Janitza

Janitza energiemeters, energie analysers en power quality analysers

Monitor uw energiekwaliteit!

In de loop der jaren heeft Janitza zich ontwikkelt tot specialist op het gebied van ontwikkeling en productie van universele energiemeters, power analysers en blindstroomcompensatie systemen.

Producten van Janitza bieden een oplossing wanneer u steekproefsgewijs of op constante basis uw power quality wilt monitoren. Met de knowledge en ervaring van fortop, de producten van Janitza en de software van fortop projects bieden wij zowel standaard als maatwerkoplossingen voor energy control vraagstukken.

Eugen Janitza GmbH werd opgericht in 1961. In 1986 richtte het een zelfstandige dochtermaatschappij op: Janitza Electronics GmbH. Twee jaar later presenteerde Janitza Electronics GmbH 's wereld eerste power controller die harmonische waardes kon weergeven.

Janitza energiemeters logo
Janitza UMG 96RM

De UMG96RM-EL: de meest compacte ethernetmeter

De UMG96RM is een compacte en zeer krachtige universeelmeter voor toepassingen in laag- en middenspanningsverdelers. De nieuwe Ethernet light variant (de UMG96RM-EL) maakt het mogelijk alle meetdata via het bestaand ethernet (IP) netwerk uit te lezen. Hierdoor kan aanzienlijk worden bespaard op bedradingskosten en kan de meetdata voor verschillende host-systemen gelijktijdig worden opgevraagd.

Lees meer >

Klasse A-power Quality Analyser

De Janitza UMG 512 is de klasse A meter die u inzicht geeft in energiemanagement, PQ-monitoring en RCM-diferentiaalstroommetingen.

De verschillende metingen worden gelijktijdig weergegeven via een gebruiksvriendelijke en overzichtelijke interface. Deze data kunnen via verschillende communicatieprotocollen opgevraagd worden. 

De metingen zijn in overeenstemming met onder andere geldende normen EN 50160, IEEE519 en EN 61000-2-4.

Lees meer >

janitza UMG 512
janitza gridvis

Maak meetdata inzichtelijk met Gridvis

Met GridVis biedt fortop gebruikersvriendelijke software voor het configureren en analyseren van meetdata voor verbruik en power quality. GridVis levert de gegevens om kostenbesparingen te identificeren, energiekosten te laten dalen en de juiste acties te nemen om productieuitval te voorkomen. 

Lees meer > 

In twee minuten meer kennis van Power Quality?

De kwaliteit van spanning en stroom is een belangrijk onderwerp. De levensduur van apparaten, componenten en de continuïteit van de bedrijfsvoering zijn hier namelijk mede van afhankelijk. Zorg daarom voor een gedegen Power Quality-meting. Hoe? Bekijk de video.

Blijf op de hoogte van ons laatste nieuws

28/01/2014
Solution

De PQ-check: de eerste stap op weg naar kostenreductie

In een wereld vol elektronica is een goede spanningskwaliteit van groot belang. Elektronica veroorzaakt door zijn niet-lineaire gedrag stroomvervuiling die de spanningskwaliteit negatief beïnvloedt. Tegelijkertijd is diezelfde apparatuur steeds gevoeliger voor de vervuiling die het deels zelf v...

Lees meer

White papers

Meer weten over specifieke onderwerpen? Lees de fortop White Papers, helder en overzichtelijk en direct online te lezen.

 

Contact

Meer weten over energiemanagement, meten, analyseren of Power Quality? Vul het formulier hiernaast in. Wij nemen contact met u op!