Eleq

Eleq slimme stroomtransformatoren

eleq

Eleq biedt een groot aantal oplossingen voor het beschermen, meten en verbinden van elektrische energie. Eleq ontwikkelt en produceert transformatoren, omvormers, meters en aansluittechniek. Kwaliteitsproducten die hun weg vinden naar onder meer elektriciteitsbedrijven en industrie.

In 1946 werd Eleq opgericht door Herman Faber en Edgar Getreuer. Ze starten met kleinschalige fabricage van meetinstrumenten. Anno 2016 telt Eleq 250 medewerkers.

eleq logo
Eleq stroomtransformatoren RM27

De RM27, de kleinste stroomtrafo ooit

Het meten van energie meten in kleine ruimtes is lastig. Daarom heeft fortop in samenwerking met Eleq de nieuwe RM27 ontwikkeld. Dit is een absolute doorbraak in het meten van energieverbruik in kleine groepen tot 63A. Met een breedte van 27mm en een steek van 17mm is deze stroomtrafo de kleinste in zijn soort. De secundaire stroom van 1A levert een vermogen van 0,2VA, meer dan voldoende voor moderne energiemeters als Janitza en EMU. Lees meer over kleine stroomtransformatoren...

TQ deelbare stroomtransformatoren

Het plaatsen van energiemetingen in bestaande installaties geeft in de praktijk vaak problemen. Fortop heeft een aantal slimme oplossingen voor het aansluiten van energiemeters in bestaande installaties in haar programma opgenomen.

Problemen die zich voordoen bij het plaatsen van energiemetingen in bestaande installaties zijn:

  • Er is weinig ruimte voor het plaatsen van meettransformatoren.
  • Het loshalen van bekabeling kost veel geld.
  • Spanningsloos maken is niet altijd mogelijk.
  • De benodigde nauwkeurigheidsklasse kan niet worden gehaald.

Lees meer over deelbare stroomtransformatoren...

deelbare stroomtransformatoren

Blijf op de hoogte van ons laatste nieuws

28/01/2014
Solution

De PQ-check: de eerste stap op weg naar kostenreductie

In een wereld vol elektronica is een goede spanningskwaliteit van groot belang. Elektronica veroorzaakt door zijn niet-lineaire gedrag stroomvervuiling die de spanningskwaliteit negatief beïnvloedt. Tegelijkertijd is diezelfde apparatuur steeds gevoeliger voor de vervuiling die het deels zelf v...

Lees meer

close-video-button