BBC Bircher Smart Access - Specialist in toegangstechniek

BBC Bircher Smart Access, gevestigd in Beringen, Zwitserland, is de sensorspecialist voor automatische deuren en hekken, openbaar vervoer en industrie.

BBC Bircher Smart Access staat voor comfort en veiligheid in een snel groeiende automatiseringswereld. Comfortproducten zijn producten die op onopvallende wijze bijdrage aan het proces. Zij brengen meer in beweging dan alleen hekken en deuren. Ze detecteren alles wat er op hen afkomt, van hen verwijdert of langskomt. Ook bij een brandalarm of bij langzaam lopende personen zijn deze producten altijd betrouwbaar.

Veiligheidsproducten voorkomen dat mens of auto door gevaarlijke schaar- en sluitkanten gewond of beschadigd worden. Drukgevoelig of contactvrij geven ze onmiddellijk het cruciale commando aan een besturingsmodule. 

 

Bekijk BBC Bircher Smart Access productenStel uw vraag

Logo BBC Bircher Smart Access

BBC Bircher Smart Access

Radarbewegingsdetector Herkules 2E

De Herkules 2E radarbewegingsdetector van BBC Bircher Smart Access is speciaal ontworpen voor gebruik bij industriedeuren. De Herkules 2E is de opvolger van de Herkules 2. De Herkules 2E heeft twee nieuwe functies: twee compleet onafhankelijk programmeerbare uitgangen en een extra instelling bij het verlaten van de deur: puls-uitgang. Lees meer over Herkules 2E radarbewegingsmelder.

Kenmerken Herkules 2E: 

  • Directe koppeling van afstandsbediening
  • Twee compleet onafhankelijk programmeerbare uitgangen
  • Montagehoogte van 2 tot 7 meter in één radarbewegingsmelder
  • Differentiatie tussen voertuigen en personen
  • Detecteert verkeer aankomend en afgaand van de deur
  • Onnodig openen voorkomen door kruisend verkeer uit te sluiten
  • Gebruikstemperatuur van –30°C to +60°C ideaal voor koelruimte-installaties
  • Ideaal als vervanger voor inductielussystemen

 

Bekijk radarbewegingsdetector Herkules 2E in de webshop

Radarbewegingsdetector - Herkules 2E - BBC Bircher Smart Access

Herkules 2E - Radarbewegingsmelder

Hygiënisch & contactloos schakelen - CleanSwitch

Speciaal ontwikkeld voor gebruik in gebieden met strenge hygiëne-eisen, de CleanSwitch van BBC Bircher Smart Access. De schakelaar activeert toegangspunten zonder dat de schakelaar aangeraakt hoeft te worden en voorkomt zo de verspreiding van ziekteverwekkers. Lees meer over CleanSwitch

Detectie 

De variabele detectiezone kan worden ingesteld tussen 0,1 en 0,5 meter. CleanSwitch biedt twee detectiemodi: de pulsmodus met afvalvertraging schakelt wanneer beweging wordt gedetecteerd en zet de detector na een ingestelde tijdsperiode terug in de oorspronkelijke status. In de aan/uit-functie verandert CleanSwitch zijn status iedere keer als er een handbeweging wordt gedetecteerd. De CleanSwitch is ook verkrijgbaar met een zwarte frondafdekking, wandafdichting en een opbouwboos. Lees meer over de nieuwe mogelijkheden.

 

Bekijk CleanSwitch schakelaar in de webshop

Contactloze schakelaar - CleanSwitch - BBC Bircher Smart Access
ProAccess sensor voor voertuigdetectie - BBC Bircher Smart Access

Sensor voor voertuigdetectie

ProAccess is een voertuigdetectiesensor van BBC Bircher Smart Access voor slagbomen en poorten. De voertuigdetectiesensor biedt de oplossing waar lusdetectoren niet toegepast kunnen worden.

Detectie van voertuigen en voetgangers

De ProAccess maakt gebruik van radar en ultrasone technologie voor het detecteren van beweging. De detectiesensor maakt onderscheid in de detectie van voertuigen en personen om manipulatie van de toegangspoort te voorkomen. ProAccess kan snel slagbomen, parkeerautomaten, poorten of verkeerspalen activeren wanneer een voertuig nadert.

