BBC Bircher Smart Access - Specialist in toegangstechniek

BBC Bircher Smart Access, gevestigd in Beringen, Zwitserland, is de sensorspecialist voor automatische deuren en hekken, openbaar vervoer en industrie.

BBC Bircher Smart Access staat voor comfort en veiligheid in een snel groeiende automatiseringswereld. Comfortproducten zijn producten die op onopvallende wijze bijdrage aan het proces. Zij brengen meer in beweging dan alleen hekken en deuren. Ze detecteren alles wat er op hen afkomt, van hen verwijdert of langskomt. Ook bij een brandalarm of bij langzaam lopende personen zijn deze producten altijd betrouwbaar.

Veiligheidsproducten voorkomen dat mens of auto door gevaarlijke schaar- en sluitkanten gewond of beschadigd worden. Drukgevoelig of contactvrij geven ze onmiddellijk het cruciale commando aan een besturingsmodule. 

 

Bekijk BBC Bircher Smart Access productenStel uw vraag

Logo BBC Bircher Smart Access
Radarbewegingsdetector Herkules 2E - BBC Bircher Smart Access

Radarbewegingsdetector Herkules 2E

De Herkules 2E radarbewegingsdetector van BBC Bircher Smart Access is speciaal ontworpen voor gebruik bij industriedeuren. De Herkules 2E is de opvolger van de Herkules 2. De Herkules 2E heeft twee nieuwe functies: twee compleet onafhankelijk programmeerbare uitgangen en een extra instelling bij het verlaten van de deur: puls-uitgang. Lees meer over Herkules 2E radarbewegingsmelder.

Kenmerken Herkules 2E: 

 • Directe koppeling van afstandsbediening
 • Twee compleet onafhankelijk programmeerbare uitgangen
 • Montagehoogte van 2 tot 7 meter in één radarbewegingsmelder
 • Differentiatie tussen voertuigen en personen
 • Detecteert verkeer aankomend en afgaand van de deur
 • Onnodig openen voorkomen door kruisend verkeer uit te sluiten
 • Gebruikstemperatuur van –30°C to +60°C ideaal voor koelruimte-installaties
 • Ideaal als vervanger voor inductielussystemen

 

Bekijk radarbewegingsdetector Herkules 2E

Hygiënisch & contactloos schakelen - CleanSwitch

Speciaal ontwikkeld voor gebruik in gebieden met strenge hygiëne-eisen, de CleanSwitch van BBC Bircher Smart Access. De schakelaar activeert toegangspunten zonder dat de schakelaar aangeraakt hoeft te worden en voorkomt zo de verspreiding van ziekteverwekkers. 

Detectie 

De variabele detectiezone kan worden ingesteld tussen 0,1 en 0,5 meter. CleanSwitch biedt twee detectiemodi: de pulsmodus met afvalvertraging schakelt wanneer beweging wordt gedetecteerd en zet de detector na een ingestelde tijdsperiode terug in de oorspronkelijke status. In de aan/uit-functie verandert CleanSwitch zijn status iedere keer als er een handbeweging wordt gedetecteerd. Lees meer over CleanSwitch

 

Bekijk CleanSwitch en lees meer specificaties

Contactloze schakelaar - CleanSwitch - BBC Bircher Smart Access
Clickline 67mm - Schakellijst - BBC Bircher Smart Access

Bircher Reglomat veiligheidsschakellijsten

Elektronische veiligheidslijsten worden gebruikt voor het beveiligen van knelpunten bij automatische schuifpoorten, deuren en toegangssystemen. De beschikbare maten van de CoverLine-serie van Bircher Reglomat waren 55, 81 en 105 mm. Een tussenmaat was er nog niet. Daarom ontwikkelde Bircher het nieuwe schakelprofiel in de CoverLine serie, de EPE040/067A0J. Dit nieuwe profiel heeft een hoogte van 67 mm en is een uiterst nuttige toevoeging op het assortiment. Lees meer over veiligheidsschakellijsten.

 

Bekijk veiligheidsschakellijsten 

Schakellijsten op maat gemaakt

In onze werkplaats assembleren we elektrische schakellijsten zoals u ze nodig heeft. We maken een ready-to-use schakellijst volgens uw specificaties.

 • Iedere gewenste lengte
 • Keuze uit rubberprofielen
 • Snel geleverd

Ieder type schakellijst heeft zijn/haar specifieke kenmerken.

Lees meer over schakellijsten op maat

Schakellijsten op maat - BBC Bircher Smart Access
Draadloos signalen overbrengen airmission - BBC Bircher Smart Access

Draadloze schakellijsten via pneumatisch systeem

Gebruik maken van schakellijsten voor uw roldeuren, sectionele deuren of kanteldeuren kan nu zowel elektrisch als pneumatisch. Het AirMission-systeem van BBC Bircher Smart Access zorgt voor een draadloze overdracht tussen de pneumatische schakellijst en de besturing.

