Fortop merken

Steute (veiligheids)schakelaars

Veilige schakeltoepassingen voor complexe en veeleisende applicaties

steute ontwikkelt en produceert onder andere trekkoordschakelaars, positieschakelaars, wireless schakelaars en  is specialist op het gebied van veilige schakeltoepassingen.

Producten van steute bieden de oplossing in situaties waarbij men moet schakelen, op welke manier dan ook. Voor iedere toepassing heeft steute een oplossing. Dit zijn veelal standaard oplossingen. Mocht er geen standaard oplossing zijn? dan behoort een custom made product tot de mogelijkheden!

In 1961 richtte Friedhelm Rose en Gerhard Sölken hun bedrijf steute op. In een oude sigarenfabriek in Bad Oeynhausen, duitsland vond ontwikkeling en productie plaats. Het woord steute komt voort uit het Duitse woord steuerungstechnik wat 'controle techniek' betekent. Anno 2016 telt steute 300 medewerkers.

steute logo

Ontwikkeld voor extreme omgevingen

Waar andere schakelapparatuur extreme omgevingen niet aankunnen, zijn de steute Extreme-producten in hun element. Ze zijn speciaal ontwikkeld voor gebruik in extreme omgevingen zoals bij hoge of lage temperaturen, explosieve zones, applicaties in de levensmiddelenindustrie of zeer verontreinigde productiehallen.

Lees meer > 

Specifiek voor gezondheidszorg

Of het nu gaat om diagnostiek, de operatiekamer of artsenpraktijk, medische apparatuur moet intuïtief worden bediend. Alleen op deze manier kunnen artsen en ander medisch personeel zich volledig  concentreren op hun patiënten.

steute heeft veel expertise op het gebied van zeer veeleisende mens-machine-interfaces. Het medische programma van steute voorziet niet alleen in een standaard assortiment van voet- en handbediening voor medische hulpmiddelen, maar ook in tal van maatwerkaandrijvingen voor zeer complexe en  draadloze klantspecifieke toepassingen, zoals voor operaties of oogheelkunde.

Lees meer >

Ga naar Branches

Onze producten en totaaloplossingen ondersteunen allerlei markten

Contact

Meer weten over machineveiligheid, vision & sensors, signaleringstechniek, wireless of verbindingstechniek? Vul het formulier hiernaast in. Wij nemen contact met u op!