Reer Safety voor veiligheid in- en rondom een machine

ReeR is een specialist op het gebied van machineveiligheid en is gespecialiseerd in opto-elektronische sensoren en controllers. Een specialiteit van ReeR is het creëren van een veiligheidszone door middel van lichtschermen of laser scanners. In combinatie met ReeR Mosaic programmeerbaar veiligheidsrelais en de bijbehorende relais.

Dankzij de ervaring van ReeR in de machinebouw, automotive, robotica en palletiseermachinesector heeft ReeR voor iedere veiligheidsapplicatie een oplossing die aansluit op een specifieke situatie.

In 1959 werd ReeR opgericht in Turijn, Italië. Inmiddels telt ReeR meer dan 100 medewerkers.

 

Bekijk ReeR safety producten Stel uw vraag over REER

Logo ReeR | fortop
Lichtschermen | ReeR

ReeR lichtschermen

ReeR lichtschermen beveiligen mens en machines tegen onveilige situaties. De ReeR licht schermen zijn geschikt voor vingerbeveiliging, handbeveiliging, ledematen beveiliging en inloopbeveiliging. Met een ReeR lichtscherm bent u in staat een zone te beveiligen tegen ongewenste toegang. Met behulp van ReeR Mosaic programmeerbaar veiligheidsrelais is het eenvoudig om uw eigen veiligheidssysteem op te zetten.

ATEX lichtschermen

Naast standaard lichtschermen voor standaard toepassingen heeft ReeR lichtschermen geschikt voor ATEX omgevingen. Indien lichtschermen in de buitenlucht gebruikt worden of in ruimtes waar condens ontstaat heeft ReeR verwarmde lichtschermen met een waterdichte behuizing. Lees meer over lichtschermen

 

Bekijk lichtschermen en lees meer specificaties

ReeR configureerbaar veiligheidsrelais

Zelf een veiligheidssysteem opzetten

ReeR mosaic programmeerbaar veiligheidsrelais is een modulair en configureerbaar veiligheidsrelais voor het beveiligen van machines of installaties. Het veiligheidssysteem is geschikt voor het monitoren van verschillende veiligheidssensoren zoals veiligheidslichtschermen, laser scanners, fotocellen, mechanische eindschakelaars, matten, nood-uit knoppen en tweehandbediening in één flexibel systeem.

Componenten schakelen met Mosaic

Bij de samenstelling van uw veiligheidssysteem en bij het gebruik maken van ReeR mosaic bent u niet verbonden aan ReeR. Ook andere veiligheidscomponenten kunnen aangesloten worden op ReeR mosaic. Het systeem bestaan uit een hoofdmodule ReeR M1 en maximaal 7 uitbreidingsmodules die aangesloten worden via de bus aan de achterzijde. Lees meer over configureerbaar veiligheidsrelais.

 

Bekijk Mosaic en lees meer specificaties

Mosaic configureerbaar programmeerbaar veiligheidsrelais | ReeR
Safegate muting lichtscherm | ReeR

Muting ingewikkeld? Niet met ReeR Safegate

Het muting veiligheidslichtscherm van ReeR is programmeerbaar en is hierdoor eenvoudig in te stellen. De ReeR Safegate garandeert een perfecte integratie van alle mutingsensoren of muting armen (L of T-opstelling). Door deze direct op het scherm aan te sluiten.

Lees meer over muting lichtschermen

Reer detectielichtschermen

ReeR detectielichtschermen detecteren en kunnen een object meten. Het is mogelijk de ReeR detectielichtschermen aan te sluiten om een PLC waarmee u over real-time informatie beschikt.

Resolutie van detectielichtschermen

ReeR detectielichtschermen zijn verkrijgbaar in verschillende straalafstanden en stralen. Het aantal stralen en de straalafstand bepaald de precisie De Micron-serie heeft een detectielichtscherm met een resolutie van 5mm om kleine opjecten te detecteren. ReeR detectielichtschermen met een analoge uitgang zijn er in 0/10 VDC of 4/20 mA. MI B-serie beschikt over RS485. Lees meer over Micron detectielichtschermen.

 

Bekijk detectielichtschermen van ReeR Safety

Micron detectielichtschermen - ReeR
Magnus RFID veiligheidsschakelaars | ReeR

RFID veiligheidsschakelaar | ReeR

Voor bescherming van deuren, hekken en kleppen

ReeR Magnus RFID veiligheidsschakelaars hebben door unieke codering een veiligheidsniveau tot PL e/SIL3. De veiligheidsschakelaars van ReeR zijn verkrijgbaar in unieke codering, individueel gecodeerde en actuator gecodeerde sensor. Lees meer over RFID veiligheidsschakelaar van ReeR.

