Kies de juiste meter

fortop heeft een groot scala aan energiemeters in het assortiment. De verschillen zitten hem hoofdzakelijk in de bouwvorm, opties en type display.
De keuze voor een energiemeter hangt af van wat u wilt meten en hoe u wilt dat de gegevens gepresenteerd worden.

Kies de juiste meter
Kies de juiste meter - Janitza | Advies fortop

Product Portal

Alle productinformatie, datasheets, technische tekeningen, manuals én prijzen op het gebied van meettechniek in één overzicht. Vraag een account aan en maak gebruik van veel voordelen!

 

Ga naar de Product Portal

Power analysers

Een power analyser van Janitza is de standaard achter iedere transformator of generator. De analysers meten alle denkbare grootheden, stelt de spanningskwaliteit volgens EN61000-2-4 vast en registreert spanningsdips, pieken en golfvormen.

Lees meer over power analysers

Kies de juiste stroomtrafo

Stroomtransformatoren worden toegepast voor het meten van hoge stromen. Als u een stroom van 1000 ampère (A) wilt meten met een energiemeter, dan moet de stroom eerst 200 keer omlaag getransformeerd worden. Daar worden stroomtransformatoren voor gebruikt. 

Kies de juiste stroomtrafo
Stroomtrafo - ELEQ

Power quality analysers

Met een power quality analyser worden alle denkbare grootheden continu gemeten. De klasse A analysers van Janitza meten spanningskwaliteit volgens internationale normen als EN50160, IEEE519 en EN61000-2-4 en registreren spanningsdips, pieken en golfvormen.

Lees meer
Power quality analyser UMG 512-PRO - Janitza

White papers

Wilt u meer weten over spanningsdips, hogere harmonischen of power quality? Lees de white papers van fortop.

 

 

Bekijk de white papers

Spanning aftakklemmen

Een spanning aftakklem kan snel en veilig in een bestaande installatie worden geplaatst als er geen veilige meetspanning voor handen is. De aftakklemmen van ELEQ zijn voorzien van een meetzekering en zijn geschikt voor het aftakken van draad of rail. 

Lees meer

Universeelmeters

Universeelmeters meten de meest voorkomende elektrische parameters en zijn er in een paneel- en DIN-rail montage en kunnen worden geleverd in alle denkbare bussystemen.

 

Lees meer over universeelmeters
Universeelmeter UMG 96 RM - Janitza

Meetkasten

Wilt u een meter tijdelijk of semipermanent plaatsen of is er geen ruimte voor een vaste energiemeter in uw installatie? Fortop heeft een standaard oplossing in de vorm van vaste meetkasten die compleet gemonteerd en getest worden afgeleverd. Het aansluiten van de meetspanning en de stroomtransformatoren is voldoende. 

Lees meer over meetkasten

Klantverhaal Wiebe de Jong

Toen Wiebe de Jong 12,5 jaar geleden Van den Bor Elektrotechniek in Nijkerk overnam, schafte hij als eerste investering een professionele meter aan. 

Lees het klantverhaal

De enige echte modulaire all-in-one analyser voor metingen in LS-hoofdverdelers en netstations - de UMG 801.

Janitza UMG 801 analyser

Lees meer over de UMG 801

Lekstroom bewaking

Lekstromen kunnen ontstaan door slechte of verouderde isolatie of door aansluitfouten. Door middel van lekstroombewakingsapparaten kunnen lekstromen vroegtijdig gedetecteerd worden waardoor problemen zoals uitval of storingen of zelfs gevaarlijke situaties zoals brand voorkomen kunnen worden. Continue monitoring volgens de nieuwe IEC60364-6 standaard, maakt het periodiek testen van de isolatie zelfs overbodig.

Lees meer over lekstroom bewaking
Lekstroom bewaking

Configureren en inbedrijfstellen

Het inbedrijfstellen en configureren van meetapparatuur vraagt de nodige technische kennis. Heeft u deze niet in huis? Geen nood! Onze technische productspecialisten helpen u graag met de implementatie van uw meters.

