13/11/2020

"Moeilijke taken veilig maken door ze simpel te houden"

Leverancier aan het woord

Valter Casetta, export manager ReeR Safety

ReeR is opgericht in 1959 en sindsdien zijn er wel een paar dingen veranderd. In het begin was het bedrijf een eenvoudige verkoper van componenten voor de automatiseringsindustrie en microlampen. Daarna specialiseerde het bedrijf zich langzaam maar zeker in veiligheidsapparatuur. Pas in 1994, onder leiding van de nieuwe eigenaar - de Scaravelli-familie - veranderde de visie van het bedrijf. Onder leiding van de nieuwe eigenaar werd ReeR één van de grootste fabrikanten van veiligheidsvoorzieningen voor de automatiseringsindustrie.

Alles onder één dak
Logo ReeR Safety - fortopValter Casetta
, export manager: "Ik zou zeggen dat ons sterkste punt de totale toewijding aan veiligheid is. Onze visie is om de beste veiligheidsapparatuur te vervaardigen en de beste kwaliteit aan onze klanten te garanderen. Daarom is onze structuur zo verticaal mogelijk: we hebben alles onder één dak, van R&D, tot fabricage en montage, tot kwaliteitsborging en klantenservice enzovoorts."

Wat zijn de unieke kenmerken van ReeR-producten?
"We proberen onze producten altijd zo eenvoudig mogelijk te houden. Wij geloven dat het vermogen om moeilijke taken te vereenvoudigen de echte toegevoegde waarde is van onze producten. We ontwerpen en engineeren ons product met de eindgebruiker in gedachten en ons uiteindelijke doel is om het werk van de machinegebruiker veilig te maken en het werk van de machinebouwers gemakkelijker te maken."

Hoe ziet de toekomst van ReeR eruit?
"We hebben meer dan twintig mensen op de afdeling R&D werken, bij een bedrijf dat enkel en alleen gespecialiseerd is in veiligheidsapparatuur. Dit zorgt ervoor dat we vrij snel stappen kunnen maken met nieuwe productreleases en om met een behoorlijk tempo te blijven innoveren. We werken momenteel aan een aanzienlijk aantal projecten en we verwachten dat de komende drie jaar erg druk zullen zijn. ReeR heeft de afgelopen tien jaar ook een enorme groei doorgemaakt en we zijn onlangs begonnen met een uitbreidingsproject dat onze productie- en kantoorruimtes zal verdubbelen."


ReeR en fortop

Valter Casetta - Export manager ReeR Safety

"Onze reis met fortop begon in het begin van de jaren 2000, we zijn bijna aan ons 20-jarig jubileum toe! Wat deze relatie zo bijzonder maakt, is de ongelooflijke synergie tussen de twee bedrijven. Aan de ene kant hebben we een solide productfabrikant, aan de andere kant hebben we een uitstekende partner die competent is, de juiste knowhow heeft en een onberispelijke klantenservice levert.

Bij ReeR zien we fortop graag als onderdeel van de familie: een echt betrouwbare partner die fantastisch werk levert op de Nederlandse markt. We weten dat fortop een ongelooflijke reputatie heeft bij Nederlandse klanten en niets is meer lonend voor ons dan vertegenwoordigd te worden door zo’n opmerkelijk bedrijf."

Valter Casetta

close-video-button