Kenmerken: 

  • IP67 tot IP69K 
  • Niet te manipuleren volgens EN 14119
  • Schakelafstand: 0,5 tot 8 mm
  • PTB/PV-behuizing

 

Bekijk RFID veiligheidsschakelaars van ReeR

ReeR applicatievoorbeeld

Een robotcel en transportband met in- en uitgaande heftrucks

Een robotcel stapelt vanaf een transportband een pallet vol. De pallets worden vervolgens opgehaald en verplaatst door een heftruck. De heftrucks komen binnen de beveiligde ruimte en verlaten vervolgens de beveiligde ruimte. Naast ReeR lichtschermen wordt er ook gebruik gemaakt van noodstop-knoppen, hekbeveiliging met ReeR Magnus RFID schakelaars.

Lees het hele ReeR applicatievoorbeeld

Applicatievoorbeeld | ReeR
Veiligheidsfotocellen ILION IL10 | IL20 | ReeR

Veiligheidsfotocellen ILION | IL10 | IL20 | ReeR

De veiligheidsfotocellen van ReeR zijn in zeer compacte ruimtes in te bouwen of te plaatsen, dankzij het compacte formaat van het beveiligingssysteem, terwijl de mogelijkheid om meer fotocellen te gebruiken de maximale flexibiliteit biedt bij het positioneren van de beschermende stralen. 

Mosaic-veiligheidscontroller

De fotocellen moeten worden aangesloten op de besturingseenheid, bijvoorbeeld: standaard AU SX- of AU SXM-besturingseenheid met muting of Mosaic voor het vormen van een beveiligingssysteem dat kan bestaan uit 1, 2, 3 of 4 fotocellen met een enkele straal. In geval van verbinding met Mosaic-veiligheidscontroller, hangt het aantal fotocellen af van de configuratie van het beveiligingssysteem.

 

Bekijk veiligheidsfotocellen IL10 en IL20

 

Veiligheidssysteem Safelock | ReeR

Het veiligheidssysteem Safelock van ReeR is een veiligheidsschakelaar die wordt gebruikt voor het beschermen van personeel bij het openen van deuren en hekken die toegang verlenen tot gevaarlijke omgevingen. De veiligheidsschakelaar werkt door het monitoren en het onderbreken van het veiligheidscircuit tijdens gevaarlijke scenario’s. Het Safelock veiligheidssysteem vergrendelt en ontgrendelt de toegang tot gevaarlijke zones en garandeert veiligheid tot het gevaar is geweken. 

Beschikbare modellen 

De SLK-M schakelaar wordt geactiveerd door een veer en de ontgrendeling vindt plaats door het toepassen van spanning/stroom. De SLK-E werkt omgekeerd. De veiligheidsschakelaar wordt geactiveerd door spanning en ontgrendeld door het activeren van een veer. 

 

Bekijk veiligheidssystemen SLK

Veiligheidssysteem Safelock | ReeR
Hoofdmodule M1S - Programmeerbaar Relais - ReeR Safety

M1S hoofdmodule met 4 OSSD uitgangen - ReeR Safety

De M1 hoofdmodule van het progammeerbare relais met veiligheidsfuncties - Mosaic heeft een transformatie ondergaan. Zowel visueel als technisch is de nieuwe M1S een verbetering ten opzichte van zijn voorganger. De labels zijn vervangen door laser gegraveerde informatie aan de buitenzijde van de modules. De grijze modules hebben een nieuwe look gekregen: zwart!

Nieuwe functies

Nieuwe functies zijn onder meer vier OSSD-veiligheidsuitgangen (Pld) of twee paren OSSD-uitgangen (Ple) en de mogelijkheid 128 logische operatoren te verwerken, waardoor veiligheidstoepassingen krachtiger worden. Naast de M1S module is een I/O-uitbreidingsmodule aan het assortiment toegevoegd. De nieuwe MI8O4 levert 4 OSSD uitgangen. Lees meer over programmeerbaar relais met veiligheidsfuncties. Lees meer over programmeerbaar relais met veiligheidsfuncties.

 

Bekijk M1S hoofdmodule - ReeR Safety

close-video-button