04/05/2021

Hoge resolutie vision camera met geïntegreerde lens

V50 vision camera met geïntegreerde lens - SensoPart

Compact ontwerp, eenvoudige installatie: De 5-megapixelsensor VISOR® V50 van SensoPart is nu verkrijgbaar met geïntegreerde lens en verlichting. Dit maakt deze vision camera uniek op de markt! Een nieuwe versie met een grotere scherptediepte maakt de flexibele detectie van objecten op wisselende afstanden mogelijk.

De kleinste details, zelfs vanaf grote afstanden

Dankzij een hoge resolutie van 2560 x 1936 pixels detecteert de veelzijdige vision sensor de kleinste details, zelfs vanaf grotere afstanden. Afgelopen voorjaar presenteerde SensoPart al diverse C-mounts van de nieuwe VISOR® V50-sensor serie, nu lanceert het bedrijf de versie VISOR® V50 M met een geïntegreerde lens. De M staat voor "medium field of view", met een brandpuntsafstand van 20 mm.

De brandpuntsafstand van de lens kan eenvoudig worden aangepast aan verschillende afstanden met behulp van een software gestuurde gemotoriseerde scherpstelling.

Voor toepassingen waarbij het detectiebereik niet van tevoren bekend is of vaak verandert, biedt SensoPart ook een versie met een grotere scherptediepte (VISOR® V50 MD). Een typisch voorbeeld van een dergelijke toepassing is het lezen van codes op pakketten van verschillende grootte op een transportband.

In plaats van meerdere sensoren op verschillende afstanden of met verschillende lenzen te plaatsen, detecteert één enkele VISOR® V50 MD gemakkelijk een veel breder bereik van brandpuntsafstanden dan vergelijkbare producten met een conventionele lens. Lees meer over vision camera's.

 

Bekijk VISOR® vision camera V50 in de webshop Stel uw vraag over SensoPart


Unieke prestaties en veelzijdigheid

V50 vision sensor met rood en wit licht verlichting - SensoPart

De combinatie van hoge resolutie, geïntegreerde lens en gemotoriseerde scherpstelling is uniek. SensoPart breidt hiermee opnieuw het toepassingsgebied van zijn veelzijdige, gebruiksvriendelijke VISOR® vision-sensoren uit. Net als de bestaande VISOR® V10- en V20-series is ook de VISOR® V50 M verkrijgbaar met een monochrome of kleurenchip naar keuze, en bestaat deze in diverse toepassing specifieke, vooraf geconfigureerde varianten: VISOR® V50 M Object, VISOR® V50 M Robotic, VISOR® V50 M Codelezer en VISOR® V50 M Allround. VISOR® V50 MD wordt geleverd in de monochrome versies Object en Code Reader.

Rode of witte verlichting

Naast de lens is ook verlichting in de sensor geïntegreerd, in de vorm van acht hoogwaardige LED's (wit of rood). Gebruikers van de VISOR® V50 M/MD hebben dus geen extra lenzen of externe verlichting nodig. Dit vereenvoudigt de installatie van het systeem.

Interfaces

Flexibele aansluiting op bovenliggende besturingssystemen is mogelijk dankzij geavanceerde interfaceprotocollen, zoals sFTP, SSH, EtherNet/IP en Profinet Conformance Class B. Uitgerust met een volledig metalen IP 67-behuizing en een bedrijfstemperatuurbereik van 0 tot 50 °C, is de VISOR® V50 M/MD uiterst robuust en geschikt voor industriële toepassingen.

 

Bekijk VISOR® vision camera V50 in de webshop Stel uw vraag over SensoPart

close-video-button