02/01/2023

Nieuwe DIY (do it yourself) sensor profielen voor installatie zonder gereedschap 

Sensor profiles - Mayser

Veelzijdig, gebruiksvriendelijk en geschikt voor veel verschillende soorten poorten. Het slimme connectorsysteem van Mayser's SP sensor profiel serie maakt de montage en bevestiging van veiligheidslijsten op roldeuren of poorten snel en eenvoudig. 

Met de SP sensor profiel serie heeft Mayser veiligheidslijsten ontwikkeld voor de industriedeuren en schuifpoorten die speciaal zijn afgestemd op de hoge eisen voor veiligheid en veelzijdigheid in deze industrie. De profielen, die onlangs aan de productlijn zijn toegevoegd, zijn ontworpen voor snelle eenvoudige montage en assemblage zonder gebruik van lijm of extra gereedschap. Het gebruik van minder componenten en een goed doordacht connector systeem maakt een snelle montage van deze veiligheidslijsten op schuifdeuren, draaideuren, sectionale overheaddeuren, rolpoorten en vouwpoorten (speedgates) mogelijk. 

Grote keuze aluminium- en rubber profielen 

De veelzijdigheid van Mayser's nieuwe sensor profielen voor gebruik in diverse toepassingsgebieden is niet alleen te danken aan het gemak van zelf assemblage, maar ook aan een ruim assortiment aluminium en rubber profielen. De sensor profielen zijn compatibel met tal van deur en poort eisen en kunnen op maat gemaakt worden op de plaats waar ze geïnstalleerd moeten worden. Klanten kunnen kiezen tussen modellen met of zonder afdichtingslip en de profielen zijn ook verkrijgbaar in verschillende kleuren of met een aangepaste bedrukking. 

De nieuwe SP 67-2 en SP 87-2 profielen zijn verkrijgbaar in hoogtes van 67 en 87 mm, en vormen een aanvulling op de SP 37 en SP 57 series met een hoogte van respectievelijk 37 en 57 mm. Aangepaste profielen met een hoogte tot 130 mm zijn eveneens verkrijgbaar. 

Hoge eisen aan veelzijdigheid en veiligheid 

"We hebben de SP-serie uitgebreid om tegemoet te komen aan de toenemende markteisen voor maatwerk en diversificatie van producten", legt Stefan Krebs, Head of Business Development bij Mayser, uit. "Verschillende soorten deuren en poorten vereisen verschillende profielvormen, naast profielen met afdichtingslippen om bouw gerelateerde oneffenheden te compenseren en een betrouwbare afdichting te bieden. De nieuwste toevoeging aan de SP-familie voorziet precies in deze behoefte." 

De sensorprofielen van de SP-serie van Mayser zijn coextrusieprofielen die voldoen aan brandbaarheidsklasse B2 volgens DIN 4102-1. Naast gebruiksgemak en veelzijdigheid zijn ze ook stof- en waterdicht (IP67) en zijn ze ontworpen met snelle reactietijden. Hun hoge belastbaarheid en weerbestendigheid zijn garanties voor een lange levensduur. 

 

Bekijk DIY sensor profielen in het Product Portal Stel uw vraag

close-video-button