DOLD relais, veiligheidsrelais en interlock systemen

In de afgelopen 80 jaar heeft DOLD zich ontwikkeld tot specialist op het gebied van schakelrelais, machineveiligheid en besturingstechniek.

Producten van DOLD bieden een oplossing bij insluitingsgevaar rondom uw machine en in situaties waarbij u wilt schakelen.

In 1928 richtte Emil Dold zijn bedrijf op genaamd E. Dold op en ging relais produceren. Momenteel wordt het bedrijf geleid door de derde generatie Dold en heet het bedrijf daardoor ook E. Dold & Söhne KG. Inmiddels telt DOLD meer dan 400 medewerkers.

 

Bekijk DOLD producten Stel uw vraag over DOLD

Logo DOLD - fortop
Veiligheidsmodule UG 6970 - SAFEMASTER C-series - DOLD

Dold veiligheidsrelais met acht functies

De veiligheidsmodule UG 6970 van DOLD behoort tot de SAFEMASTER C-series. De veiligheidsmodule bewaakt gelijktijdig twee, door de gebruiker te selecteren veiligheidsfuncties. Naast de basisfuncties (noodstop en veiligheidsdeur) kan de gebuiker kiezen uit de functies: tweehandbediening, veiligheidsschakelmat of -lijst, fotocel en/of antivalente schakelaar. 

Kruisfoutmonitoring en lijnfoutdetectie

De UG 6970 is ontworpen voor 2-kanaals werking met instelbare kruisfoutmonitoring. Bovendien beschikt de veiligheidsmodule over lijnfoutdetectie op de ON-knop. LED-indicatoren en halfgeleidersignaaluitgangen zorgen voor een snelle diagnose. De module biedt een maximale veiligheid tot PL e / cat. 4 en SIL 3 en is geschikt voor gebruik in installaties volgens EN 50156-1. Lees meer over de veiligheidsmodule UG 6970.

 

Bekijk veiligheidsmodule UG 6970 in de webshop

Betrouwbaar veilige zones verbinden zonder kabels - DOLD

In gevaarlijke werkomgevingen waar continu machines of transportbanden actief zijn, biedt een klassieke veiligheidstechnologie niet altijd de uitkomst. DOLD ontwikkelde speciaal voor deze gevallen de SAFEMASTER W-serie: een serie draadloze veiligheidssystemen.

Draadloos veiligheidssysteem

Dit wireless systeem biedt nieuwe opties en oplossingen op het gebied van functionele veiligheid. Er zijn veel combinaties mogelijk voor zowel autonome, mobiele als stationaire systemen. Lees meer over het draadloos veiligheidssysteem van DOLD.

 

Bekijk draadloos veiligheidssysteem in de webshop

Draadloos veiligheidszones verbinden met SAFEMASTER W-series - DOLD
Interlock SAFEMASTER STS - DOLD

Dold safemaster STS - Interlock systeem

Interlocks voor veilige toegang tot machines

SAFEMASTER STS combineert de voordelen en functionaliteit van veiligheidsschakelaars, interlocking, Lock Out Tag Out en sleutelvergrendeling in één systeem.

Draadloos veeleisende veiligheidsconcepten verbinden

Met SAFEMASTER STS kunt u de meest veeleisende veiligheidsconcepten uitvoeren zonder bedrading. Hiermee bespaart u kosten, verbruik, installatietijd en materialen. Dankzij de stabiele roestvrijstalen of kunststof behuizing en zijn bijzonder sterke ontwerp, is het systeem volledig robuust zelfs onder de meest extreme omstandigheden. Lees meer over interlock systeem.

 

Bekijk SAFEMASTER STS interlock systeem

Veiligheidsrelais voor noodstop- en deurschakelaars

In industrie worden personen beschermt tegen onveilige situaties. Om onveilige situaties te voorkomen moeten machines en installaties tijdig uitgeschakeld worden. Een noodstop-module zorgt voor een snelle afschakeling van een machine. DOLD Safemaster UF 6925 veiligheidsrelais heeft een eenvoudige kabelaansluiting aan de voorzijde van het relais. Lees meer over veiligheidsrelais DOLD UF 6925.

 

Bekijk veiligheidsrelais voor noodstop- en deurschakelaars 

Veiligheidsrelais voor nood uit - UF 6925 - DOLD
Softstarter UG 9256 - DOLD

Softstarter met softstop en thermische machinebeveiliging - DOLD

De softstarter UG 9256 van DOLD is verkrijgbaar in een tweede vermogensniveau van 3-fase motoren van 90 tot 750W. De motorstarter wordt gebruikt voor softstarts, softstops, links- of rechtsom te laten draaien en beschermen van 3-fase asynchrone motoren. De motor wordt gestart via vermogenselectronica waardoor er minder slijtage is. 

