorgt een trekkoordschakelaar voor het openen of sluiten van toegangspoorten/-deuren. De schakelaar kan ook zorgen voor een veilige situatie in de vorm van een noodstopschakelaar.

Meer over trekkoordschakelaars

Lusdetectoren

Een detectielus is een inductielus van koperdraad. Door de detectielus aan te sluiten op een lusdetector ontstaat er een magnetisch veld. Een voertuig verstoort het magnetische veld en wordt herkend. Een lusdetector voor een detectielus zorgt voor het signaal waarmee slagbomen, industriële poorten en hekken geopend kunnen worden.

Lees meer over lusdetectie
Lusdetector - Controle unit - Proloop Lite - BBC Bircher Smart Access

Controle units voor matten en lijsten

De units bewaken de aangesloten contactmatten en schakellijsten op activeringen en onderbreking. Zij worden bovendien bewaakt op veranderingen van de ruststroom.

 

Ga naar de shop
Controle unit EsGate 3 - BBC Bircher Smart Access

Luchtdrukschakelaars

Luchtdrukschakelaars zijn vanwege hun stevige bouwvorm en lange levensduur ideaal toepasbaar als openingssensoren voor automatische poorten en voertuigdeuren op bussen en treinen. Luchtdrukschakelaars schakelen op basus van drukgolftechnologie. 

Meer over luchtdrukschakelaars

Industriële connectoren

Industriële connectoren zijn beschikbaar in verschillende materialen, elk geschikt voor een specifieke toepassing. Normale omgevings-condities, hoge temperatuuromgevingen, agressieve omgevingen, maar ook omgevingen die elektromagnetische compatibiliteit vereisen.

Lees meer

Veiligheidsmatten

De contactmatten zorgen bij het (onverwacht) betreden van een gevaarlijk gebied voor een onmiddellijke deactivering. Bovendien bieden ze een slipvast, trilling dempend en daardoor ergonomisch verantwoord standvlak.

Meer over veiligheidsmatten
Schakelmatten en veiligheidsmatten - BBC Bircher Smart Access

Activeren en beveiligen van schuifpoorten

Parkeerplaatsen en bedrijventerreinen worden veelal beveiligd met hekwerken, automatische schuifpoorten en camera’s. Het is van belang om passerende auto’s en vrachtwagens een soepele doorgang te bieden. Bij schuifpoorten en slagbomen worden vaak detectielussen gebruikt, welke in de grond geïnstalleerd zijn en in verbinding staan met een lusdetector.

Bekijk het applicatievoorbeeld
Activeren en beveiliging van schuifpoorten - BBC Bircher Smart Access

Detectielichtschermen

Detectielichtschermen van ReeR zijn uitermate geschikt voor het detecteren van objecten, tellen van producten, positie bepalen van een object, vorm- en profielen detecteren en het bepalen van afmetingen.

Lees meer

Voertuigdetectiesensor

ProAccess is een voertuigdetectiesensor van BBC Bircher Smart Access voor slagbomen en poorten. De voertuigdetectiesensor biedt de oplossing waar lusdetectoren niet toegepast kunnen worden.

De voertuigdetectiesensor is uitermate geschikt voor zowel binnen- als buitengebruik.

Lees meer

Applicatievoorbeelden

In onze applicatievoorbeelden laten we zien met welke producten je welke applicaties kunt oplossen:

 

Bekijk de applicatievoorbeelden
Verticale schuifdeuren - Applicatievoorbeeld fortop

close-video-button