KPN/NLDC werkt al twaalf jaar samen met fortop

tekst: Erik Driessen | fotografie: Ben Vulkers

Fortop levert al twaalf jaar Janitza meters/analyzers aan het Nederlandse telecombedrijf KPN. Cruciaal voor de optimale beschikbaarheid die klanten van het bedrijf verwachten.

“Dankzij de goede ingangen van fortop bij Janitza zijn de meters volledig afgestemd op onze specifieke eisen. Daarmee optimaliseren wij de betrouwbaarheid van onze datacenters”, zegt Ronald van Veen van NLDC.


Harmen Sikkema en Ronald van Veen - Klantoplossing fortop

NLDC

Janitza meters in 1420 gebouwen

NLDC is de nieuwe naam voor de onderneming waarin KPN sinds dit jaar zijn colocatiedienstverlening onderbrengt. Op die manier speelt het telecombedrijf beter in op de marktontwikkelingen. NLDC beheert zes datacenters en gebruikt ruim twintig gebouwen. “En daarin zitten allemaal meters van fortop. Dat geldt ook voor de veertienhonderd gebouwen van KPN”, vertelt Van Veen, waarmee hij meteen de nauwe relatie tussen zijn bedrijf en fortop/Janitza onderstreept.

"Het is cruciaal dat we voortdurend en duidelijk inzicht hebben in onze complexe installaties."

Van Veen is technisch productmanager. Hij ontwerpt datacenters en richt die inclusief de bijbehorende installaties in. Ook kijkt hij of bestaande datacenters nog aan de eisen voldoen. “Cruciaal voor onze klanten is de beschikbaarheid van ICT-diensten. Die moeten altijd beschikbaar zijn: 24 uur per dag, zeven dagen in de week. Wij moeten daarom continu voldoende voorraad in energie bieden en overbelasting voorkomen. Daarvoor is het cruciaal dat we voortdurend én duidelijk inzicht hebben in onze complexe installaties. Meters zitten in alle eindgroepen, feeds en knooppunten. Door veel meten houden we onze betrouwbaarheid hoog. Fortop is een heel belangrijke schakel in die keten.”

Voortdurend én duidelijk inzicht hebben in onze complexe installaties is cruciaal

"Problemen worden gesignaleerd, zodat we zeer gedetailleerd kunnen analyseren hoe die zijn veroorzaakt."

Maar dat is niet de enige functie van de Janitza-meters voor NLDC. “Mocht er toch een probleem zijn gesignaleerd, dan analyseren we zeer gedetailleerd hoe dat is veroorzaakt. Daarmee voorkomen we dat hetzelfde probleem zich nog een keer voordoet. Ook die informatie halen we uit de meters van fortop”, legt Van Veen uit. De meters leveren bovendien belangrijke bedrijfseconomische informatie op. “Datacenters gebruiken zeer veel energie en daar willen we zo efficiënt mogelijk mee omgaan. Ook daarbij spelen de meters een grote rol. En ook niet onbelangrijk: ze leveren ons de informatie waarmee we aan het einde van de maand facturen kunnen versturen…”

 

Janitza energiemeters en Power analysers - Janitza Electronics
Power analysers en power quality analysers - Janitza Electronics

"Fortop zoekt de beste oplossing"

De meerwaarde van fortop

Net zo enthousiast als hij is over de kwaliteitsproducten van Janitza, is Van Veen over de meerwaarde die fortop toevoegt. Beide bedrijven werken nauw samen en profiteren daar beide van. “Fortop begrijpt heel goed hoe cruciaal beschikbaarheid voor ons en onze klanten is. De directe lijn die fortop met Janitza heeft is voor ons heel prettig. Samen konden we heel goed duidelijk maken waaraan wij behoefte hebben, zodat de standaardproducten van Janitza volledig op onze maat zijn gesneden. Fortop heeft daarbij veel kennis opgedaan, waarvan het in andere branches weer profiteert.”

Oplossingsgericht met oog voor detail

Van Veen vindt het prettig dat fortop gaat voor een lange relatie. “Ze verkopen niet zoveel mogelijk producten, maar zoeken naar de beste oplossing voor een opdrachtgever. Dat doen ze met veel oog voor detail. Juist daardoor zijn we al twaalf jaar belangrijke partners van elkaar.”

 

Schrijf u in voor één van onze online webinars

close-video-button