Basler - The power of sight - Industrial Camera's

Basler is een toonaangevende internationale fabrikant van componenten voor computer vision toepassingen. Naast klassieke Area Scan- en Line Scan-camera's, lenzen, framegrabbers, lichtmodules en software biedt het bedrijf ook embedded vision-modules en -oplossingen, 3D-producten, alsook op maat gemaakte producten en adviesdiensten.

De producten van Basler worden gebruikt in een verscheidenheid aan markten en toepassingen, waaronder fabrieksautomatisering, medisch, logistiek, detailhandel en robotica. Ze worden gekenmerkt door een hoge betrouwbaarheid, een uitstekende prijs/prestatieverhouding, en beschikbaarheid op lange termijn.

De Basler Groep, die in 1988 werd opgericht, heeft ongeveer 800 mensen in dienst in het hoofdkantoor in Ahrensburg en op andere locaties in Europa, Azië en Noord-Amerika. Dankzij zijn wereldwijde verkoop- en serviceorganisatie en de samenwerking met gerenommeerde partners, biedt het oplossingen die passen bij klanten uit de meest uiteenlopende sectoren.

 

Bekijk producten van BaslerStel uw vraag over Basler

Basler logo - The power of sight - Industriële camera's

Basler Corporate movie

Area scan camera's - Basler

Area scan camera's - Basler

Ace, dart of beat - vind de juiste camera voor uw toepassing

De Basler ace en Basler dart cameraseries behoren tot Basler's bestsellers, niet in het minst dankzij hun uitstekende prijs/prestatieverhouding. Beide cameraseries kunnen worden uitgerust met een verscheidenheid aan CCD- en CMOS-sensoren en diverse productkenmerken, zodat er altijd een camera is die perfect aan uw behoeften voldoet.

De Basler MED ace cameraserie is een van de meest recente leden van ons productportfolio. De camera's zijn een uitstekende keuze voor toepassingen op het gebied van geneeskunde, medische technologie en biowetenschappen. Uitgerust met de Basler MED Feature Sets, creëren ze beelden van de hoogste kwaliteit.

In ons portfolio vindt u ook de cameraseries Basler beat, boost of ace L. Ook deze modellen staan bekend om hun hoge beeldsnelheid en betrouwbare uitstekende beeldkwaliteit. De juiste camera voor uw toepassing is altijd bij de hand.

Sluitermethoden

Kies een sensor die gebruik maakt van een rolling shutter of een global shutter. De keuze tussen deze sensoren is een kwestie van het evalueren van de behoeften van uw vision-systeem. Wilt u snel bewegende objecten opnemen? Dan is een global shutter aan te bevelen. Rolling shutters zijn doorgaans de meer kosteneffectieve oplossing, vooral wanneer het object niet beweegt.

De juiste interface voor uw toepassing

Dankzij verschillende interfacestandaarden, zoals USB3 Vision, Camera Link, CoaXPress en GigE Vision (Gigabit Ethernet), is het eenvoudig om Basler area scan camera's in uw toepassing te integreren. De camera kan worden gebruikt voor toepassingen in een breed scala van gebieden: Medisch en Life Sciences, Retail, Verkeer (ITS) en Fabrieksautomatisering.

 

Bekijk Area Scan camera's in de webshop

Ace camera - Area scan camera's - Basler
Line scan camera's - Basler AG

Line scan camera's - Basler

Basler's zeer gevoelige line-scan camera's zijn bijzonder geschikt voor toepassingen die zowel hoge snelheden als een hoge beeldkwaliteit vereisen. Onze line-scan camera's zijn verkrijgbaar in monochrome varianten en met verschillende resoluties, interfaces en datasnelheden.

Een line-scan camera leest de beeldgegevens regel voor regel. Dit betekent dat het beeld niet in zijn geheel wordt waargenomen, maar regel voor regel nauwkeurig wordt bekeken. Deze naadloze opnamestijl maakt inspecties mogelijk van objecten die te lang zijn of zelfs van eindeloze stroken materiaal.

Deze kenmerken maken de Basler line-scan camera's perfect voor een verscheidenheid van toepassingen: De meest voorkomende toepassingen zijn kwaliteitsborging en sorteerprocedures.

Toepassingsgebieden voor line-scan camera's

Line-scan camera's worden vaak gebruikt in drukpersen om gedrukte afbeeldingen te inspecteren. Ook oppervlakte- en webinspectie zijn veelgebruikte toepassingsgebieden voor line-scan camera's. Ongeacht of er wordt gewerkt met halfgeleiders, papier, kunststoffen of ruw leder, line-scan camera's zijn nuttige hulpmiddelen om gebreken direct in het productieproces op te sporen. Dit gebeurt op twee verschillende manieren: de ene houdt in dat de camera een fout "detecteert" door de eindeloze baan te vergelijken met een onberispelijke referentie en een waarschuwing afgeeft wanneer zich onregelmatigheden voordoen. Bij de andere wordt speciale software gebruikt om zelf te detecteren of het materiaal gebreken vertoont.

Een andere veelgebruikte toepassing is het sorteren van post of het uitlezen van barcodes, QR-codes, tekstregels (OCR) en andere codes. Dit zorgt ervoor dat pakketten en brieven tijdig bij de juiste ontvanger terechtkomen.

Kortom: Basler lijnscancamera's zijn altijd de juiste keuze als u een grote hoeveelheid gegevens moet inlezen met hoge snelheden en een hoge beeldkwaliteit.

