Extreme omstandigheden vragen om specifieke eisen

“Trossen los!” Zo simpel is het niet meer om schepen aan te meren. Grote schepen worden tegenwoordig niet meer afgemeerd aan meerpalen, maar met behulp van beweegbare verankeringshaken, die elektronisch worden aangestuurd.

Mooring-systemen die via een voetpedaal in werking worden gesteld, moeten aan speciale eisen voldoen. Naast de zeer hoge mechanische belasting, moeten de voetschakelaars bestand zijn tegen corrosie en resistent zijn tegen zeewater. Een zeer effectieve afdichting (IP66) is nodig zodat er geen vocht kan binnendringen in de behuizing.

 

Stel uw vraag over offshore voetschakelaars

Voetschakelaars Offshore toepassingen - steute
Voetschakelaar - steute

Aangepaste lak en alumunium behuizing

Een bedrijf gebruikt voor het aanmeren van grote schepen voetschakelaars. Een standaard voetschakelaar is niet bestand tegen de extreme omstandigheden waarin wordt gewerkt. De voetschakelaars zouden het nog geen drie maanden uithouden.

We zijn om de tafel gaan zitten en ontwikkelden samen met de fabrikant een aangepaste voetschakelaar: de steute GFSI. Door een andere lak en aluminium te gebruiken, houdt het voetpedaal het aanzienlijk langer uit dan het standaardmodel.

De oplossing die we door goed te luisteren, kennisoverdracht en samenwerking hebben ontwikkeld, bleek een perfecte toevoeging op het assortiment van steute. De special is inmiddels opgenomen in het standaardassortiment van steute.

Custom made aanpassingen:

  • aansluitruimte voor bekabeling
  • schroeven en assen van RVS
  • corrosiebestendig aluminium
  • klantlogo en -kleur
  • IP66

 

Bekijk meer voetschakelaars van steute in de webshop

De beste oplossing voor uw situatie

Fortop kan als geen ander inspelen op de situatie (want, niet één situatie is hetzelfde). Door goed te luisteren en mee te denken, ontwikkelen we gezamenlijk de beste oplossing voor de situatie. Samen met onze leveranciers ontwikkelen we custom made producten, die door een kleine aanpassing beter passen in de situatie. Denk aan bijvoorbeeld een andere kleur of behuizing.

 

Lees meer over voetschakelaars en voetpedalen

Voetschakelaar GFSI custom made - steute

close-video-button