08/05/2020

Bedieningsschakelaar voor extreme omstandigheden en explosieve omgevingen

Steute Ex BF 80-serieEX BF 80-serie bedieningsschakelaars - steute

Omgevingsomstandigheden zijn van grote invloed op de duurzaamheid en functionaliteit van schakelapparatuur. Extreme hitte of kou, stof, vocht, water, gebruik binnen of buiten, explosiegevoeligheid en corrosiebestendigheid, er zijn veel omstandigheden waar klassieke bedieningsschakelaars niet werken of voor problemen zorgen. Voor deze veeleisende omgevingen zijn de Ex BF 80-serie bedieningsschakelaars van steute ideaal geschikt. Lees meer over steute extreme schakelaars en sensoren.

ATEX/IECEx-certificaat

De Ex BF-80-serie bedieningsschakelaars zijn voorzien van het ATEX/IECEx-certificaat en zijn ontwikkeld voor gebruik in potentieel explosieve omgevingen met een temperatuurbereik van -60°C tot +65 °C. Deze unieke eigenschappen opent extra toepassingsmogelijkheden voor explosieveilige bedieningsapparatuur, bijvoorbeeld in de scheepsbouw, de offshore-technologie en de olie- en gasindustrie.

Behuizing met één, twee of drie bedieningsapparaten

De nieuwe serie is verkrijgbaar in drie behuizingsgroottes voor één, twee of drie bedieningsapparaten. De gebruiker kan kiezen tussen verschillende bedieningselementen, controlelampjes en sleutelschakelaars. Hiertoe behoren ook noodstopknoppen en paddestoelknoppen. Alle modellen zijn geschikt voor montage op machinebehuizingen of op wanden en panelen. De bedieningsschakelaars hebben een beschermingsgraad van IP66. Lees meer over drukknoppen en bedieningsschakelaars.

 

Bekijk Ex BF 80-serie bedieningsschakelaars in de webshop Stel uw vraag 


close-video-button