Ondersteuning

Stroomtransformatoren

De stroomtransformatoren zijn ideaal toepasbaar in bestaande installaties. De deelbare modellen van ELEQ zijn eenvoudig om kabel of rail te klikken zonder gebruik van gereedschap. De compacte uitvoeringen zijn geschikt voor het meten van kleine stromen vanaf 16A.

 

 

Lees meer over stroomtrafo's

Tijdelijke of permanente meting?

Is een tijdelijke meting een logische keuze? Het antwoord daarop is nee. Bij een tijdelijke meting maak je in feite een foto van de installatie, dat is slechts een momentopname. Lees 10 redenen om permanent te meten.

Lees de 10 redenen
Tijdelijke of permanente meting - Advies fortop

Meetsysteemcheck

Heeft u hulp nodig bij het interpreteren van meetdata of heeft u twijfels over de betrouwbaarheid van uw metingen? Onze meetspecialisten komen graag langs voor een (meetsysteem)check. Aan de hand van een mobiele referentiemeting wordt de meetdata gevalideerd.

Lees meer
Meetspecialist Jarno Schoen voert een tijdelijke meting uit

Mobiele power analysers

Verbruik, harmonische vervuiling, assymetrie of spanningsdips registreren? Een mobiele power analyser biedt maximale flexibiliteit! De koffers zijn standaard voorzien van meetlussen met een meetbereik van 100-400A.

 

Ga naar de Product Portal

Wilt u weten welke Janitza energiemeter het meest geschikt is voor uw toepassing? Maak gebruik van de keuzehulp.

Jarno Schoen - Power Quality Specialist

Ga naar de keuzehulp

Energiemanagementsysteem voor utiliteit

Totaaloplossing voor het meten, monitoren en rapporteren van elektrische energie en overige energiestromen als gas, water en warmte. Geschikt voor elke installateur die een totaal oplossing aan wil bieden voor energiemonitoring in bijvoorbeeld scholen, utiliteit, kantoorgebouwen en appartementencomplexen.

Lees meer over EMS van EMU
EMU Professional kWh meter - EMU Electronic

Multifunctioneel controlerelais

Met een multifunctioneel meetrelais zijn verschillende elektrische grootheden te bewaken met één product. Via het digitale display worden de te bewaken grenswaardes ingesteld en zijn de te bewaken grootheden vrij te selecteren. De VARIMETER PRO-serie van DOLD is geschikt voor het bewaken van 1- en 3-fasen netten en is direct aan te sluiten tot een netspanning van 690Vac.

Ga naar de Product Portal

Spanningsbewaking

Spanningsbewakingsrelais zijn meetrelais die bijvoorbeeld elektromotoren tegen overbelasting door onderspanning beschermen of apparaten beschermen tegen overspanning. DOLD levert een compleet programma in verschillende typen behuizingen instelbaar via draaiknoppen of digitaal display.

 

Ga naar de Product Portal

Frequentiebewaking

Een frequentiebewakingsrelais is de optimale oplossing voor onderspanning of het beschermen apparaten voor overspanning. DOLD levert een compleet programma in verschillende typen behuizingen instelbaar via draaiknoppen of digitaal display.

Ga naar de Product Portal
Frequentiebewakingsrelais - RP 9800 - DOLD

Loadmonitoren

Een motor-loadrelais zijn meetrelais die motoren bewaken op werkelijk vermogen (P) of cos-phi in enkelfasige of 3-fasen netten. Afhankelijk van de uitvoering kunnen één of meerdere verbruikers worden bewaakt. Grenswaardes zijn eenvoudig instelbaar via draaiknoppen.

Ga naar de Product Portal
Loadmonitoren | Meettechniek

Stroombewaking

Stroombewakingsrelais zijn meetrelais voor het bewaken van wissel- en gelijkstromen op het over- of onderschrijden van een vooraf ingestelde grenswaarde. Afhankelijk van de uitvoering kunnen één of meerdere verbruikers worden bewaakt. Grenswaardes zijn eenvoudig instelbaar via draaiknoppen.

 

Ga naar de Product Portal

close-video-button