Ongewenste stilstand

  • Klant: De grootste pindakaasproducent van Nederland
  • Probleem: ongewenste stilstand van de machine en verspilling doordat de sensor geen halfvolle pindakaaspotten detecteert
  • Door: Michiel Volkerink

Rondvliegende pindakaaspotdeksels

Als grootste pindakaasfabriek van Nederland wil je dat je machines zonder problemen én continu draaien. De fabrikant gebruikte een fotocel die niet goed om kon gaan met het glas van een niet-geheel gevulde pot. De doppensluitmachine positioneerde hierdoor op het verkeerde moment, met veel rondvliegende doppen als gevolg.

Dit resulteerde in ongewenste stilstand van de machine en verspilling, waardoor de OEE-score (Overall Equipment Effectiveness) laag uitviel.

Detectie van deksels op potten - SensoPart

Diffuse fotocel van SensoPart

De pindakaasproducent vroeg fortop om een oplossing te bedenken. We hebben de fotocel vervangen met een diffuse fotocel van SensoPart. Deze fotocel detecteert zonder moeite glas op zowel lage als hoge snelheid (210 p/pm). Het maakt hierbij niet uit of het glas half of geheel gevuld is.

De verbetering van de OEE is nog niet in cijfers uitgedrukt, maar het ziet er naar uit dat dit positief zal zijn. Zowel de engineers als operators van de fabriek zijn zeer tevreden met de oplossing.

 

Bekijk fotocellen in de Product Portal
fotocel F 25 - SensoPart

sensoren

Meer weten over de mogelijkheden van fotocellen? Bekijk de applicatievoorbeelden over bijvoorbeeld objectdetectie, het lezen van codes en het meten van afstand en dikte.

lees de applicatievoorbeelden

close-video-button