SensoPart industriële sensoren en vision camera's

Detecteren, positioneren, identificeren en herkennen

In de afgelopen 20 jaar heeft SensoPart zich ontwikkelt tot specialist op het gebied van detecteren, positioneren, identificeren en het herkennen van afmeting, kleur of contrast. SensoPart ontwikkelt en produceert een breed scala aan sensoren voor standaard toepassingen maar onderscheid zich met sensoren voor specialistische toepassingen.

Een groot deel van de producten van SensoPart maken binnen fortop deel uit van het toepassingsgebied Vision & sensors. Een meerwaarde van SensoPart is dat men niet alleen standaard sensoren produceert maar vooral oplossingen biedt in het geval van specifieke klantvragen. Voor elke klantvraag de juiste sensor!

In 1994 richtte Theodor Wanner SensoPart op in Wieden, Duitsland. Anno 2016 werken er wereldwijd 150 medewerkers.

 

Bekijk SensoPart productenStel uw vraag over SensoPart

Sensopart logo
Vision camera SensoPart Visor

De beste in hun klassen!

Sensopart Visor® serie
Nog nooit waren vision sensoren zo efficiënt, zo eenvoudig en intuïtief te gebruiken. Met een paar muisklikken is de Visor® klaar voor gebruik. De Visor®-technologie van SensoPart is een eenvoudige en effectieve oplossing voor de moeilijkste automatiseringstaken. Lees meer over vision camera's.

Transparante en donkere object detectie

Het detecteren van zwarte, extreem donkere of transparante objecten kan voor een uitdaging zorgen. Een normale sensor met rood led-licht of laserlicht biedt niet altijd oplossing. SensoPart Blue Light heeft een blauwe lichtspot die beter bestand is tegen donkere objecten die het licht absorberen of tegen transparante objecten die het licht weerkaatsen. Lees meer over detectie van transparante of donkere objecten.

Transparante of donkere objecten sensor
Miniatuursensor sensopart F 10

Miniatuursensor met laserlicht

De SensoPart F 10-serie is een miniatuursensor is de kleinste lasersensor in zijn klasse. De miniatuursensor is ook verkrijgbaar met LED-licht. Met achtergrond onderdrukking is het mogelijk het bereik van de sensor in te stellen. De afmeting van de sensor is slechts 21 x 14 x 8 mm. Lees meer over minatuursensor.

F 25: Voor iedere toepassing de juiste sensor

De F 25 serie fotocellen overtuigt niet alleen door het ruime aanbod in variaties, maar ook door veel nuttige  details die het verschil maken in een applicatie. Alle F 25 sensoren zijn als laser en LED-variant beschikbaar.

 

Sensopart kleurensensor

Kleurensensor SensoPart FT55-CM met interne afstandmeting

Door het brede scanbereik in combinatie met de flexibele kleurdetectiefunctie is de FT 55-CM kleurensensor geschikt voor een groot aantal applicaties. De interne afstandsmeting maakt deze sensor uniek. De FT55-CM van Sensopart herkent door deze afstandsmeting met gemak één specifieke kleur op verschillende afstanden.

De FT55-CM is de ideale sensor voor uitdagende kleurendetectie- en sorteertaken, bijvoorbeeld in machines, automotiveindustrie, kunststoffen, farmaceutische of verpakkingsindustrie. Er zijn zes versies voor verschillende applicaties beschikbaar.

De FT55-CM kan kleur detecteren van autoverzekeringen, glanzende blisterverpakkingen, onderscheid maken tussen gepolijste en niet-gepolijste metalen oppervlakken, foliedetectie op glanzende oppervlakken en detectie van deksels of etiketten.

De kleursensor Sensopart FT55-CM kenmerkt zich door het opslaan van maar liefst 12 kleuren, glansonderdrukking (afhankelijk van het model), intuïtieve sensoropstelling met geïntegreerd Lcd-scherm, configuratie en uitlezen via IO-Link en stabiele processen met niet-platte objecten dankzij de trigger-modus.

Bekijk de Sensopart kleurensensor in de webshop

close-video-button