 

Lees meer over de ProAccess voertuigdetectiesensor

Video - ProAccess voertuigdetectie sensor

Luchtdrukschakelaar DW40 - BBC Bircher Smart Access

Luchtdrukschakelaars - BBC Bircher Smart Access

Luchtdrukschakelaars schakelen op basis van drukgolftechnologie. Luchtdrukschakelaars worden toegepast bij (pneumatische) schakellijsten, profielen, drukknoppen, drukdozen en contactdrempels voor automatische deuren, poorten en slagbomen.

Pneumatische schakelaars

Luchtdrukschakelaars zijn uitgerust met een ventielopening. Zo kunnen atmosferische temperaturen en drukschommelingen gecompenseerd worden. Dankzij de eenvoud van de pneumatische schakelaars zijn ze ongevoelig voor storingen en invloeden van buiten. Lees meer over luchtdrukschakelaars.

 

Bekijk luchtdrukschakelaars in de webshop

Back to basic: lusdetectie met Proloop Lite

Lusdetectie wordt gebruikt voor het automatisch openen van bijvoorbeeld slagbomen en industriële poorten. Op het moment dat een voertuig wordt gedetecteerd, zorgt de lusdetector voor een soepele doorgang. Voor lusdetectie kan de Proloop 2 van BBC Bircher Smart Access ingezet worden. Deze lusdetector biedt veel mogelijkheden en is zeer efficiënt wanneer deze optimaal ingezet kunnen worden. Lees meer over lusdetectie met ProLoop Lite.

 

Bekijk Proloop Lite lusdetector in de webshop

Lusdetectie met Proloop Lite - BBC Bircher Smart Access
Lusdetector ProLoop Lite - ProLoop 2 - Inductielus - BBC Bircher Smart Access

Detectielussen en lusdetectie

Een detectielus is een inductielus gemaakt van koperdraad. Een magnetisch veld wordt gecreëerd door de detectielus te verbinden met een besturingseenheid. Een voertuig verstoort dit signaal en wordt opgepikt door de detectielus. Een besturingseenheid voor een detectielus geeft het signaal waardoor toegangsbarrières, industriële deuren en terreinhekken kunnen worden geopend.

Lees meer over lusdetectoren

 

Activeren en beveiligen van automatisch openende schuifdeur

Veel mensen passeren een deur in ziekenhuizen, scholen, luchthavens of winkelcentra. Een logische oplossing in deze situatie zou zijn om een geautomatiseerde schuifdeur te installeren. Hoe zorgt u ervoor dat deze schuifdeuren efficiënt en veilig kunnen worden gebruikt?

Lees meer over het producten voor veilig gebruik van schuifdeuren

Prime serie - BBC Bircher Smart Access
Parkeersystemen - BBC Bircher Smart Access

Parkeersystemen - Applicatievoorbeeld

Parkeersystemen maken gebruik van toegangsbarrières of inzinkbare verkeerspalen (pollers). U kunt vertrouwen op een snelle en veilige activering van uw parkeersysteem met BBC Bircher Smart Access-lusdetectoren. Obstakels en barrières zijn eenvoudig te beveiligen met veiligheidsstrips.

Lusdetectoren herkennen elk metalen voertuig binnen hun detectiebereik en geven dat signaal door aan het schakelapparaat. Dankzij ASB kunnen off-road voertuigen en combinaties van vrachtwagens en aanhangers betrouwbaar en ononderbroken worden gedetecteerd. Met een ASB-functie kunt u de lusdetector zo regelen dat voertuigen die normaal gesproken problemen veroorzaken, eenvoudig kunnen worden gedetecteerd. Vrachtwagens en auto's met aanhangwagen hebben een dode zone, het gebied tussen voertuig en aanhangwagen, dat moeilijk te detecteren is. Met de ASB-functie kunt u de lusdetector zo regelen dat voertuigcombinaties eenvoudig kunnen worden gedetecteerd.

Lees meer over parkeersystemen

close-video-button