Workshop Power Quality - Basis

Door de toepassing van frequentieregelaars en ledverlichting komt er steeds meer elektronica in onze installaties. Daarnaast zorgen zonnepanelen en elektrisch vervoer voor een zwaardere belasting. Door dit alles verslechtert de power quality, wat specifieke problemen met zich mee brengt.

Power Quality problemen

Hierbij valt te denken een hogere uitval van apparatuur, hogere onderhoudskosten en een hoger energieverbruik. Een slechte power quality leidt tot extra belasting van de vermogenstransformator en energieverdelers.

Het verzwaren van de installatie is duur en de “ouderwetse” blindstroomcompensatie is hiervoor geen oplossing.

 

Meld je aan voor de Workshop Power Quality

Overbelasting leidt tot uitval - Power Quality
Power Quality - Whitepaper

Power Quality in moderne installaties

Hoe zorgen we voor een stabiele installatie en kunnen we vermogensruimte creëren zonder de bedrijfsvoering negatief te beïnvloeden? De antwoorden op deze vragen krijgt u tijdens onze workshop “Power Quality in moderne installaties”.

In de workshop behandelen we de volgende onderwerpen:

  • Wat is power quality?
  • Wat zijn de meest voorkomende power quality verschijnselen en hoe ontstaan deze?
  • Wat zijn de gevolgen van deze verschijnselen?
  • Hoe maken we de power quality inzichtelijk?
  • Welke oplossingen zijn beschikbaar om de power quality te verbeteren?

Alle onderwerpen worden ondersteund door praktijkvoorbeelden. U gaat zelf (individueel of in tweetal) een Power Quality Analyser van Janitza configureren en met deze meter de verschillende power quality verschijnselen meten.

Spreker: Arjan Pit

Arjan Pit heeft 20 jaar ervaring in de meettechniek. De laatste 10 jaar bij fortop heeft hij zich ontwikkeld tot specialist in het meten, monitoren en verbeteren van power quality. Zijn kennis deelt hij niet alleen met onze klanten, maar ook via gastcolleges op diverse (hoge) scholen. 

Arjan Pit - Sales manager Energy Control
Power Quality analyser UMG 605 PRO - Janitza

Alvast kennis opdoen over Power Quality?

Zoals de naam al aangeeft, is de workshop Power Quality - Basis een basiscursus. Voor de ervaren mensen hebben wij de workshop Power Quality - Gevorderden. Wilt u alvast meer weten over power quality? Lees meer op onze website.

Meer informatie over Power Quality: 

Praktische informatie

Data:

Wilt u op de hoogte gehouden worden als er een nieuwe datum bekend is? Dit kunt u in het aanmeldformulier aangeven.

  • Donderdag 23 november 2023 - 09:00 - 16:00 VOL
  • Donderdag 18 januari 2024 - 09:00 - 16:00 VOL
  • Donderdag 29 februari 2024 - 09:00 - 16:00
  • Donderdag 25 april 2024 - 09:00 - 16:00
  • Donderdag 6 juni 2024 - 09:00 - 16:00

Locatie: Grote Kranerweerd 53, Zwartsluis (kantoor fortop)

U dient zelf een laptop met Ethernetaansluiting mee te nemen. Komt u met een collega, dan volstaat één laptop (per twee personen).

N.B. Bij onvoldoende deelname kan de workshop worden geannuleerd. Omdat we u voldoende individuele aandacht willen geven, kunnen maximaal twaalf personen gelijktijdig aan de workshop deelnemen. Bij meer dan twaalf aanmeldingen wordt in overleg een nieuwe datum gepland.

Heeft u de workshop Power Quality - Basis gevolgd en wilt u meer weten over Power Quality? Volg dan de workshop Power Quality voor gevorderden.

close-video-button