Mechan controls - Contactloze veiligheidsschakelaars

Mechan Controls is een toonaangevende Britse ontwerper en fabrikant van veiligheidssystemen, gespecialiseerd in het produceren van contactloze veiligheidsschakelaars. Mechan Controls is wereldwijd actief en produceert contactloze veiligheidsschakelaars die vooral geschikt zijn voor omgevingen waar gereinigd wordt onder hoge druk of omgevingen waar een normale schakelaar snel kapot gaat, zoals in bulkindustrie. Veiligheidsschakelaars die hun kracht bewezen hebben in de hardste en meest veeleisende omgevingen van de industrie.

Contactloze veiligheidsschakelaars

Contactloze veiligheidsschakelaars worden gezien als een manier om de veiligheid te verbeteren, maar ook de prestaties en productiviteit. De groeiende eisen voor betrouwbaarheid en efficiëntie in de moderne productie-omgevingen hebben geleid tot een grote toename in het gebruik van contactloze veiligheidsschakelaars.

Assortiment schakelaars van Mechan Controls:

 

Bekijk Mechan Controls productenStel uw vraag

Logo - Mechan Controls
HED-veiligheidsschakelaar - Mechan Controls

HED-veiligheidsschakelaar - Mechan Controls

De HED-veiligheidsschakelaar van Mechan Controls heeft 2 NC-veiligheidscontaiten. De veiligheidsschakelaar is in staat om twee aangrenzende deuren te bewaken met één enkele schakelaar en een magnetisch gecodeerde actuator op iedere deur. Bij het openen van één van de deuren, verbreken de veiligheidscontacten en wordt het bijbehorende hulpcontact gesloten. Lees meer over de HED-veiligheidsschakelaar.

 

Bekijk HED-veiligheidsschakelaars in de webshop

RFID veiligheidsschakelaar - OSSD - Contactloos

In tegenstelling tot andere RFID-schakelaars op de markt die OSSD gebruiken, is de Mechan Controls RSS-serie uniek omdat er gebruik wordt gemaakt van voltvrije contacten. Hierdoor bent u vrij in uw veiligheidsrelais keuze.

4.000.000.000 unieke codes

De RSS-serie biedt extra beveiliging door gebruik te maken van 4.000.000.000 unieke codes tot veiligheidscategorie 4, volgens de veiligheidsstandaard EN 14119 en hebben een afdichting van IP67 en IP69K voor gebruik in vochtige of stoffige omgevingen. Lees meer over Mechan Controls RSS-serie.

 

Bekijk RFID veiligheidsschakelaars met OSSD

RFID Contactloze schakelaar RSS-serie | Mechan Controls
Veiligheidsschakelaars met magnetisch principe - Magnasafe - Mechan Controls

Veiligheidsschakelaars met magnetisch principe - Mechan Controls

De magnetische veiligheidsschakelaar Mechan Controls Magnasafe is een magnetisch bediende veiligheidsschakelaars. De Magnasafe-schakelaars zijn volledig ingekapselde met hars, wat de schakelaar extra stevig maakt en bestand tegen trillingen.  De schakelaars zijn ideaal zijn voor gebruik in ruwe en/of vochtige omgevingen. Lees meer over magenetische veiligheidsschakelaars van Mechan Controls.

Kenmerken Mechan Controls Magnasafe: 

 • IP67 beschermingsgraad
 • RVS of Kunststof behuizing
 • 8-10 mm schakelafstand
 • 1 of 2 Veiligheidscontacten
 • AC-en DC-versie

 

Bekijk magnetisch veiligheidsschakelaars - Magnasafe

Gecodeerde magnetische veiligheidsschakelaar

De Mechan Controls HE-Series is een gecodeerd magnetische schakelaar en heeft veiligheidsniveau Cat 4, SIL 3 en PL e. de schakelaar werkt goed tot en met -30 °C. De behuizing is volledig ingekapselt met hars wat de schakelaars bestand maakt tegen trillingen, reinigen met hoge druk en de meeste moeilijke omgevingen. De magnetische schakelaar is ook verkrijgbaar in roestvrij staal en geschikt voor gebruik in voedselverwerkings- en verpakkingsindustrie. Lees meer over gecodeerde magnetische veiligheidsschakelaars.

Kenmerken gecodeerde magnetische schakelaars:

 • Cat 4, SIL 3 en PL e veiligheidsniveau
 • Gecodeerde magneten
 • Dubbele kleurindicatie op de schakelaar
 • Unieke dubbele deur veiligheidsschakelaars

 

Bekijk HE-serie gecodeerde magneetschakelaars

Magnetische contactloze veiligheidsschakelaars HE-serie - Mechan Controls
Elektronische veiligheidsschakelaars S-type - Mechan Controls

Elektronische veiligheidsschakelaar

Mechan Controls S-Type is een elektronisch veiligheidsschakelaars die werkt op basis van Mechan's unieke frequentiebediening. De S-Type veiligheidsschakelaars zijn veilige, standalone, contactloze veiligheidsschakelaars met statusweergave.

"Eenvoudig te installeren stand-alone, fraudebestendige, contactloze veiligheidsschakelaars"

De precieze werking en schakeling zorgt voor betrouwbare veiligheidssysteem. De S-Type veiligheidsschakelaars zijn leverbaar in twee maten met maximaal 2 NO-veiligheidscontacten en 1 NC-hulpcontact. Lees meer over S-Type elektronische veiligheidsschakelaars. 

Kenmerken elektronische veiligheidsschakelaars:

 • Niet te manipuleren elektronische veiligheidsschakelaar
 • 10mm schakelafstand
 • Status indicatie
 • Quick disconnect optie

 

Bekijk S-Type elektronische veiligheidsschakelaars

close-video-button