Actieve filters

Storingen in de energievoorziening als harmonischen, interharmonischen en flikkering kunnen leiden tot onverklaarbare uitval van processen. Met actief harmonische filters zijn de meeste power quality problemen op te lossen.

 

Lees meer over ADF's
Actief Dynamisch filteren P25 - ADF Power Tuning - Comsys

Product Portal

Alle productinformatie, datasheets, technische tekeningen, manuals én prijzen op het gebied van power quality solutions in één overzicht. Vraag een account aan en maak gebruik van veel voordelen!

 

 

Ga naar de Product Portal

Workshop | Power Quality - basis

In de workshop Power Quality - basis krijgt u uitleg over wat power quality is, de relatie tussen spanning, stroom en vermogen en de interactie tussen spanning en stroom. U krijgt inzicht in meetdata en we behandelen een aantal praktijkvoorbeelden. U gaat zelf aan de slag!

Meld u aan voor de workshop

Elektronische compensatie

Met elektronische compensatie is het mogelijk inductief, capacitief en harmonisch blindvermogen te compenseren. Daarnaast is het mogelijk onbalans in de fase stromen op te heffen. Hiermee wordt extra vermogensruimte gecreëerd, worden de energieverliezen beperkt en kunnen boetes en claims worden voorkomen.

 

Lees meer
Blindstroomcompensatie met statische VAR generator - Sinexcel

Tijdelijke metingen

Tijdelijke metingen bieden direct inzicht in het verbruik, de belasting én de gezondheid van (delen van) uw elektrische installatie. De specialisten van fortop komen langs voor een dagmeting of zelfs een uitgebreid onderzoek van meerdere weken.

 

 

Lees meer
PQ specialist: uitvoering PQ check

White paper - Actief filteren

De ontwikkeling van elektronica zorgt ervoor dat compensatietechnieken steeds intelligenter worden. Sinds een aantal jaren zien we dat een actief dynamisch filter (ADF) steeds vaker wordt toegepast voor het oplossen van power quality problemen. Maar wat is nu een ADF? Dat leest u in de white paper 'Actieve Dynamische Filters'.

Lees de white paper

In één dag inzicht in storingen in uw stroomvoorziening met de PQ checks van fortop.

Jarno Schoen | Power Quality specialist

Meer lezen over PQ checks

White paper - Reductie blindvermogen

In elke elektrische installatie is naast nuttig, bruikbaar vermogen ook vermogen aanwezig dat niet effectief wordt omgezet in warmte, beweging of licht. Dit niet-effectieve vermogen noemen we blindvermogen. Blindvermogen zorgt voor extra belasting op kabels, leidingen en transformatoren. De netbeheerder moet dit blindvermogen transporteren. Tegelijkertijd halen we minder nuttige energie uit ons gecontracteerde vermogen. Wat is blindvermogen, hoe ontstaat het en hoe kunnen we blindvermogen reduceren? De antwoorden op deze vragen leest u in deze white paper.

Lees de white paper
White paper - Reductie blindvermogen

White paper Cos-phi compensatie

Het verbeteren van cos-phi, of het reduceren van de blindstroom, is al snel zinvol. Daarnaast heeft het compenseren van de cos-phi een aantal positieve bijverschijnselen. Welke compensatietechnieken zijn er en hoe pakken we dit in de praktijk aan? Dat leest u in de fortop white paper ‘Cos-phi compensatie'.

Lees de white paper

White paper hogere harmonischen

Wat is harmonische? Een harmonische is een frequentie die een geheel veelvoud is van de grondfrequentie. De grondfrequentie is de laagste (eigen)frequentie die een systeem van nature vertoont. Een eigenfrequentie van een systeem is een frequentie die dat systeem van nature kan vertonen.

Lees meer

Tijdelijke of permanente meting?

Is een tijdelijke meting een logische keuze? Het antwoord daarop is nee. Bij een tijdelijke meting maak je in feite een foto van de installatie, dat is slechts een momentopname. Lees 10 redenen om permanent te meten.

Lees de 10 redenen
Tijdelijke of permanente meting met Janitza meters - fortop NL

Probleemloos inschakelen ledverlichting

Deze inschakelstromen zijn net als harmonische vervuiling een sluipmoordenaar voor uw installatie en kunnen leiden tot spanningsdips of het aanspreken van installatieautomaten. Om dit probleem op te lossen is het hybride relais IK3070/200 van DOLD uitermate geschikt. Het relais zorgt voor het probleemloos inschakelen van de ledverlichting op de nuldoorgang van de spanning, waardoor de hoge inschakelstroom sterk wordt gereduceerd.

Lees meer
Hybride relais IK3070/200 - DOLD

close-video-button