19/10/2022

Compacte afstandssensor met verschillende opties voor connectiviteit

FT 55-RLAM – SensoPart

Afstandssensor FT 55-RLAM - SensoPartDe nieuwe compacte afstandssensor FT 55-RLAM van SensoPart is een echte allrounder. De sensor kan betrouwbaar afstanden detecteren op oppervlakken - van zwart tot glanzend - tot maximaal 1 meter. Uitgerust met een analoge uitgang, twee schakeluitgangen, een IO-Link-interface en optionele RS485-interface, biedt de sensor uitgebreide opties wat betreft connectiviteit. Daarnaast is de sensor makkelijk te bedienen, onder andere door het grote LCD-bedieningsscherm met softkeys. De FT 55 RLAM – Short Range van SensoPart is speciaal ontwikkeld voor korte afstanden van 80 tot 400 mm

Toepassingen afstandssensor

De sensor is geschikt voor uiteenlopende toepassingen, bijvoorbeeld in de machinebouw, de auto-industrie, kunststof- en verpakkingsindustrie of in robotapplicaties. Lees meer over analoge sensoren voor afstandsmeting.

 

Bekijk de FT 55-RLAM afstandssensor in de webshop Vraag een demo aan


Afstandssensor FT 55-RLAM - SensoPart

Hoge detectiegraad

De FT 55-RLAM dankt zijn hoge detectie-efficiëntie aan drie hoofdkenmerken:

  1. De langwerpige lichtspot die zelfs op metaaloppervlakken een duidelijk signaal geeft.
  2. De hoge signaalversterking maakt een detectie van slecht reflecterende, zwarte onderdelen mogelijk, zelfs op glanzende objecten. Dit geldt voor het gehele meetbereik van de sensor.
  3. Een verbeterde signaalevaluatie.

Verschillende speciale functies die niet via het besturingssysteem geïmplementeerd kunnen worden in snel veranderende processen, kunnen met de FT 55-RLAM eenvoudig geïntegreerd worden.  Zonder programmeerwerk - zoals bijvoorbeeld de data over het verschil in profielhoogte of het bepalen van een minimum- of maximumwaarde in een applicatie.

Instellen van schakeluitgangen

De sensor beschikt standaard over handige functies voor het instellen van schakeluitgangen, een eventcounter of een pick-up of drop-out vertraging. Het is dus niet van belang of u via een analoog signaal, RS485 of IO-Link wilt werken.


Klaar voor industrie 4.0 met IO-Link

Afstandssensor FT 55-RLAM - SensoPart

Standaard 5-pins connector

De standaardversie met een 5-pins connector is uitgerust met een IO-Link-interface. Dit maakt directe communicatie met de sensor mogelijk, voor instellen en schakelen tussen verschillende sensorconfiguraties.

8-pins connector met RS485-interface

Als alternatief is er ook een 8-pins versie met een geïntegreerde RS485-interface. Twee sensoren kunnen daarom in de master/slave modus worden gebruikt, bijvoorbeeld voor dubbellaagse detectie of diktemeting.

Naast een uitgebreid scala aan functies is De FT 55-RLAM uitgerust met een hermetisch afgesloten metalen behuizing (IP67/IP69) met compacte afmetingen en een zeer resistente metalen connector. Slimme accessoires zoals de SensoClip-bevestiging zorgen ervoor dat de montage en een nauwkeurige afstelling een fluitje van een cent is.

 

Lees meer over IO-Link 


Vraag vrijblijvend een demo aan!

Is de FT 55-RLAM wellicht geschikt voor uw toepassing? Vraag vrijblijvend een demo aan. We komen graag bij u langs om te onderzoeken of deze nieuwe afstandssensor van SensoPart een oplossing voor uw toepassing kan zijn.

 


 

close-video-button