Herstellen van de perfecte sinusvorm

Veel industrieën hebben last van een slechte netvoeding (netvervuiling) zonder het te weten. Slechte power quality resultaten in de productie zorgen voor instabiliteit en inefficiënte energie. Comsys elimineert de meest voorkomende storingen, verbetert milieuprestaties en bespaart energie.

Actieve dynamische filters

Met actieve, dynamische en passieve filters van Comsys is fortop in staat een totaaloplossing te bieden op het gebied van power quality. Wanneer blijkt dat er problemen zijn binnen het netwerk kan een actief filter dit oplossen. Producten van Comsys werken in veel gevallen kostenbesparend.

Comsys, opgericht in 2001, is gespecialiseerd in het ontwikkelen en produceren van actieve, passieve en dynamische filters.

 

Bekijk Comsys ADF Power Tuning productenStel uw vraag

ADF power tuning logo - Comsys
Actief dynamische filters (ADF) - Comsys

Actief dynamische filters (ADF)- Harmonische filters

Om het aantal storingen te verkleinen, onderhoudskosten te verlagen en energieverspilling tegen te gaan is een “gezonde” spanning en stroom nodig. Bovendien dwingen normen en richtlijnen als de IEEE519, IEC61000 en de standaarden op schepen- en landinstallaties een gezonde spanning af. 

Harmonische filters

Componenten zoals frequentieregelaars, ledverlichting en duurzame energiebronnen vervuilen de netstroom. Daarom is het toepassen van actief harmonische filters in moderne installaties een must. Een ADF maakt de stroom weer zuiver sinusvorming zodat spanning en stroom weer “gezond” zijn. 

ADF Power Tuning van Comsys maakt het gebruik van energie efficiënter. Uw processen draaien stabieler, onderhoudskosten worden verlaagd en het actief dynamische filter zorgt ervoor dat u aan internationale normen en richtlijnen voldoet. Lees meer over de werking van actieve filters in de white paper.

Eigenschappen ADF Power Tuning:

 • Alle power quality problemen kunnen worden opgelost
 • Continue aanpassing aan de belasting en de installatie binnen 5ms
 • Overbelasten niet mogelijk
 • Vrij te programmeren
 • Minder verliezen
 • Resonantie detectie

 

Lees meer over actief dynamische filters

Marine en offshore animatie - Comsys

Dynamische blindstroom | Comsys

Voordelen Comsys

 • Verbetert milieuprestatie en is energiebesparend
 • Hoge prestaties en betrouwbaarheid 
 • Kostenbesparend
 • Voorkomt instabiliteit en is niet overbelastbaar
 • Vergroot levensduur van machines
 • Waardevermeerdering door een hogere power quality
 • Eenvoudige installatie, modulair en schaalbaar ontwerp

PQ-check: de eerste stap op weg naar kostenreductie

In een wereld vol elektronica is een goede spanningskwaliteit van groot belang. Elektronica veroorzaakt door zijn niet-lineaire gedrag stroomvervuiling die de spanningskwaliteit negatief beïnvloedt. Tegelijkertijd is diezelfde apparatuur steeds gevoeliger voor de vervuiling die het deels zelf veroorzaakt. Schommelingen in de netspanning (onderspanning, spanningsdips) hebben een veel grotere invloed op de werking van apparatuur dan vroeger. Power Quality-problemen kunnen daarom op korte of lange termijn tot forse kostenposten leiden.

 

Lees meer over Power quality problemen en spanningsdips

Condensatorbanken - Comsys
Actief dynamisch filter - Comsys

Whitepaper: Actieve filters

De ontwikkeling van elektronica zorgt ervoor dat compensatietechnieken steeds intelligenter worden. Sinds een aantal jaren zien we dat een actief dynamisch filter (ADF) steeds vaker wordt toegepast voor het oplossen van power quality problemen. Maar wat is nu een ADF? Dat leest u in de forTop white paper 'Actieve filters'.

 

Lees meer over het Actief Dynamisch Filter (ADF) in de whitepaper

close-video-button