Hokuyo Automatic

Hokuyo Automatic ontwikkelt en produceert onder andere (veiligheids-)laser scanners en 2D- en 3D-laserscanners voor afstandmeting. Hokuyo Automatic is opgericht in 1946 in Osaka, Japan.

De producten van Hokuyo Automatic zijn toe te passen in verschillende industriële sectoren zoals textiel, transportsystemen, bevestigingsmachines, halfgeleiders en LCD-voorzieningen.

Met Hokuyo Automatic LTD brengt fortop twee types laser scanners op de markt. De eerste variant is een laser scanner voor afstandsmetingen tot objecten en de tweede variant is een veiligheidslaserscanner voor het veilig bewaken van zones tot max PLd.

 

Bekijk producten van Hokuyo Stel uw vraag

Logo - Hokuyo Automatic
UAM  05LP Laser scanner - Hokuyo Automatic

Veiligheid laser scanner - Hokuyo Automatic

Inloopbeveiliging

De UAM-05LP is de veiligheidslaserscanner van Hokuyo Automatic. De veiligheidslaserscanner is geschikt voor toepassingen op bijvoorbeeld AGV’s (Automatic Guided Vehicles) om botsingen te voorkomen, aanwezigheid van obstakels en medewerkers te detecteren machines tegen inloop en ongewenste toegang te beveiligen. 

Twee (niet veilige) waarschuwingszones

Met behulp van de gratis bijgeleverde software is het mogelijk om een beschermde veiligheidsafstand van 5 meter in te stellen en twee niet veilige waarschuwingszones tot maximaal 20 meter. 

Muting functie 

Muting functies zijn te configureren in de bijgeleverde software. Met het instellen van de muting functie wordt de veiligheidsfunctie van de veiligheidslaserscanner tijdelijk opgeheven/onderbroken. 

Dubbele bescherming

Met de veiligheidslaserscanner van Hokuyo automatic bent u in staat twee machines tegelijkertijd te beveiligen en bewaken met één veiligheidslaserscanner. Lees meer over de veiligheidslaserscanner.

 

Bekijk de veiligheidslaserscanner in de webshop

Veiligheidslaserscanner UAM 05LP T301 - Hokuyo Automatic

Niet veilige laser scanner - UST 10 20 LX LN - Hokuyo Automatic

Laserscanners voor afstandsmeting - Hokuyo Automatic

De laserscanners voor afstandsmeting van Hokuyo Automatic zijn in verschillende varianten te verkrijgen met een bereik van 4 - 80 meter. De toepassingen voor niet veilige laser scanners zijn bijvoorbeeld AGV-applicaties en objectdetectie. De laser scanners kunnen de grootte, positie en bewegingsrichting van objecten vaststellen.

Laserscanners voor buitengebruik

Vanwege de hoge verlichtingssterkte is de UXM-range laser scanner geschikt voor buitengebruik en heeft de scanner een beschermingsklasse IP64. Hokuyo Automatic heeft ook de kleinste variant laser scanner in zijn klasse namelijk de UST-05LN. Deze weegt slechts 130 gram en heeft een detectieafstand van 5 meter en de frequentie van de scanner is 40Hz. Lees meer over 2D laserscanners en LIDAR sensoren.

 

Bekijk laserscanners voor afstandsmeting in de webshop

Hokuyo 2D-laserafstandsmeters - LiDAR voor industriële toepassingen

3D laserscanner - 3D-LIDAR sensor - YVT-35LX - Hokuyo Automatic

3D laserscanner - 3D-LIDAR sensor

De 3D-LIDAR sensoren van Hokuyo scannen hun omgeving op bewegende en niet-bewegende delen met een detectiebereik van 35 meter naar voren en 14 meter naar de zijkanten. Deze scanners creëren digitale 3D-modellen door afstanden tot elk punt in de ruimte te meten in één cyclus, waarbij de dichtheid van de gemeten punten kan worden verhoogd met de interliniëringmodus.

Daarnaast is de scanner voorzien van een versnellingssensor en PPS-invoersignaal voor het detecteren van hoeksnelheid en versnelling, waardoor er geen tijdsynchronisatie nodig is. De ondersteuning voor meerdere echo's maakt het mogelijk objecten te onderscheiden, zelfs bij regen, mist of condens.

 

Lees meer over 3D laserscanners van Hokuyo

Outdoor toepassing Hokuyo LIDAR UST 30LX

Laserscanners voor zelfrijdende voertuigen (AGV)

close-video-button