Fortop merken

Steute schakelaars en veiligheidsschakelaars

Steute schakelaars en veiligheidsschakelaars

Steute ontwikkelt en produceert onder andere trekkoordschakelaars, positieschakelaars, wireless schakelaars en  is specialist op het gebied van veilige schakeltoepassingen.

Producten van steute bieden de oplossing in situaties waarbij men moet schakelen, op welke manier dan ook. Voor iedere toepassing heeft steute een oplossing. Dit zijn veelal standaard oplossingen. Mocht er geen standaard oplossing zijn? dan behoort een custom made product tot de mogelijkheden!

In 1961 richtte Friedhelm Rose en Gerhard Sölken hun bedrijf steute op. In een oude sigarenfabriek in Bad Oeynhausen, duitsland vond ontwikkeling en productie plaats. Het woord steute komt voort uit het Duitse woord steuerungstechnik wat 'controle techniek' betekent. Anno 2016 telt steute 300 medewerkers.

steute logo
Steute veiligheidstrekkoordschakelaar

Steute veiligheidstrekkoordschakelaar met resetknop

De Steute ZS 71 is leverbaar tot en met een IP69K afdichting en daarom geschikt voor omgevingen waar regelmatig gereinigd moet worden. De schakelaar is klein van formaat, slechts 105mm lang en daardoor goed in te bouwen in kleine ruimtes. Als het trekkoord van maximaal 20 meter los raakt gaat de steute trekkoordschakelaar automatisch in een veilige vergrendelstand. Door middel van een restknop kan de trekkoordschakelaar weer ontgrendeld worden. Lees meer over Steute veiligheidstrekkoordschakelaar...

 

Bekijk Steute ZS 71 trekkoordschakelaar met veiligheidsfunctie

Trekkoordschakelaar met versterkte behuizing

De trekkoordschakelaar Steute ZS 91 is speciaal ontwikkelt voor extreme en 'heavy duty' applicaties. De behuizing van de steute trekkoordschakelaar is glasvezelverterkt en bestand tegen hoge mechanische belasting. De trekkoordlengte is maximaal 2x 50 meter. Hierdoor kunnen er grote, gevaarlijke gebieden voorzien worden van nood-uit functie. Lees meer over Trekkoordschakelaar steute ZS 91...

Trekkoordschakelaar steute ZS 91
Steute contactloze schakelaar RC 2580

Contactloze schakelaar magneetprincipe voor -40 en ATEX

Steute RC 2580 contactloze sensoren werken op basis van magneetprincipe. De behuizing is van RVS en corrosiebestending. De afdichting is verkrijgbaar tot en met IP69K en waar nodig zijn ATEX varianten beschikbaar voor Ex zone 1 en 21. De contactloze schakelaar is bestand tegen reiniging onder hoge druk en tempraturen tot -40 graden. Lees meer over Steute RC 2580 contactloze schakelaar...

Steute Extreme voor extreme (ATEX) omgevingen

Waar andere schakelapparatuur extreme omgevingen niet aankunnen, zijn de steute Extreme-producten in hun element. Ze zijn speciaal ontwikkeld voor gebruik in extreme omgevingen zoals bij hoge of lage temperaturen, explosieve zones, applicaties in de levensmiddelenindustrie of zeer verontreinigde productiehallen. Lees meer over steute extreme.

Steute extreme
Steute extreme atex schakelaars

Schakelaars en sensoren 'Extreme'

Mochten positieschakelaars of sensoren gebruikt worden in de buitenlucht dan worden er speciale eisen aan de schakelaar gesteld. Weersinvloeden en tempraturen kunnen invloed hebben op de werking van schakelaars en sensoren. Steute extreme heeft een breed aanbod voor schakelaars die gebruikt worden in extreme omgevingen en/of buitenlucht. De schakelaars zijn geschikt voor ATEX-zones en hebben speciale behuizingen. Lees meer over Steute extreme schakelaars en sensoren...

Steute Atex voetpedaal voor offshore

Als producent van veilige schakelcomponenten voor complexe en kritische toepassingen biedt steute een compleet offshore programma dat speciaal voor offshore toepassingen op schepen en in havens is ontwikkeld. De schakelaars onderscheiden zich door een zeewaterbestendige uitvoering, robuuste bouwvorm en ze voldoen aan alle internationaal geldende richtlijnen, regelgevingen, normen en wetten. Indien gewenst is een Atex uitvoering beschikbaar. Lees meer over Steute voetschakelaars offshore.

Steute voetpedaal offshore
Steute ATEX schakelaar Ex AZ 16

Steute ATEX veiligheidsschakelaar zone 1, 21 en 22

De steute Ex AZ 16 veiligheidsschakelaar met gescheiden actuator is geschikt voor ATEX zones gas 1 en 21 en stof zone 22. De steute veiligheidsscahakelaar is optioneel leverbaar met aangepaste kabellengtes en met twee of drie contacten. Lees meer over Steute ATEX schakelaar Ex AZ 16.