Lees meer draadloze overdracht

Back to basic: lusdetectie met Proloop Lite

Lusdetectie wordt gebruikt voor het automatisch openen van bijvoorbeeld slagbomen en industriële poorten. Op het moment dat een voertuig wordt gedetecteerd, zorgt de lusdetector voor een soepele doorgang. Voor lusdetectie kan de Proloop 2 van Bircher Reglomat ingezet worden. Deze lusdetector biedt veel mogelijkheden en is zeer efficiënt wanneer deze optimaal ingezet kunnen worden. Lees meer over lusdetectie met ProLoop Lite.

 

Bekijk Proloop Lite - Lusdetector

Lusdetectie met Proloop Lite - BBC Bircher Smart Access
Lusdetector ProLoop Lite - ProLoop 2 - Inductielus - BBC Bircher Smart Access

Detectielussen en lusdetectie

Een detectielus is een inductielus gemaakt van koperdraad. Een magnetisch veld wordt gecreëerd door de detectielus te verbinden met een besturingseenheid. Een voertuig verstoort dit signaal en wordt opgepikt door de detectielus. Een besturingseenheid voor een detectielus geeft het signaal waardoor toegangsbarrières, industriële deuren en terreinhekken kunnen worden geopend.

Lees meer over lusdetectoren

 

Activeren en beveiligen van automatisch openende schuifdeur

Veel mensen passeren een deur in ziekenhuizen, scholen, luchthavens of winkelcentra. Een logische oplossing in deze situatie zou zijn om een geautomatiseerde schuifdeur te installeren. Hoe zorgt u ervoor dat deze schuifdeuren efficiënt en veilig kunnen worden gebruikt?

Lees meer over het producten voor veilig gebruik van schuifdeuren

Prime serie - BBC Bircher Smart Access
Industriële deuren - BBC Bircher Smart Access

Een compleet pakket voor industriële deuren

Iedereen die gebruik maakt van industriële deuren, gebruikt hier tegenwoordig technologie bij. Deze technologie kan op veel manieren ingezet worden. Door het combineren van radars, sensoren, lusdetectors en schakellijsten zorgt u voor een optimale controle van de toegang.

Lees meer over lusdetectie van industriële deuren

Automatische schuifpoorten voor een veilige doorgang

Wilt u een terrein afsluiten met een of meer schuifhekken? Passerende voertuigen moeten zo gemakkelijk mogelijk worden toegelaten. Lusdetectoren analyseren inductieringleidingen die in de grond zijn geïnstalleerd en detecteren een naderend voertuig op tijd. Het monteren van veiligheidsschakelaarstrips op de sluitranden verzekert de veiligheid van mens en voertuig. Bircher Reglomat biedt activerings- en veiligheidseenheden die zorgen voor een naadloze werking van uw site-afrastering.

Lees meer over producten voor schuifhekken

Automatische schuifpoorten voor een veilige doorgang - BBC Bircher Smart Access
Parkeersystemen - BBC Bircher Smart Access

PARKEERSYSTEMEN

Parkeersystemen maken gebruik van toegangsbarrières of inzinkbare verkeerspalen (pollers). U kunt vertrouwen op een snelle en veilige activering van uw parkeersysteem met Bircher Reglomat-lusdetectoren. Obstakels en barrières zijn eenvoudig te beveiligen met veiligheidsstrips.

Lusdetectoren herkennen elk metalen voertuig binnen hun detectiebereik en geven dat signaal door aan het schakelapparaat. Dankzij ASB kunnen off-road voertuigen en combinaties van vrachtwagens en aanhangers betrouwbaar en ononderbroken worden gedetecteerd. Met een ASB-functie kunt u de lusdetector zo regelen dat voertuigen die normaal gesproken problemen veroorzaken, eenvoudig kunnen worden gedetecteerd. Vrachtwagens en auto's met aanhangwagen hebben een dode zone, het gebied tussen voertuig en aanhangwagen, dat moeilijk te detecteren is. Met de ASB-functie kunt u de lusdetector zo regelen dat voertuigcombinaties eenvoudig kunnen worden gedetecteerd.

Lees meer over parkeersystemen

Brochures BBC Bircher Smart Access

De producten van BBC Bircher Smart Access zijn geschikt voor veel verschillende diverse toepassingen, voor zowel particulier gebruik als voor toepassingen in de industrie. Wilt u meer weten over de BBC Bircher Smart Access producten?

Bekijk de BBC Bircher Smart Access brochures

Brochures - BBC Bircher Smart Access

close-video-button