Basler - The power of sight - Industrial Camera's

Basler is een toonaangevende internationale fabrikant van componenten voor computer vision toepassingen. Naast klassieke Area Scan- en Line Scan-camera's, lenzen, framegrabbers, lichtmodules en software biedt het bedrijf ook embedded vision-modules en -oplossingen, 3D-producten, alsook op maat gemaakte producten en adviesdiensten.

De producten van Basler worden gebruikt in een verscheidenheid aan markten en toepassingen, waaronder fabrieksautomatisering, medisch, logistiek, detailhandel en robotica. Ze worden gekenmerkt door een hoge betrouwbaarheid, een uitstekende prijs/prestatieverhouding, en beschikbaarheid op lange termijn.

De Basler Groep, die in 1988 werd opgericht, heeft ongeveer 800 mensen in dienst in het hoofdkantoor in Ahrensburg en op andere locaties in Europa, Azië en Noord-Amerika. Dankzij zijn wereldwijde verkoop- en serviceorganisatie en de samenwerking met gerenommeerde partners, biedt het oplossingen die passen bij klanten uit de meest uiteenlopende sectoren.

Assortiment Basler: 

 

Bekijk producten van BaslerStel uw vraag over Basler

Basler logo - The power of sight - Industriële camera's

Basler Corporate movie

Area scan camera's - Basler

Area scan camera's - Basler

Kies de juiste camera voor uw toepassing uit de Basler ace, dart en MED ace cameraseries, die CCD- en CMOS-sensoren bevatten en verschillende productfuncties hebben. Basler beat, boost en ace L cameraseries bieden ook hoge beeldsnelheid en betrouwbare beeldkwaliteit.

Kies tussen rolling shutter of global shutter sensoren op basis van uw vision-systeembehoeften. Basler area scan camera's zijn eenvoudig te integreren in verschillende toepassingsgebieden met verschillende interfacestandaarden zoals USB3 Vision, Camera Link, CoaXPress en GigE Vision. Toepassingsgebieden omvatten onder meer medische en levenswetenschappen, retail, verkeer (ITS) en fabrieksautomatisering. Lees meer over Area scan camera's

 

Bekijk Area Scan camera's in de webshop

Ace camera - Area scan camera's - Basler
Line scan camera's - Basler AG

Line scan camera's - Basler

De zeer gevoelige line-scan camera's van Basler zijn ideaal voor toepassingen die hoge snelheden en hoge beeldkwaliteit vereisen. Verkrijgbaar in verschillende monochrome varianten, resoluties, interfaces en datasnelheden, lezen deze camera's beeldgegevens regel voor regel voor naadloze opnames van lange objecten of eindeloze stroken materiaal.

Line-scan camera's worden vaak gebruikt voor kwaliteitsborging, oppervlakte- en webinspecties, postsortering, barcode- en QR-code uitlezingen en detectie van gebreken in productieprocessen. Basler line-scan camera's bieden de juiste oplossing voor het inlezen van grote hoeveelheden gegevens met hoge snelheden en hoge beeldkwaliteit. Lees meer over line scan camera's.

 

Bekijk Line scan camera's in de webshop

3D Camera's - Basler

3D-visie is een snelgroeiende trend in de industriële beeldverwerking en wordt steeds belangrijker door de opkomst van Industrie 4.0 en de groei van automatisering. Diepte-informatie wordt vooral gebruikt bij het analyseren van volumes, vormen of de 3D-positie van objecten en bij het onderzoeken van objecten en defectbeelden die niet genoeg contrast hebben voor 2D.

Bestaande 3D-oplossingen zijn vaak te complex en duur voor eenvoudige 3D-toepassingen. Basler biedt betaalbare 3D-technologie geschikt voor de massamarkt met de Basler blaze camera met geïntegreerde DepthSense™ technologie van Sony. Dit helpt klanten hun totale systeemkosten te verlagen en efficiëntere 3D-toepassingen te ontwerpen. Lees meer over 3D TOF-camera.

 

Bekijk 3D camera in de webshop

3d camera's voor industriële toepassingen - Basler
Basler Pylon - Altijd de juiste keuze om uw vision camera aan te sluiten

Basler Pylon - Altijd de juiste keuze om uw vision camera aan te sluiten

Basler Pylon is een krachtig softwarepakket voor het bedienen van Basler-camera's. Het biedt een uitgebreide set tools voor het vastleggen, weergeven en verwerken van beelden en video's, en is speciaal ontworpen voor gebruik in industriële en wetenschappelijke toepassingen.  

Besturingssystemen en programmeertalen

Basler Pylon is compatibel met een breed scala aan besturingssystemen en programmeertalen. Besturingssystemen; Windows, MacOS, Android, Linux en Linux ARM. Programmeertalen; C++, C#, Python, Node.js en Matlab.

Door het brede aanbod besturingssystemen en programmeertalen is het gemakkelijk te integreren in bestaande workflows en processen. Met de intuïtieve gebruikersinterface en de krachtige functies biedt Basler Pylon een flexibele en betrouwbare oplossing voor het vastleggen van hoogwaardige beelden en het uitvoeren van complexe beeldverwerkingsalgoritmen. Lees meer over Basler Pylon en VTools.