Steute analoge positieschakelaar

Is de steute positieschakelaar open of gesloten? De steute HS 98 positieschakelaar heeft een analoge uitgang die de positie van kleppen en ventielen weergeeft. Het analoge signaal is in 0...20 mA, 4...20 mA of 0...10 V. De schakelaar behoort tot de steute extreme-serie en heeft een metalen behuizing die zoutwater bestendig volgens de norm DIN EN 500041. De actuatoren kunnen 90 graden gedraaid worden waardoor montage eenvoudig is. Lees meer over Steute HS 98 analoge positieschakelaar.

Steute HS 98 analoge positieschakelaar
Steute wireless draadloos voetpedaal

Steute wireless | Draadloos schakelen

Steute ontwikkelt schakelapparaten, sensoren en besturingseenheden voor industriele automatisering, medische technologie en gebouwautomatisering. Met Steute wireless biedt steute een breed aantal oplossingen voor draadloos schakelen. De draadloze schakelaars wekken zelf kinetische energie op waardoor een deel van de draadloze schakelaars niet voorzien hoeven te worden van batterij. Lees meer over Steute wireless.

Steute draadloze positieschakelaar

De steute RF 13 draadloze positieschakelaar heeft één groot voordeel. De schakelaar is erg compact en geschikt voor kleine inbouwsituaties. De afmetingen zijn slechts 49 x 40 x 21 mm. De schakelaar hoeft niet voorzien te worden van batterij. De kinetische energie die vrij komt bij het schakelen zorgt voor de signaaloverdracht. De steute draadloze positieschakelaars evenaren de schakelprestaties van een microschakelaar. Lees meer over steute RF 13 draadloze positieschakelaar.

Steute draadloze positieschakelaar RF 13
Steute draadloze drukknoppen

Steute draadloze drukknoppen

Drukknoppen of push-buttons zorgen voor (een deel) van de bediening van een machine. Met één druk op de knop kan een functie in- of uitgeschakeld worden. Standaard drukknoppen moeten altijd voorzien worden van bekabeling. Bij draadloze drukknoppen is dit niet nodig. Naast besparing van kabels is een ander groot voordeel dat grote afstanden overbrugd kunnen worden. Lees meer over Steute draadloze drukknoppen.

Steute draadloze positieschakelaar

De draadloze positieschakelaar Steute RF 10 is klein van formaat en daarom geschikt voor inbouw in kleine ruimtes. Vanwege het draadloze principe van steute is bekabeling niet nodig. In de buitenlucht heeft de draadloze positieschakelaar een bereik van 300 meter, binnen een bereik van 30 meter. De draadloze positieschakelaar van steute werkt op basis van een vervangbare batterij. De batterij heeft een levensduur van meer dan 800.000 schakelingen. Wanneer de schakelaar elke minuut schakelt is de levensduur van de batterij nog steeds 2 jaar. Lees meer over Steute RF 10 draadloze positieschakelaar.

Steute rf 10 draadloze positieschakelaar
Steute GFS draadloos voetpedaal

Steute draadloos voetpedaal met veiligheidsfunctie

Steute RF GFS 2 D (VD) SW2.4-safe is een drietraps voetpedaal met veiligheidsfunctie. Het steute voetpedaal werkt op basis van OFF-ON-OFF wat inhoudt dat het voetpedaal alleen werkt als het deels is ingetrapt. Wanneer het steute voetpedaal niet bedient wordt staat het in de 'OFF' stand, het zelfde geldt wanneer het voetpedaal helemaal ingetrapt wordt. Het draadloze principe Steute sWave®-safe is speciaal ontworpen voor veiligheidsapplicaties tot PL d en IEC 62061 SIL 2. Met steute Swave is het mogelijk de schakelingen te verwerken en op te nemen in een database. Lees meer over Steute RF GFS draadloos voetpedaal.

Steute draadloze handbediening

De steute RF HB-4CH is gechikt voor gebruik is logistiek, domotica, machine- en installatiebouw. Wanneer medewerkers grote afstanden moeten overbruggen voor schakel- of drukknoppen biedt een draadloze handbediening een oplossing. De Steute draadloze handbediening beschikt over vier kanalen die worden toegewezen aan een apart functie. Doormiddel van een keycord draagt een medewerker de handbediening altijd bij zich. De Steute draadloze handbediening is voorzien van een lithium batterij die eenvoudig te vervangen is en een levensduur van meer dan 800.000 schakelingen heeft. Lees meer over steute draadloze handbediening.

Steute RF HB 4CH draadloze handbediening
Steute medisch schakelaars gezondheidszorg

Steute medisch | Schakelaars voor gezondheidszorg

Of het nu gaat om diagnostiek, de operatiekamer of artsenpraktijk, medische apparatuur moet intuïtief worden bediend. Alleen op deze manier kunnen artsen en ander medisch personeel zich volledig  concentreren op hun patiënten.

steute heeft veel expertise op het gebied van zeer veeleisende mens-machine-interfaces. Het medische programma van steute voorziet niet alleen in een standaard assortiment van voet- en handbediening voor medische hulpmiddelen, maar ook in tal van maatwerkaandrijvingen voor zeer complexe en  draadloze klantspecifieke toepassingen, zoals voor operaties of oogheelkunde. Lees meer over steute medisch.

Contact

Meer weten over machineveiligheid, vision & sensors, signaleringstechniek, wireless of verbindingstechniek? Vul het formulier hiernaast in. Wij nemen contact met u op!