Vision camera's

Vision camera's zijn geschikt voor de meest simpele detecties tot (ingewikkelde) robotapplicaties. Van objectdetectie, meten van afstand, meten van dikte, kleur herkennen, (bar)codes herkennen tot breukcontrole.

 

Lees meer over Visor®
Visor camera V20 voor objectherkenning van SensoPart

Webshop

Alle productinformatie, datasheets, technische tekeningen, manuals én prijzen op het gebied van schakelaars & sensoren in één overzicht. Vraag een account aan en maak gebruik van veel voordelen!

 

Ga naar de shop

Fotocellen

Fotocellen worden veel gebruikt in de automatisering. Doordat er een uitgebreide keuze mogelijk is in principe, afmetingen, (detectie-)bereik en soort uitgang zijn er veel toepassingen mogelijk met fotocellen. Mogelijke toepassingsgebieden zijn objectdetectie, object positiebepaling en detectie van transparante objecten.

Ga naar de shop

Kleurensensoren

Kleurensensoren detecteren kleuren door licht (RGB; rood, groen, blauw) uit te zenden naar een oppervlak. Uit de reflecterende stralen worden de kleurwaardedelen berekend en vergeleken met eerder opgeslagen referentiewaarden.

 

Lees meer over kleurensensoren
Kleurensensor FT 55-CM | SensoPart
Trekkoordschakelaar ZS 71 van steute

Trekkoordschakelaars

Een trekkoordschakelaar kan verschillende functies hebben. In het meest simpele geval, zorgt een trekkoordschakelaar voor het openen of sluiten van toegangspoorten/-deuren. De schakelaar kan ook zorgen voor een veilige situatie in de vorm van een noodstopschakelaar.

Lees meer

Analoge sensoren

Analoge sensoren detecteren objecten op verschillende afstanden. Vooraf worden de minimale en maximale waarden ingeteached. De sensor geeft de analoge waarden uit op basis van deze waarden. Staat een object dicht bij de sensor geeft deze bijvoorbeeld 0V als uitgang. Staat hij verder weg geeft hij 5V als uitgang. Staat het object aan het eind van het ingestelde bereik, geeft hij 10V als uitgang.

Ga naar de shop

"

Een ingewikkeld vision-vraagstuk? Daag ons uit! We vinden de oplossing.

"

Gijs Korf | Technisch productspecialist

Bekijk vision applicatievoorbeelden

Inductieve sensoren

Inductieve sensoren zijn ideaal voor het detecteren van ferrometalen op een korte detectieafstand. Inductieve sensoren reageren op metalen voorwerpen met behulp van magnetische velden.

 

Ga naar de shop

Detectielichtschermen

Detectielichtschermen van ReeR zijn uitermate geschikt voor het detecteren van objecten, tellen van producten, positie bepalen van een object, vorm- en profielen detecteren en het bepalen van afmetingen.

 

Lees meer
Detectielichtscherm Micron van ReeR
Capacitieve sensor iLevel van Rechner Sensors

Capacitieve sensoren

Capacitieve sensoren schakelen bij geleidende stoffen of vloeistoffen en zijn in zowel analoge als niet-analoge versies beschikbaar. Capacitieve sensoren worden voornamelijk gebruikt voor niveaumeting en het detecteren van poeders, vloeistoffen of granulaten.

 

 

Lees meer

Magnetische sensoren

Magneetsensoren worden toegepast waar andere mechanische sensoren door ongunstige omstandigheden niet functioneren. Bijvoorbeeld bij hoge schakelfrequenties, lage of hoge naderingssnelheden en chemische omgevingen bieden magneetsensoren een goede oplossing, dankzij de ingegoten contacten.

Lees meer

Ultrasoon sensoren

Ultrasoon sensoren zijn sensoren die werken met geluidsgolven op hoge frequenties. Ultrasoon sensoren kunnen een nuttig alternatief zijn wanneer optische sensoren hun fysieke grens overschrijden. Dit geldt bijvoorbeeld bij objecten of stoffen met ongelijke oppervlakken, transparante producten of sterk reflecterende vloeistofoppervlakken.

Lees meer

Absolute en incrementele encoders

Encoders zijn elektronische sensoren met een roterende as, die pulsen genereren als de as verdraait. Een encoder wordt ook wel pulsgever genoemd. Er zijn in principe twee soorten encoders: incrementele encoders en absolute encoders.

Lees meer
Incrementele encoder van Scancon
Positieschakelaar HS98 van steute

Positieschakelaars

Positieschakelaars controleren de positie van bijvoorbeeld kleppen of ventielen of bevestigen de aanwezigheid van een object. De positie schakelaars kunnen ook gebruikt worden in extreme omstandigheden in de voedingsindustrie, marine en offshore.

Lees meer

Toegangssensoren

Toegangssensoren zorgen voor een gecontroleerde en veilige doorgang van personen en voertuigen in industriële of hygiënische omgevingen.

Ga naar de shop

Vork- en raamsensoren

Dankzij de nauwkeurige positionering van de stralen, zijn vork- en raamsensoren erg geschikt voor detectie- en teltaken voor kleine onderdelen.

 

Ga naar de shop

Voetschakelaars

Voetschakelaars worden in industrie en machinebouw gebruikt om machines of installaties in of uit te schakelen. Voetschakelaars zijn verkrijgbaar met of zonder veiligheidsfunctie.

Lees meer over voetschakelaars
Custom made voetschakelaars van steute
Lusdetector ProLoop Bircher Reglomat

Lusdetectoren

Een detectielus is een inductielus van koperdraad. Door de detectielus aan te sluiten op een lusdetector ontstaat er een magnetisch veld. Een voertuig verstoort het magnetische veld en wordt herkend. Een lusdetector voor een detectielus zorgt voor het signaal waarmee slagbomen, industriële poorten en hekken geopend kunnen worden.

Lees meer over lusdetectie

Luchtdrukschakelaars

Luchtdrukschakelaars zijn vanwege hun stevige bouwvorm en lange levensduur ideaal toepasbaar als openingssensoren voor automatische poorten en voertuigdeuren op bussen en treinen.

Ga naar de shop

Niveausensors

Niveausensors zijn ontwikkeld voor niveaucontrole. De perfecte oplossing voor toepassingen waar roterende sensoren, trilvorken of mechanische schakelaars worden toegepast.

 

 

Lees meer over niveausensors

close-video-button