Power quality solutions

In een wereld vol elektronica is een correcte spanningskwaliteit van groot belang. Elektronica veroorzaakt door zijn niet-lineaire gedrag stroomvervuiling, die de spanningskwaliteit negatief beïnvloedt. Tegelijkertijd is diezelfde apparatuur steeds gevoeliger voor de vervuiling die het deels zelf veroorzaakt. Schommelingen in de netspanning in de vorm van onderspanning en spanningsdips hebben een veel grotere invloed op de werking van apparatuur dan vroeger. Power Quality-problemen kunnen daarom op korte of lange termijn tot forse kostenposten leiden. Lees meer over Power Quality in de whitepaper. 

Met de power quality solutions levert fortop oplossingen op maat en helpen wij u met het inbedrijfstellen en onderhouden van cos-phi compensatiekasten, actieve filters of installaties voor peak-shaving.

 

Bekijk alle whitepapers Stel uw vraag

Ontstaan spanningsdip - Power Quality | fortop
Sinexcel svg power quality solution | fortop

Statische var generators

De opvolger van de cos-phi bank

In veel installaties worden condensatorbanken toegepast om de blindstroom te verlagen. In moderne installaties geven deze condensatorbanken vaak problemen en zijn actief harmonische filters te duur. Daarom is er nu een elektronische variant van de condensatorbank gebaseerd op 3-level IBGT techonolgie ontwikkeld. Lees meer over statische VAR generators.

Voordelen van een SVG:

  • Zowel inductief en capacitief reactief vermogens compenseren;
  • onbalans in fase-stromen opheffen en vermogensruimte creëren;
  • bestand tegen harmonische stromen.

 

Bekijk statische Var generators

Tijdelijke metingen met meetkoffers

Met een meetkoffers van fortop wordt er met behulp van een Janitza energiemeter een tijdelijke meting uitgevoerd. Een tijdelijke meetkoffer wordt geleverd met benodigde meetsnoeren en is voorzien van een web-based Power Quality watchdog. Hiermee is het mogelijk om te analyseren zonder kennis van Power Quality. Gaat uw voorkeur uit naar het uitbesteden van een tijdelijke meting? Lees meer over tijdelijke energiemetingen.

 

Stel uw vraag of vraag een tijdelijke meting aan

Tijdelijke energiemeting koffer | Janitza
Actief Dynamisch Filteren | Comsys

Actief Dynamisch Filter

Door de toename van elektronische belastingen als frequentieregelaars, elektronische voedingen en LED-verlichting ontstaat er steeds meer harmonische vervuiling. Harmonische vervuiling veroorzaakt extra blindvermogen. Met actief dynamische filters (ADF) is het blindvermogen  dat wordt veroorzaakt door harmonischen en de faseverschuiving tussen spanning en stroom te compenseren. Lees meer over Actieve Dynamische Filters (ADF's).

 

Bekijk actieve dynamisch filters

KPN/NLDC WERKT AL 12 JAAR SAMEN MET FORTOP

Beschikbaarheid is voor kritische applicaties een must. Stilstand in de productie zorgt voor extra kosten en onnodig oponthoud. Inzicht in het energieverbruik en de kwaliteit van de power quality voorkomt problemen voordat ze ontstaan.

Voor de klanten van NLDC is de beschikbaarheid van ICT-diensten cruciaal. Het is voor de datacenters van NLDC cruciaal dat ze voortdurend én duidelijk inzicht hebben in hun complexe installaties. Fortop werkt al 12 jaar nauw samen met NLDC. 

Lees het verhaal van KPN/NLDC.

KPN/NLDC en Fortop
Blindstroomcompensatie cos-phi | Comsys

Blindstroomcompensatie

Als een wisselspanning op een inductieve belasting wordt gezet, ontstaan er twee vermogens: het werkelijk vermogen en het blindvermogen. Hierbij ontstaan ook twee stromen: een stroom die zuiver ohms (Ω) is (wattstroom) en een blindstroom. De stroom wordt hierdoor "uit-fase" van de spanning getrokken. De grootte van de faseverschuiving tussen spanning en stroom bepaalt de arbeidsfactor die ook wel de cosinus phi wordt genoemd. De cosinus phi is te reduceren met blindstroomcompensatie (cos-phi verbetering).

Lees meer over cos-phi compensatie.

close-video-button