20/04/2017

RFID Schakelaars voor beveiligen van deuren, hekken en kleppen

RFID schakelaars | ReeR Magnus

Werken met deuren, hekken, kleppen, etc. brengt gevaren met zich mee. Wat gebeurt er als iemand onverwachts één of meerdere deuren opent? Met de Magnus RFID contactloze schakelaars van ReeR bent u in staat het onverwachts openen van deuren, kleppen, hekken, etc. te bewaken. Het proces wordt onderbroken zodra iemand onverwachts en onaangekondigd een klep, hek of deur open maakt. Lees meer over RFID veiligheidsschakelaars.

 

Bekijk contactloze RFID veiligheidsschakelaars Stel uw vraag


Waarom RFID betrouwbaar is?

De contactloze veiligheidssensoren type Magnus van ReeR werken op basis van RFID. RFID staat voor Radio-Frequency Identification. De zender zendt gecodeerde radiogolven uit die worden ontvangen door de ontvanger. Doordat het signaal uniek is, is het systeem erg betrouwbaar. De communicatieoverdracht is niet te saboteren, aangezien radiogolven niet eenvoudig nagebootst kunnen worden, iets wat bij bijvoorbeeld een magneetsensor wel mogelijk is.

De 'uniek gecodeerde' ReeR Magnus RFID maakt een veiligheidsniveau tot PLe/SIL3 mogelijk. Zelfs wanneer de contactloze veiligheidssensoren in serie wordt aangesloten. De zender en ontvanger zijn gecodeerd met een unieke code zodat ze een unieke set vormen die niet in combinatie met andere zenders/ontvangers werkt. Dit maakt het systeem veilig en betrouwbaar.

Drie coderingsopties

Uniek gecodeerd
De ontvanger is permanent aan de zender gekoppeld. Wijziging niet mogelijk.

Individueel gecodeerd
De ontvanger wordt geprogrammeerd via een teach-in-principe. Dit proces kan herhaald worden, maar niet onbeperkt. Eenmaal gebruikt en opnieuw geteached, kan een codering niet worden hergebruikt.

Actuator gecodeerd
De ontvanger is vrij en niet specifiek toegewezen aan een zender (een ontvanger kan werken met verschillende zenders).


Contactloze RFID schakelaar in serie schakelen

Aansluiting in serie, voor bijvoorbeeld het vergrendelen van deuren, kan in combinatie met de ReeR Mosaic of ReeR AD SR1. Op deze manier kan er een veiligheidsniveau gehaald worden tot PLe volgens EN ISO 13849-1.

Aansluiting in serie met magnus RFID

close-video-button