12/02/2018

ILME CKSH drie of vier polen (10A, 400V, 4KV)

ILME heeft een nieuwe variant toegevoegd aan de 21*21mm connectoren. De CKSH is de eerste industriële connector in deze serie die over het Ilme Squich-principe beschikt.


Squich-principe

Met Squich hoeven schroeven niet meer aangedraaid te worden en van adereindhulzen te worden voorzien. Een kabel wordt gestript en in de connector geplaatst. In de behuizing wordt de kabel vastgeklemd door een veerklem. De connector is hierdoor beter bestand tegen trillingen en het koppelen en loskoppelen van de connector.

Met ILME Squich kunnen kabels op een connector gemonteerd worden zonder gebruik van gereedschap. Een connector met Squich-aansluiting kan 50% sneller gemonteerd worden ten opzichte van een connector zonder Squich.


Monteren vanaf de bovenkant

Het insteken van de ader kan bij de CKSH met Squich via de bovenkant van de connector. Bij veel connectoren kan dit alleen via de zijkant. Het verticaal monteren van de connector heeft als voordeel dat de connector minder inbouwruimte nodig heeft.


Unieke codering

Als u vier verschillende connectoren in één applicatie gebruikt, kan het voorkomen dat de verkeerde connectoren op elkaar aangesloten worden. Om dit te voorkomen kunt u een connector voorzien van een unieke codering (zie afbeelding). U stelt de codeerpennen op een unieke stand in voor iedere connector afzonderlijk. U creëert op deze manier voor elke connector, male of female, een unieke codering.

De ILME CKSH met Squich is voorzien van meetpunten op elk contact. Aangezien de kabels van bovenaf gemonteerd kunnen worden, zijn de meetpunten naast de aansluiting opgenomen.

 

 

close-video-button