Rechner sensors capacitieve - inductieve sensoren - levelsensoren

Sinds de oprichting in 1965 heeft Rechner Sensors een leidende positie op het gebied van sensortechniek en produceren en ontwikkelen sindsdien capacitieve- en inductieve sensoren voor veeleisende industriële toepassingen. Dit geldt vooral op het gebied van capacitieve sensoren voor niveauregeling of positieregeling. Velen beschouwen de naam Rechner als synoniem voor een capacitieve sensor.

Praktische oplossingen

Door uitgebreide productontwikkeling te combineren met geavanceerde sensortechnologieën, lost Rechner praktische industriële problemen op die nog geen eerdere praktische oplossing hadden.

Door de snelle ontwikkelingen op de markt en specifieke klantvragen groeit het assortiment steeds verder. Het assortiment telt meer dan 3000 modellen, met een groot aanbod in verschillende afmetingen en procesaansluitingen.

 

Bekijk Rechner Sensors producten Stel uw vraag

Rechner Sensors logo - fortop
Analog level sensor | Rechner Sensors

Capacitieve sensoren - Programmeerbaar - Analoog - Niveaumeting

Capacitieve sensoren kunnen zowel metalen als niet geleidende materialen detecteren, zoals glas, papier, olie, water etc. Capacitieve sensoren zijn ongevoelig voor stof en vuil en bieden maximale ongevoeligheid voor magnetische interferentie. Capacitieve sensoren zijn ideaal te gebruiken voor niveaumeting van vloeistoffen en monitoring van vaste materialen. Rechner Sensors heeft speciale niveausensoren is het assortiment voor niveaumeting. Lees meer over capacitieve sensoren.

Naast de te detecteren materialen zijn de volgende factoren van belang voor de keuze van een sensortype: 

  • Schakelafstand
  • Inbouwwijze: bondig/niet-bondig
  • Bouwvorm: cilindrisch/rechthoekig
  • Aansluiting: connector/kabel
  • Type uitgang: PNP/NPN

 

Bekijk capacitieve sensoren in de webshop

Inductieve sensoren

Een inductieve sensor werkt volgens het principe van verandering van impedantie/inductie. Wanneer de inductieve sensor dicht bij een metalen voorwerp komt, verandert de inductie/impedantie in de spoel. Deze verandering van de inductie of impedantie is afhankelijk van de afstand tussen het metalen voorwerp en de sensor. De inductieve schakelaar is ideaal voor het detecteren van ferrometalen (legeringen waarbij ijzer het voornaamste bestanddeel is) op een korte detectieafstand en wordt niet beïnvloed door niet-geleidende materialen zoals hout en kunststof. 

Ongevoelig voor stof, zonlicht, vuil en reflecties

Inductieve sensoren zijn niet optische sensoren, maar reageren op metalen voorwerpen met behulp van magnetische velden. Naderingssensoren zijn uitgevoerd in bondige en niet-bondige sensoren. Benaderingsschakelaars zijn ongevoelig voor stof, zonlicht, vuil en reflecties. Een inductieve sensor wordt veelal ingezet in zware omstandigheden met korte schakelafstanden en metalen objecten. Lees meer over inductieve sensoren.

 

Bekijk inductieve sensoren in de webshop

Inductieve sensoren - steute
KFX niveausensor - Rechner Sensors

Niveausensor voor het regelen van vulhoogte - Rechner Sensors

De KFX TrueLevel van Rechner Sensors is een niveausensor met alle eigenschappen voor het regelen van de vulhoogte van tanks of hoppers. Stel je voor dat je een niveausensor kunt monteren, aansluiten, teachen met één druk op de knop en dat dan de hele set-up gereed zou zijn.

Alles in één!

Als de niveausensor daarnaast een ingebouwde versterker heeft en voor iedere vloeistof dezelfde niveauhoogte aangeeft, heb je alle gewenste eigenschappen in één niveausensor. Lees meer over de KFX TrueLevel niveausensor.

Niveausensoren voor niveaumeting

In vrijwel alle industrieën moeten niveaus gemeten worden. Afhankelijk van de toepassing wil je doorlopend het niveau meten of incidenteel een melding ontvangen die de hoeveelheid of het volume doorgeeft: zit er voldoende vloeistof in de tank? Is de silo voldoende voorzien van vaste stof?

Niveauschakelaars en niveausensoren

Niveausensoren en niveauschakelaars leveren informatie over het niveau van aanwezige stoffen in tanks, silo’s en andere vloeistofcontainers. Er wordt onderscheid gemaakt in continu niveaumeting (analoog) en niveaudetectie van minimale en maximale niveaus. 

Meetprincipes voor niveaumeting: 

  • Capacitieve niveaumeting
  • Ultrasone niveaumeting
  • Lichtlooptijdmeting met laser (TOF-principe)

 

Lees meer over niveaumeting met niveausensoren

Niveausensoren voor niveaudetectie - SensoPart - Rechner Sensors

VOORKOM STORING EN STILSTAND

De capacitieve Smart Paddle van Rechner is er voor de niveaucontrole van bulkgoederen en is ontworpen voor vloeistoffen met een elektrische constante van 2 tot 80. Eenvoudiger kan het niet: de gebruiker installeert de sensor, sluit hem elektrisch aan en de niveausensor is klaar voor de meting.

Farmaceutische- en voedingsindustrie

De Smart Paddle is gemaakt van voedselcontactveilig materiaal wat sensor ideaal maakt voor toepassingen in de farmaceutische- en voedingsindustrie. De Smart Paddle is veilig te reinigen (CIP/SIP-reiniging) bij hoge temperaturen (nulstroom, 121 °C) en is geschikt voor hoge druk, 10 bar 145 PSI.

Capacitieve sensor smart paddle | Rechner Sensors
Capacitieve niveau sensor i-level - Rechner Sensors

Ilevel capacitieve niveausensor

De capacitieve staafsensor voor analoge niveaumeting van Rechner Sensors heeft naast de analoge uitgang ook twee schakelpunten. Het analoge meetbereik en de twee schakelpunten kunnen door de gebruiker ingesteld worden. Daarbij kunnen de twee schakelpunten in of uit het ingestelde analoge meetbereik geprogrammeerd worden.

 

Lees meer over capacitieve niveau sensor i-level

Het alternatief voor trilvorken, roterende en vlotterschakelaars

De 26-serie capacitieve sensoren zijn High Performance (HP) sensoren met unieke kenmerken qua grootte en vorm van de sensor. De 26-serie sensoren presteren beter dat elke sensor als het gaat om het negeren van materiaalophoping. Oorspronkelijk ontwikkeld voor het optimaliseren van de detectie van stroperige en aankoekende producten, heeft de 26 serie capacitieve naderingsschakelaars zich ontwikkeld tot een probleemoplosser voor vele toepassingen. 

Capacitieve naderingsschakelaar 26-serie | Rechner Sensors
Levelmaster analoge niveauregelaar | Rechner Sensors

Analoge sensor voor niveaumeting van klevende en stroperige vloeistoffen

De Rechner Sensors levelmaster sensoren zijn ontwikkeld voor niveaumeting van vloeibare en/of stroperige stoffen die normaal gesproken blijven kleven aan de sensor en daardoor niet juist gedetecteerd worden. In de praktijk geeft dit veel problemen. De Levelmaster-serie beschikt over een analoge uitgang.

close-video-button