 

Bekijk Line scan camera's in de webshop

Frame grabbers - Basler

Frame Grabber Portfolio - krachtig, betrouwbaar

Krachtige frame grabbers, die zijn ontwikkeld door onze Mannheim vestiging (voorheen Silicon Software), zijn het controlecentrum voor robuuste high-speed beeldacquisitie en -verwerking in real time op FPGA's, inclusief beeldvoorbewerking, die de CPU-belasting minimaliseert.

De boards, die kunnen worden geprogrammeerd met de grafische ontwikkelomgeving VisualApplets, kunnen worden aangepast aan uw specifieke behoeften. De Opto en TTL trigger boards bieden flexibele signaalverwerking. Uitgebreide software ondersteunt de activering en het testen van het beeldverwerkingssysteem.

 

Bekijk frame grabbers in de webshop

Frame grabbers - Basler
3d camera's voor industriële toepassingen - Basler

3D Camera's - Basler

Vereenvoudig uw systeem met sensoren voor de derde dimensie

3D-visie is een snelgroeiende intrede op de markten voor industriële beeldverwerking, waardoor een steeds groter scala aan mogelijkheden ontstaat. In de komende jaren zal 3D steeds belangrijker worden, vooral door de trend naar Industrie 4.0 en de groei van automatisering. 3D-beeldverwerking wordt met name gebruikt wanneer volumes, vormen of de 3D-positie van objecten moeten worden geanalyseerd. Diepte-informatie kan ook worden gebruikt voor taken bij het onderzoek van objecten en defectbeelden die niet genoeg contrast hebben voor 2D, maar wel een herkenbaar hoogteverschil vertonen.

Bestaande industriële 3D oplossingen zijn echter vaak te complex en te duur voor veel "eenvoudige" 3D toepassingen. Basler biedt 3D-technologie die geschikt is voor de massamarkt: met de Basler blaze camera met geïntegreerde DepthSense™ technologie van Sony helpen we onze klanten hun totale systeemkosten te verlagen en hun 3D-toepassingen efficiënter te ontwerpen.

 

Bekijk 3D camera in de webshop

Lenzen - Basler

Wij bieden de juiste lens voor elke Basler camera. De Basler lenzenreeks bestaat uit de twee productlijnen: Standard en Premium.

In combinatie met een camera en verlichting zijn lenzen bepalend voor de beeldkwaliteit. Bij het kiezen van de juiste lens is de balans tussen de vereiste beeldprestaties, d.w.z. hoge resolutie met optische beeldkwaliteit, en de prijs van groot belang. Basler biedt voor twee scenario's de juiste lens.

Beide productlijnen ondersteunen populaire beeldcirkels van sensoren die beschikbaar zijn in Basler-camera's, van 1/2,5" tot 1,1", evenals alle gangbare brandpuntsafstanden. De lenzen zijn voorzien van een C-vatting en kunnen met behulp van een adapter ook handig worden gebruikt met camera's met CS-vatting.

 

Bekijk lenzen voor camera's in de webshop

Lenzen voor industriële camera's - Basler AG
Verlichting camera's - Basler

Verlichting - Basler

Perfecte synchronisatie. Eenvoudige integratie

Wij bieden verlichtingsapparatuur van hoge kwaliteit die perfect is afgestemd op onze populairste cameramodellen en die het ontwerp van uw beeldverwerkingssysteem sterk vereenvoudigt. Verlichting speelt een belangrijke rol in een vision-systeem omdat het het licht levert dat, in combinatie met andere vision-componenten zoals camera's en lenzen, zorgt voor de best mogelijke en herhaalbare beeldkwaliteit in een breed scala van toepassingen.

In samenwerking met CCS, 's werelds toonaangevende fabrikant van LED-verlichting voor machine vision-toepassingen, hebben wij een uitgebreid portfolio van diverse verlichtingscomponenten ontwikkeld die voldoen aan de specifieke eisen voor verlichting in een vision-systeem. Het nieuwe en unieke verlichtingsconcept is ontworpen voor Basler ace U- en L-camera's met de Basler SLP-functie, een functie die de complexiteit van een vision-systeem aanzienlijk vermindert en elke gebruiker in staat stelt de verlichting vroegtijdig en eenvoudig te integreren.

 

Bekijk verlichting voor camera's in de webshop

Kabels en connectoren - Basler

Uitgebreide productlijn voor een breed scala van eisen

Kabels spelen een doorslaggevende rol in een vision-systeem. Ze verzorgen niet alleen de datatransmissie en besturingstaken, maar leveren ook de stroom. Datakabels moeten eerst en vooral foutloze beeldgegevens leveren, terwijl I/O-kabels gericht zijn op de precieze besturing van de camera of het systeem.

Vanwege de verschillende eigenschappen van interfaces heeft de camerakeuze direct invloed op de maximaal mogelijke kabellengte en het overgedragen datavolume. Door samen te werken met kabelfabrikanten, helpt Basler de technische ontwikkelingen vooruit en de maximale kabellengte verder te vergroten.

Naast het bieden van een kostengeoptimaliseerd, uitgebreid portfolio, zorgt Basler ervoor dat zijn producten voldoen aan internationale normen en EMC en andere interferenties vermijden.

Basler biedt een uitgebreid kabelportfolio voor alle populaire Basler camera-interfaces. Naast geschikte I/O-kabels, kunnen klanten kiezen uit een groot assortiment datakabels die compatibel zijn met onze camera's voor de GigE, USB 3.0, CoaXPress en Camera Link interfaces.

 

Bekijk kabels en connectoren voor camera's in de webshop

Kabels en connectoren voor camera's - Basler

close-video-button