ESCHA datakabels - Power kabels - Connectoren

ESCHA ontwikkelt en produceert haar powerkabels, datakabels, connectoren, chassisdelen, splitters en I/O boxen in Duitsland. Wereldwijd werken er 840 mensen voor ESCHA. Samen genereren zij een jaarlijkse omzet van ca. € 87 miljoen. Door ESCHA haar wereldwijde distributienetwerk en productiefaciliteiten in Europa, Amerika en Azië, garanderen zij wereldwijd een consistent product, kwaliteit en dienstverlening.

Soorten kabels en connectoren van ESCHA: 

 

Bekijk ESCHA producten in de webshop  Stel uw vraag

Logo - ESCHA
M12 power kabels - ESCHA

ESCHA M12 POWER

Omdat elektronische apparaten steeds stabieler zijn, stijgt de vraag naar compacte voeding. ESCHA heeft haar productportfolio M12x1 POWER uitgebreid met twee nieuwe coderingstypen. Naast de beschikbare 4-polige componenten met S-codering (630V, 12A) en T-codering (63V, 12A), componenten met L-codering (63V, 4-polig zonder FE in overeenstemming met PNO-richtlijnen) en K- codering (630V, 12A, 4 + PE) biedt ESCHA L- en K-coderingstypes voor voeding via gestandaardiseerde M12x1-interface.

Toepassingsgebieden M12 Power

De compacte behuizing maakt de producten geschikt voor voeding in de automatisering. Veldbus-gestuurde I/O-boxen, voedingsapparaten of kleine servomotoren behoren tot de klassieke toepassingen. Lees meer over ESCHA M12 Power.

 

Bekijk M12 power kabels en connectoren in de webshop

M8x1 I/O-junction box met actieve logica-functie

De M8x1 I/O-junction box met actieve logica verzendt de signalen naar een centraal besturingseenheid. De afzonderlijke aansluitingen werken met de AND- en OR-logica. I/O-junctions met actieve logica-functie bieden het voordeel van een standaardkabel naar een gemeenschappelijke, niet-afgeschermde 4- of 5-polige sensorkabel. 

Compacte behuizing

Vanwege hun extreem compacte behuizing en hun lage gewicht, zijn de nieuwe ESCHA M8x1 I/O-junctions met actieve logica-functie speciaal aangepast voor toepassingen met beperkte ruimte zoals grijpers, robots of compacte handlingunits. De M8x1 I/O junctionbox is verkrijgbaar met 4, 8 of 10 aansluitconnectoren. Lees meer over M8x1 I/O junctionbox

 

Bekijk M8x1 I/O junctionbox in de webshop

 

M8x1 I/O verdelers - ESCHA
EtherCAT P-codering - Kabels en connectoren - ESCHA

Data en voeding via één interface - ESCHA

Met de vierpolige verbindingskabels en connector chassisdelen met P-codering kunnen data en voeding tegelijk via één M8x1 connector aangesloten worden. EtherCAT P connectoren beschikken over een 360° afscherming volgens de IEC 61076-2-104 norm.

Verbindingsfouten uitsluiten

De EtherCAT P-codering is ontwikkeld om verbindingsfouten met standaard EtherCAT-slaves uit te sluiten. De EtherCAT P-kabel voorkomt alle toepassingsfouten van 24 V I/O-niveau tot aandrijvingen met 400 V AC of 600 V DC en een stroom van maximaal 64 A.

Voordelen van Ethercat: 

  • Vrije keuze van de netwerktopologie
  • Optimale benutting van de bandbreedte
  • Hoge snelheid
  • Continuïteit van berichtenverwerking
  • Zeer nauwkeurige synchronisatie en uitgebreide diagnostiek

 

Lees meer over EtherCAT P-codering

ESCHA heeft simpelweg betere dataoverdracht door 'shielded' concept

Datakabels van ESCHA brengen data van A naar B met minder dataverlies. Waarom? Kabels van ESCHA zijn shielded, wat inhoudt dat de kabel voorzien is van een extra omhulsel.

Het shielded omhulsel loopt niet alleen door de kabel maar loopt door tot in de connector. ESCHA trekt het shielded omhulsel door tot ver in de kabel waardoor er minder dataverlies is. Lees meer over datakabels

Shielded kabels en connectoren - ESCHA
Food and beverage kabels - ESCHA

ESCHA Food and Beverage

In de voedingsmiddelen industrie worden er specifieke eisen gesteld aan machines en installaties. Deze eisen zijn veel hoger dan de eisen in de klassieke mechanica. Speciaal voor de food & beverage industrie heeft ESCHA speciale kabels en connectoren onder de productlijn 'food and beverage'. De kabels bieden een hoge bescherming tegen reinigingsmiddelen. Lees meer over ESCHA food en beverage kabels.

 

Bekijk food & beverage kabels in de webshop

Ethernetkabel voor robotapplicaties - ESCHA

Robotapplicaties kenmerken zich door de vele driedimensionale bewegingen die gemaakt worden. Kabels die worden toegepast in robotapplicaties moeten bestand zijn tegen grote hoeveelheid draaiingen en buigingen. De Ethernetkabel "PROFINET Robotic" van ESCHA is bestand tegen meer dan 5 miljoen buig- en draaicycli.

Lees meer over "PROFINET Robotic" Ethernetkabel. 

PROFINET Robotic Ethernetkabel - ESCHA
Kabels en connectoren - ESCHA

ESCHA kabels en connectoren op maat gemaakt

Naast standaard kabels die in vele soorten en maten te verkrijgen zijn maakt ESCHA klantspecifieke kabels op maat. Deze custom made solutions worden op basis van uw wensen gemaakt.

 

Lees meer specificaties over kabels en connectoren op maat

ESCHA - Power follow bus

Industrie 4.0, IoT en BigData zijn bij iedereen bekend en het biedt ongekende mogelijkheden. Maar hoe zit het met de elementaire basis - de bedradingsfilosofie? Terwijl voorheen de kast het centrale element van de automatisering was, verplaatst de automatiseringstechnologie zich nu gedecentraliseerd naar het veld.

Lees meer over Power follow bus

Power follows bus - ESCHA
Catalogus - ESCHA

Het complete aanbod van ESCHA

Download voor het complete aanbod standaard-connectoren de ESCHA-catalogus, of kijk in de webshop.

 

Download de ESCHA catalogus

close-video-button