19/03/2021

M8x1 I/O-junction box met actieve logica-functie voor overdracht van gegevens

M8x1 I/O-junctionbox met actieve logica-functie - ESCHADe M8x1 I/O-junction box met actieve logica-functie van ESCHA wordt decentraal geplaatst rondom sensoren en schakelaars. De I/O-junction box met actieve logica functie verzendt de signalen naar een centrale besturingseenheid. De afzonderlijke aansluitingen worden verbonden door middel van verschillende vaste combinaties die werken met de AND- en OR-logica.

Meerpolige kabels

Om een veilige en betrouwbare verbinding tussen conventionele passieve I/O-junctions boxen en controle units makkelijker te maken, zijn meerpolige kabels nodig. In het geval van veldbus-I/O-junctions zijn zelfs afgeschermde kabels vereist. I/O-junctions met actieve logica-functie bieden het voordeel van een standaardkabel naar een gemeenschappelijke, niet-afgeschermde 4- of 5-polige sensorkabel die veel flexibeler kan worden geïnstalleerd dan een vergelijkbare stugge afgeschermde kabel. Bedradingskosten en bedradingstijd worden verminderd en bedradingsfouten worden voorkomen. Lees meer over sensor- en actuator kabels.

 

Bekijk I/O-junction boxes en I/O-verdelers in de webshop


Compacte behuizing voor toepassingen met beperkte ruimte

Vanwege hun extreem compacte behuizing en hun lage gewicht, zijn de nieuwe ESCHA M8x1 I/O-junctions met actieve logica-functie speciaal aangepast voor toepassingen met beperkte ruimte zoals grijpers, robots of compacte handlingunits. De I/O-boxen kunnen in verschillende montage situaties worden geïnstalleerd via verschillende montagegaten. Elke aansluiting op de I/O junction box is voorzien van een identificatielabel waardoor het aansluiten overzichtelijker is.

Vooraf gedefinieerde logica

De M8x1 I/O junctionbox met actieve logica-functie is verkrijgbaar met 4, 6, 8 of 10 aansluitconnectoren met verschillende vaste combinaties van AND- en OR-logica. De junction-boxes hoeven niet door de gebruiker te worden geprogrammeerd vanwege een vooraf gedefinieerde logica en zijn dus onmiddellijk operationeel. Een statusweergave per kanaal en een LED-display voor de logische uitgang bieden een snel overzicht van de belangrijkste functies. Alle junctions voldoen aan de IP65- en IP67-vereisten.


close-video-button