SensoPart industriële sensoren en vision camera's

Detecteren, positioneren, identificeren en herkennen

In de afgelopen 20 jaar heeft SensoPart zich ontwikkelt tot specialist op het gebied van detecteren, positioneren, identificeren en het herkennen van afmeting, kleur of contrast. SensoPart ontwikkelt en produceert een breed scala aan sensoren voor standaard toepassingen maar onderscheid zich met sensoren voor specialistische toepassingen.

Een groot deel van de producten van SensoPart maken binnen fortop deel uit van het toepassingsgebied Vision & sensors. Een meerwaarde van SensoPart is dat men niet alleen standaard sensoren produceert maar vooral oplossingen biedt in het geval van specifieke klantvragen. Voor elke klantvraag de juiste sensor!

In 1994 richtte Theodor Wanner SensoPart op in Wieden, Duitsland. Anno 2016 werken er wereldwijd 150 medewerkers.

 

Bekijk SensoPart productenStel uw vraag over SensoPart

Logo SensoPart | fortop
Vision camera Visor | SensoPart

De beste in hun klassen!

Sensopart Visor® serie

Nog nooit waren vision sensoren zo efficiënt, zo eenvoudig en intuïtief te gebruiken. Met een paar muisklikken is de Visor® klaar voor gebruik. De Visor®-technologie van SensoPart is een eenvoudige en effectieve oplossing voor de moeilijkste automatiseringstaken.

C-mount variant

De standaard vision camera is voorzien van een ingebouwde lens. Met behulp van een C-mount variant is het gebruik van een afwijkende lens mogelijk voor specifieke applicaties. De vision camera heeft een ethernetaansluiting die onder andere geschikt is voor Profinet.

Lees meer over vision camera's

Transparante en donkere object detectie

Het detecteren van zwarte, extreem donkere of transparante objecten kan voor een uitdaging zorgen. Een normale sensor met rood led-licht of laserlicht biedt niet altijd oplossing. SensoPart Blue Light heeft een blauwe lichtspot die beter bestand is tegen donkere objecten die het licht absorberen of tegen transparante objecten die het licht weerkaatsen.

Lees meer over detectie van transparante of donkere objecten

Transparante of donkere objecten sensor | SensoPart Blue Light
Miniatuursensor F 10 | SensoPart

Miniatuursensor met laserlicht

De SensoPart F 10-serie is een miniatuursensor, de kleinste lasersensor in zijn klasse. De miniatuursensor is ook verkrijgbaar met LED-licht. Met achtergrond onderdrukking is het mogelijk het bereik van de sensor in te stellen. De afmeting van de sensor is slechts 21 x 14 x 8 mm.

Lees meer over miniatuursensor

F 25: Voor iedere toepassing de juiste sensor

De F 25 serie fotocellen overtuigt niet alleen door het ruime aanbod in variaties, maar ook door veel nuttige  details die het verschil maken in een applicatie. Alle F 25 sensoren zijn als laser en LED-variant beschikbaar.

Lees meer over F 25-serie fotocellen 

 

 

Fotocel F10-series | SensoPart
Kleurensensor FT55-CM | SensoPart

Kleurensensor SensoPart FT55-CM met interne afstandmeting

Door het brede scanbereik in combinatie met de flexibele kleurdetectiefunctie is de FT55-CM kleurensensor geschikt voor een groot aantal applicaties. De interne afstandsmeting maakt deze sensor uniek. De FT55-CM van Sensopart herkent door deze afstandsmeting met gemak één specifieke kleur op verschillende afstanden.

Ideale sensor voor uitdagende kleurdetectie

De FT55-CM is de ideale sensor voor uitdagende kleurendetectie- en sorteertaken, bijvoorbeeld in machines, automotive industrie, kunststoffen, farmaceutische of verpakkingsindustrie. Er zijn zes versies voor verschillende applicaties beschikbaar.

De FT55-CM kan kleur detecteren van autoverzekeringen, glanzende blisterverpakkingen, onderscheid maken tussen gepolijste en niet-gepolijste metalen oppervlakken, foliedetectie op glanzende oppervlakken en detectie van deksels of etiketten.

De kleursensor Sensopart FT55-CM kenmerkt zich door het opslaan van maar liefst 12 kleuren, glansonderdrukking (afhankelijk van het model), intuïtieve sensoropstelling met geïntegreerd Lcd-scherm, configuratie en uitlezen via IO-Link en stabiele processen met niet-platte objecten dankzij de trigger-modus. Lees meer over kleurensensoren.

 

Bekijk FT55-CM kleurensensor

Robotic vision camera | Universal Robots

De robotic vision camera is UR-certified en kan met behulp van de URCap moeiteloos communiceren met een Universal Robot. Speciale functies van de robotic vision camera zijn onder andere de free-gripper-space en de kalibratiefunctie. De kalibratie gebeurt met behulp van de URCap-software en kalibratieplaat. Naast gebruik van de kalibratieplaat is het ook mogelijk om de vision camera te kalibreren met behulp van de ‘point-to-pair’. 

Lees meer over robotic vision camera's

Vision camera universal robot | SensoPart

close-video-button