Rechner sensors capacitieve - inductieve sensoren - levelsensoren

Sinds de oprichting in 1965 heeft Rechner Sensors een leidende positie op het gebied van sensortechniek en produceren en ontwikkelen sindsdien capacitieve- en inductieve sensoren voor veeleisende industriële toepassingen. Dit geldt vooral op het gebied van capacitieve sensoren voor niveauregeling of positieregeling. Velen beschouwen de naam Rechner als synoniem voor een capacitieve sensor.

Praktische oplossingen

Door uitgebreide productontwikkeling te combineren met geavanceerde sensortechnologieën, lost Rechner praktische industriële problemen op die nog geen eerdere praktische oplossing hadden.

Door de snelle ontwikkelingen op de markt en specifieke klantvragen groeit het assortiment steeds verder. Het assortiment telt meer dan 3000 modellen, met een groot aanbod in verschillende afmetingen en procesaansluitingen.

 

Bekijk Rechner Sensors producten Stel uw vraag

Rechner Sensors logo - fortop
Analog level sensor | Rechner Sensors

Capacitieve sensoren - Programmeerbaar - Analoog - Niveaumeting

Capacitieve sensoren kunnen zowel metalen als niet geleidende materialen detecteren, zoals glas, papier, olie, water etc. Capacitieve sensoren zijn ongevoelig voor stof en vuil en bieden maximale ongevoeligheid voor magnetische interferentie. Capacitieve sensoren zijn ideaal te gebruiken voor niveaumeting van vloeistoffen en monitoring van vaste materialen. Rechner Sensors heeft speciale niveausensoren is het assortiment voor niveaumeting. Lees meer over capacitieve sensoren.

Naast de te detecteren materialen zijn de volgende factoren van belang voor de keuze van een sensortype: 

  • Schakelafstand
  • Inbouwwijze: bondig/niet-bondig
  • Bouwvorm: cilindrisch/rechthoekig
  • Aansluiting: connector/kabel
  • Type uitgang: PNP/NPN

 

Bekijk capacitieve sensoren in de webshop

Inductieve sensor - inductieve nabijheidssensor

Een inductieve sensor of inductieve nabijheidssensor werkt volgens het principe van verandering van impedantie/inductie. Wanneer de nabijheidssensor dicht bij een metalen voorwerp komt, verandert de inductie/impedantie in de spoel. Deze verandering van de inductie of impedantie is afhankelijk van de afstand tussen het metalen voorwerp en de sensor. De inductieve sensor of inductieve nabijheidssensor is ideaal voor het detecteren van ferrometalen (legeringen waarbij ijzer het voornaamste bestanddeel is) op een korte detectieafstand en wordt niet beïnvloed door niet-geleidende materialen zoals hout en kunststof. 

Nabijheidssensor

Nabijheidssensoren zijn niet optische sensoren, maar reageren op metalen voorwerpen met behulp van magnetische velden. Naderingssensoren zijn uitgevoerd in bondige en niet-bondige sensoren. Benaderingsschakelaars zijn ongevoelig voor stof, zonlicht, vuil en reflecties. Een inductieve sensor wordt veelal ingezet in zware omstandigheden met korte schakelafstanden en metalen objecten. Lees meer over inductieve sensoren.

 

Bekijk inductieve sensoren in de webshop

Inductieve sensoren - steute
Capacitieve sensor smart paddle | Rechner Sensors

VOORKOM STORING EN STILSTAND

De capacitieve Smart Paddle van Rechner is er voor de niveaucontrole van bulkgoederen en is ontworpen voor vloeistoffen met een elektrische constante van 2 tot 80. Eenvoudiger kan het niet: de gebruiker installeert de sensor, sluit hem elektrisch aan en de niveausensor is klaar voor de meting.

Farmaceutische- en voedingsindustrie

De Smart Paddle is gemaakt van voedselcontactveilig materiaal wat sensor ideaal maakt voor toepassingen in de farmaceutische- en voedingsindustrie. De Smart Paddle is veilig te reinigen (CIP/SIP-reiniging) bij hoge temperaturen (nulstroom, 121 °C) en is geschikt voor hoge druk, 10 bar 145 PSI.

Ilevel capacitieve niveausensor

De capacitieve staafsensor voor analoge niveaumeting van Rechner Sensors heeft naast de analoge uitgang ook twee schakelpunten. Het analoge meetbereik en de twee schakelpunten kunnen door de gebruiker ingesteld worden. Daarbij kunnen de twee schakelpunten in of uit het ingestelde analoge meetbereik geprogrammeerd worden.

 

Lees meer over capacitieve niveau sensor i-level

Capacitieve niveau sensor i-level - Rechner Sensors
Capacitieve naderingsschakelaar 26-serie | Rechner Sensors

Het alternatief voor trilvorken, roterende en vlotterschakelaars

De 26-serie capacitieve sensoren zijn High Performance (HP) sensoren met unieke kenmerken qua grootte en vorm van de sensor. De 26-serie sensoren presteren beter dat elke sensor als het gaat om het negeren van materiaalophoping. Oorspronkelijk ontwikkeld voor het optimaliseren van de detectie van stroperige en aankoekende producten, heeft de 26 serie capacitieve naderingsschakelaars zich ontwikkeld tot een probleemoplosser voor vele toepassingen. 

Analoge sensor voor niveaumeting van klevende en stroperige vloeistoffen

De Rechner Sensors levelmaster sensoren zijn ontwikkeld voor niveaumeting van vloeibare en/of stroperige stoffen die normaal gesproken blijven kleven aan de sensor en daardoor niet juist gedetecteerd worden. In de praktijk geeft dit veel problemen. De Levelmaster-serie beschikt over een analoge uitgang.

Levelmaster analoge niveauregelaar | Rechner Sensors

close-video-button