Beveiliging van robot met lichtschermen

Veilig werken in afgesloten machines

Situatieschets

  • Eén transportband
  • Twee robot-palletiseercellen
  • De machine wordt volledig beschermd door een hek met drie ingangen. Eén ingang voor elke robotcel en één ingang aan de achterzijde van de transportband. Alle deuren zijn voorzien van een veiligheidsschakelaar.

Een inkomende heftruck wordt gedetecteerd omdat het lichtscherm onderbroken wordt waardoor de robotcel stopt. Wanneer de ingang bij de transportband wordt geopend, stopt de gehele installatie. De beladen pallets worden weggenomen door een heftruck via de ingang aan de voorzijde van iedere robotcel. Beide openingen worden beschermd door een veiligheidslichtscherm.

Beveiliging met lichtscherm

Configureer zelf uw beveiliging met lichtschermen

Bij gebruik van een veiligheidsrelais moeten er minimaal zes veiligheidsrelais gebruikt worden:

Door gebruik te maken van ReeR Mosaic programmeerbaar veiligheidsrelais bestaat uit slechts twee twee programmeerbare veiligheidscontrollers:

ReeR Mosaic programmeerbaar veiligheidsrelais

Bij gebruik veiligheidsrelais

  • 2 veiligheidsrelais voor de lichtschermen
  • 3 veiligheidsrelais voor de deurschakelaars
  • 1 veiligheidsrelais voor de nood-uit knop

Het programmeerbare veiligheidsrelais ReeR Mosaic is door middel van 'drag & drop software' eenvoudig te configureren. U bent hiermee in staat een eigen veiligheidssysteem op te zetten dat volledig voldoet aan uw wensen en eisen. De software geeft een duidelijk overzicht van de situatie, functies zijn hierdoor eenvoudig toe te voegen.

Reer mosaic configureerbaar veiligheidsrelais

close-video-button