fortop energy control

Power quality

Wat is power quality?

In een wereld vol elektronica is een goede spanningskwaliteit van groot belang. Elektronica veroorzaakt door zijn niet-lineaire gedrag stroomvervuiling die de spanningskwaliteit negatief beïnvloedt. Tegelijkertijd is diezelfde apparatuur steeds gevoeliger voor de vervuiling die het deels zelf veroorzaakt. Schommelingen in de netspanning (onderspanning, spanningsdips) hebben een veel grotere invloed op de werking van apparatuur dan vroeger. Power Quality-problemen kunnen daarom op korte of lange termijn tot forse kostenposten leiden.

Met onze power quality solutions levert fortop oplossingen op maat en helpen wij u met het inbedrijfstellen en onderhouden van cos-phi compensatiekasten, actieve filters of installaties voor peak-shaving.

 

Vragen? Neem contact op

Power quality

white papers energy control

Meer weten over Power quality solutions? Fortop schrijft White Papers over specifieke onderwerpen, helder en overzichtelijk en direct online te lezen.

White papers energy control

KPN/NLDC WERKT AL TWAALF JAAR SAMEN MET FORTOP

Beschikbaarheid is voor kritische applicaties een must. Stilstand in de productie zorgt voor extra kosten en onnodig oponthoud. Inzicht in het energieverbruik en de kwaliteit van de power quality voorkomt problemen voordat ze ontstaan.

Voor de klanten van NLDC is de beschikbaarheid van ICT-diensten cruciaal. Het is voor de datacenters van NLDC cruciaal dat ze voortdurend én duidelijk inzicht hebben in hun complexe installaties. Fortop werkt al 12 jaar nauw samen met NLDC.

Lees meer >

Tijdelijke metingen met meetkoffers

Met de standaardmeetkoffers van fortop kunnen de Janitza analysers toegepast worden voor tijdelijke metingen. Voldoet een standaardmeetkoffer niet? We hebben veel ervaring in het bouwen van meetkoffers op maat. Met de door fortop Projects ontwikkelde web-based software is analyseren zonder PQ kennis mogelijk.

Lees meer >

 

Meetkoffer janitza

Actief Dynamisch Filter

Door de toename van elektronische belastingen als frequentieregelaars, elektronische voedingen en LED-verlichting ontstaat er steeds meer harmonische vervuiling. Harmonische vervuiling veroorzaakt extra blindvermogen. Met actief dynamische filters (ADF) is het blindvermogen veroorzaakt door harmonischen en de faseverschuiving tussen spanning en stroom te compenseren.

Lees de white paper

Blindstroomcompensatie

Als een wisselspanning op een inductieve belasting wordt gezet, ontstaan er twee vermogens: het werkelijk en het blindvermogen. Hierbij ontstaan ook twee stromen: een stroom die zuiver ohms is (wattstroom) en een blindstroom. De stroom wordt hierdoor "uit-fase" van de spanning getrokken. De grootte van de faseverschuiving tussen spanning en stroom bepaalt die arbeidsfactor die ook wel de cosinus phi wordt genoemd. De cosinus phi is te reduceren met blindstroomcompensatie (cos-phi verbetering).

Ga naar Merken

Betrouwbare merken, uitgekozen door onze specialisten

Contact

Meer weten over energiemanagement, meten, analyseren of Power Quality? Vul het formulier hiernaast in. Wij nemen contact met u op!