 

Bekijk VTools licenties in het product portal

Frame grabbers - Basler

Frame Grabber Portfolio - krachtig, betrouwbaar

Krachtige frame grabbers, die zijn ontwikkeld door onze Mannheim vestiging (voorheen Silicon Software), zijn het controlecentrum voor robuuste high-speed beeldacquisitie en -verwerking in real time op FPGA's, inclusief beeldvoorbewerking, die de CPU-belasting minimaliseert.

De boards, die kunnen worden geprogrammeerd met de grafische ontwikkelomgeving VisualApplets, kunnen worden aangepast aan uw specifieke behoeften. De Opto en TTL trigger boards bieden flexibele signaalverwerking. Uitgebreide software ondersteunt de activering en het testen van het beeldverwerkingssysteem.

 

Bekijk frame grabbers in de webshop

Frame grabbers - Basler
Lenzen voor industriële camera's - Basler AG

Lenzen - Basler

Wij bieden de juiste lens voor elke Basler camera. De Basler lenzenreeks bestaat uit de twee productlijnen: Standard en Premium.

In combinatie met een camera en verlichting zijn lenzen bepalend voor de beeldkwaliteit. Bij het kiezen van de juiste lens is de balans tussen de vereiste beeldprestaties, d.w.z. hoge resolutie met optische beeldkwaliteit, en de prijs van groot belang. Basler biedt voor twee scenario's de juiste lens.

Beide productlijnen ondersteunen populaire beeldcirkels van sensoren die beschikbaar zijn in Basler-camera's, van 1/2,5" tot 1,1", evenals alle gangbare brandpuntsafstanden. De lenzen zijn voorzien van een C-vatting en kunnen met behulp van een adapter ook handig worden gebruikt met camera's met CS-vatting.

 

Bekijk lenzen voor camera's in de webshop

De juiste lens voor optimale prestaties

Onze area scan camera's zijn ontworpen voor een breed scala aan toepassingen in zowel industriële als wetenschappelijke omgevingen, zoals machine vision, inspectie, bewaking en robotica. 

Om de beste prestaties en beeldkwaliteit te garanderen, is het essentieel om de juiste lens te kiezen die bij uw specifieke camera en toepassing past. Basler-lenzen zijn geoptimaliseerd voor verschillende sensorgroottes, brandpuntsafstanden, beeldhoeken en resoluties en zijn ontworpen om uitstekende prestaties te leveren in diverse omstandigheden. Wij helpen u graag bij het kiezen van de meest geschikte lens voor uw Basler area-scan-camera, zodat u verzekerd bent van optimale beeldkwaliteit en betrouwbaarheid voor uw project. Neem contact met ons op of gebruik de onderstaande lens selector van Basler.

 

Gebruik de lens selector van Basler

Video: Basler Lens selector

Verlichting - Basler

Perfecte synchronisatie. Eenvoudige integratie

Wij bieden verlichtingsapparatuur van hoge kwaliteit die perfect is afgestemd op onze populairste cameramodellen en die het ontwerp van uw beeldverwerkingssysteem sterk vereenvoudigt. Verlichting speelt een belangrijke rol in een vision-systeem omdat het het licht levert dat, in combinatie met andere vision-componenten zoals camera's en lenzen, zorgt voor de best mogelijke en herhaalbare beeldkwaliteit in een breed scala van toepassingen.

In samenwerking met CCS, 's werelds toonaangevende fabrikant van LED-verlichting voor machine vision-toepassingen, hebben wij een uitgebreid portfolio van diverse verlichtingscomponenten ontwikkeld die voldoen aan de specifieke eisen voor verlichting in een vision-systeem. Het nieuwe en unieke verlichtingsconcept is ontworpen voor Basler ace U- en L-camera's met de Basler SLP-functie, een functie die de complexiteit van een vision-systeem aanzienlijk vermindert en elke gebruiker in staat stelt de verlichting vroegtijdig en eenvoudig te integreren.

 

Bekijk verlichting voor camera's in de webshop

Verlichting camera's - Basler
Kabels en connectoren voor camera's - Basler

Kabels en connectoren - Basler

Uitgebreide productlijn voor een breed scala van eisen

Kabels spelen een doorslaggevende rol in een vision-systeem. Ze verzorgen niet alleen de datatransmissie en besturingstaken, maar leveren ook de stroom. Datakabels moeten eerst en vooral foutloze beeldgegevens leveren, terwijl I/O-kabels gericht zijn op de precieze besturing van de camera of het systeem.

Vanwege de verschillende eigenschappen van interfaces heeft de camerakeuze direct invloed op de maximaal mogelijke kabellengte en het overgedragen datavolume. Door samen te werken met kabelfabrikanten, helpt Basler de technische ontwikkelingen vooruit en de maximale kabellengte verder te vergroten.

Naast het bieden van een kostengeoptimaliseerd, uitgebreid portfolio, zorgt Basler ervoor dat zijn producten voldoen aan internationale normen en EMC en andere interferenties vermijden.

Basler biedt een uitgebreid kabelportfolio voor alle populaire Basler camera-interfaces. Naast geschikte I/O-kabels, kunnen klanten kiezen uit een groot assortiment datakabels die compatibel zijn met onze camera's voor de GigE, USB 3.0, CoaXPress en Camera Link interfaces.

 

Bekijk kabels en connectoren voor camera's in de webshop

close-video-button