Scancon

Scancon incrementele encoders & absolute encoders

Specialist op het gebied van encoders

Scancon is gespecialiseerd in het ontwerpen, ontwikkelen en produceren van incrementele en absolute encoders, miniatuurencoders, meetwielen, connectoren en montage toebehoren. Vooral op gebied van offshore en maritiem, oil & gas biedt Scancon vele mogelijkheden met onder andere ATEX solutions.

In 1973 werd Scancon opgericht als een engeneeringsontwerpbureau. Door de vele klantvragen naar encoders stapte het bedrijf al vrij snel na oprichting volledig over naar het ontwerpen, ontwikkelen en produceren van encoders.

scancon logo

EXAG profibus incrementele encoder

De EXAG Profibus/incrementele Dual Output encoder is ontworpen voor gebruik in ATEX Zone 1 met de mogelijkheid tot terugkoppeling naar verschillende devices. De encoder heeft een resolutie tot 30 bits multi-turn en een incrementele resolutie tot 8192 pulsen per omwenteling. Standaard voorzien van een verwijderbare afdekkap voor on-site modificatie en, door middel van draaischakelaars, instelling van het Profibus-adres.

Lees meer >

Blijf op de hoogte van ons laatste nieuws

01/05/2014
Automation

Snelheidsbewakingsrelais bewaakt te hoge snelheid en stilstand tot PLe - SIL 3

Snelheidsbewakingsrelais bewaakt te hoge snelheid en stilstand tot PLe - SIL 3 De SV MR0 is het nieuwe relais van Reer waarmee een te hoge snelheid en stilstand bewaakt wordt. Het maakt gebruik van standaard sensoren en bereikt een veiligheidsniveau tot PLe - SIL 3. Het relais is onder andere voor...

Lees meer

Contact

We helpen u graag verder. Specifieke vragen over automation, energy control of maatoplossingen? Onze specialisten beantwoorden ze graag.

Vul het formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact op.