Thermische machinebeveiliging

Door de fasestroom te meten wordt de motortempratuur berekend met behulp van een thermisch model. In geval van oververhitting wordt de motor uitgeschakeld. Lees meer over de softstarter UG 9256 van DOLD.

 

Bekijk Softstarter UG 9256 in de webshop

Isolatiebewakingsrelais met analoge uitgang en alarmfunctie

Het isolatiebewakingsrelais RN 5883 van DOLD is geschikt voor alle universele stromen en registreert vroegtijdige isolatiefouten met gelijkstroom- of wisselstroomcomponenten in geaarde voedingssystemen (type B). In tegenstelling tot een aardlekschakelaar, wordt het DOLD RN 5883 isolatiebewakingsrelais niet losgekoppeld van de netvoeding bij het detecteren van een isolatiefout, maar geeft dit alleen aan. 

LED statusindicatie 

De status van het relais in de vorm van vooralarm en alarm wordt via de LED-indicatie getoond. Daarnaast heeft het isolatiebewakingsrelais een testfunctie en analoge uitgang. Voorbeeldtoepassingen zijn gebouwautomatisering, datacenters, verkeerstechniek, klimaat- en airconditioningsapparatuur. Lees meer over isolatiebewakingsrelais met analoge uitgang en alarmfunctie.

 

Bekijk differentiaalstroombewaking in de webshop

Differentiaalstroombewaking - DOLD
Isolatiebewakingsrelais varimeter IMD - DOLD

DOLD Varimeter IMD Isolatiebewakingsrelais

Voorkom uitval, overbelasting en brand
Onopgemerkte isolatiefouten in niet-geaarde netwerken kunnen leiden tot ongevallen met lichamelijk letsel en aanzienlijke materiële schade. Monitoring van IT-netwerken door isolatiemonitoring is daarom absoluut noodzakelijk. In moderne IT-netten met veel verschillende soorten belastingen zoals frequentieregelaars en DC-voedingen kan dit tot problemen leiden. Lees meer over isolatiebewakingsrelais.

 

Bekijk isolatiebewakingsrelais en lees meer specificaties

Isolatiebewaking in 'moderne' IT-netten

Monitoring van IT-netwerken
Onopgemerkte isolatiefouten in niet-geaarde netwerken kunnen leiden tot ongevallen met lichamelijk letsel en aanzienlijke materiële schade. Monitoring van IT-netwerken door isolatiemonitoring is daarom absoluut noodzakelijk.

In moderne IT-netten met veel verschillende soorten (elektronische) belastingen zoals bijvoorbeeld frequentieregelaars en DC-voedingen kan dit tot problemen leiden. Zeker als EMC-maatregelen genomen zijn waardoor lekcapaciteiten naar aarde ontstaan. Lees meer over monitoring van IT-netwerken

 

Bekijk isolatiebewakingsrelais en lees meer specificaties

Isolatiebewaking in IT netwerken - DOLD
Isolatiebewakingsrelais DOLD Varimeter IMD EH 5861

Isolatiebewakingsrelais DOLD Varimeter IMD

Met de analoge meter EH 5861 van DOLD worden meetwaarden van isolatiebewakingsrelais LK 5896 en LK 5894/801 omgezet naar een visuele weergave. Het display toont de huidige isolatieweerstand van het gecontroleerde netwerk in kOhm. 

 

Lees meer over isolatiebewakingsrelais

Spannings- en frequentiebewakingsrelais - RP 9811 - DOLD

DOLD biedt met het spannings- en frequentiebewakingsrelais RP 9811 uit de VARIMETER NA-serie, een veilige normconforme oplossing voor optimale netbewaking bij het inkoppelen van decentraal opgewekte energie op het openbare energienet.

De RP 9811 is snel en vertrouwd in te stellen door twee draaischakelaars, waarmee het frequentiebewakingsrelais wordt afgestemd op landelijke of lokale regelgeving. De RP 9811 is veerzijdig, veilig, flexibel en bedieningsvriendelijk. Lees meer over spannings- en frequentiebewakingsrelais RP 9811

 

Bekijk spannings- en frequentiebewakingsrelais

Spannings- en frequentiebewakingsrelais RP 9811 - DOLD
Multifunctioneel tijdrelais - DOLD

Tijdrelais en multifunctionele relais - DOLD

Tijdrelais van DOLD kunnen met een vooraf ingestelde in- of uitschakelvertragingstijd een willekeurig aantal relaiscontacten openen of sluiten. Tijdrelais hebben verschillende eigenschappen: multifunctioneel tijdrelais, opkomvertraagd tijdrelais, fvalvertraagd tijdrelais, puls-pauze tijdrelais, ster-driehoek tijdrelais, trappenhuis relais of trappenhuisautomaat of veiligheidstimer. Lees meer over tijdrelais van DOLD.

 

Bekijk tijdrelais en lees meer specificaties

 

 

close-video-button