17/07/2024

De Hokuyo UAM-05LPA, een nieuwe toevoeging aan de UAM-05 familie

Hokuyo introduceert een nieuwe toevoeging aan de UAM-05 serie laserscanners, de UAM-05LPA-T301 en de UAM-05LPA-T301C. Beide scanners zijn afgeleid van de UAM-05LP-T301 en UAM-05LP-T301C maar dan geavanceerder en robuuster.

Configuratie op afstand

Eén van de upgrades is de mogelijkheid om de veiligheidslaserscanners via Ethernet te configureren. Een groot voordeel omdat het hierdoor mogelijk is om ze ook te kunnen configureren op afstand. Ook is de warning range verhoogd van 20 naar 30 meter en zijn ze voorzien van een afstandsmetingsoutput tot max. 40 meter. Daarnaast beschikken de veiligheidslasers nu over 4 encoder inputs en speciale functies voor AVG's.

Stofbestendig

De nieuwe veiligheidsscanners zijn robuuster gebouwd en veel stofbestendiger. Niet alleen voor wat betreft de behuizing die veel minder stof aantrekt (en waar veel minder stof aan blijft 'plakken') maar ook qua software zijn er de nodige verbeteringen doorgevoerd. Maar ook de gevoeligheid voor omgevingslicht is verbeterd waardoor de scanners, ook bij veel omgevingslicht, gewoon hun werk betrouwbaar blijven doen.

Backwards compatible

De nieuwe scanners zijn backwards compatible en, net als hun voorgangers, leverbaar met een 3 meter kabel (T301) of voorzien van een 0,3 meter pigtail (T301C) met connectoraansluiting. Ook bij de UAM-05LPA serie wordt configuratiesoftware meegeleverd.

Ondanks de geavanceerdere functies zijn de veiligheidsscanners nog steeds compact te noemen met afmetingen van slechts 60 x 80 x 95mm en een gewicht van slechts 800g.

 

Bekijk de UAM-05LPA laserscanners in de Product Portal Stel uw vraag


Belangrijkste kenmerken UAM-05LPA veiligheidsscanners

  • Configuratie via Ethernet, USB of SD card
  • Ethernet-interface voor data output 
  • Instelbare veiligheidsafstand tot max. 5 meter
  • Instelbare waarschuwingszone tot max. 30 meter
  • 270° field of view
  • Monitoring van 2 assen met 4 encoder inputs
  • Speciale AVG functies
  • Afstandsmeting van max. 40 meter

 

Bekijk de UAM-05LPA laserscanners in de Product Portal Stel uw vraag


Video: Compacte veiligheidsscanner - UAM-05LPA

 

close-video-button